0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмица 30.08 - 05.09
« Отговор #80 -: Септември 02, 2010, 12:15:32 pm »
А какво ще кажете за хората които не консумират месо и не дават и на децата си?
Мисля, че месото е важна съставка и от значение за растежа и развитието на едно дете и ми се вижда не нормално лишаването на деца от него. Като порасне и не иска да яде да не яде, но от бебе да го лишаваш.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #81 -: Септември 02, 2010, 12:42:21 pm »
Аз лично не го приемам за нормално, защото едва ли те не ядат месо от деца. Важна е и още как (според мен). Да не говорим пък за веганите...
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #82 -: Септември 02, 2010, 13:09:22 pm »
Здравейте, престрашили се новопопълнения приемате ли? Успешна седмица на всички от нас!!!
*
« Отговор #83 -: Септември 02, 2010, 13:15:12 pm »
Лиде,относно месото ще дам съвсем нагледен пример от моя позната.И на двете си деца не даваше месо от бебета,защото те с таткото били вегетарианци.Колко съм й говорила за горе споменатото от теб,но тя не искаше и да чуе,спорейки че от спанака и копривата с която ги тъпчеше били набавяли всичко необходимо.Педиатърката й беше казала да пуска през месец кръв за да следи хемоглобина.И какво?Сега дъщеря й е съученичка на сина ми и се крие в храстите,за да тъпче сандвич с месо :?
Анизи,добре си ни дошла :)

« Отговор #84 -: Септември 02, 2010, 13:56:50 pm »
Здравейте и от мен! Искам съвет от сорта на оня с в. Лечител, дето jam го даде ;) Проблемът при мен обаче е, че педиатърката ни много държи (и днес дори опита) да забелва пишката на Бобо. Не успях да я спра веднага, а и тя междувременно ми обясни, че трябвало хирургически да се оправи тази "тежка фимоза". Та ми хрумна другия път да й кажа, че съм се уплашила от думите й и съм отишла на консултация с уролог (например), който е забранил да забелваме. Та, може ли да ми помогнете с някое име-авторитет, да не съм съвсем голословна? Няма деликатен начин да кажеш на лекар, че ще пренебрегнеш съветите му, но този все пак ми се струва поне приемлив...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #85 -: Септември 02, 2010, 14:12:48 pm »
cambozzola, можеш да споменеш например д-р Момчилов от Пирогов, слави се като добър специалист, аз лично съм се консултирала с него по повод на уроинфекциите, които прави Дари.
« Отговор #86 -: Септември 02, 2010, 14:25:49 pm »
Мерси, nunu!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

lidia

• 2959
« Отговор #87 -: Септември 02, 2010, 16:52:34 pm »
Лиде,относно месото ще дам съвсем нагледен пример от моя позната.И на двете си деца не даваше месо от бебета,защото те с таткото били вегетарианци.Колко съм й говорила за горе споменатото от теб,но тя не искаше и да чуе,спорейки че от спанака и копривата с която ги тъпчеше били набавяли всичко необходимо.Педиатърката й беше казала да пуска през месец кръв за да следи хемоглобина.И какво?Сега дъщеря й е съученичка на сина ми и се крие в храстите,за да тъпче сандвич с месо :?
Анизи,добре си ни дошла :)
Ох спанак и коприва, любимите ми  :P.
Ами ще се крие, то за една паржола и аз бих се скрила  :lol:

« Отговор #88 -: Септември 02, 2010, 17:32:42 pm »
Анизи,
добре дошла! :D

Включвам се по никоя тема.
Ето мен къде ме стяга чипикът.

През отминаващото лято често ходехме на една площадка пред една детска сладкарница.
Знаех, че вътре има чудесен детски кът, но не бяхме влизали до сега вътре.
Тъй като днес тук има много силен вятър, затова реших да вземем, да влезем вътре. Дори си помечтах да седна и да си поръчам нещо. :)
Но какво да ви кажа!?! :x Отварям вратата на въпросното детско заведение - ами то задимено и пълно с майки, лапнали по една цигара и димят! 8O :x Е, не проумявам как може де се пуши в заведение, пълно с бебета и малки дечица! :x Хайде, кажете ми, аз ли съм в грешка или хората са в грешка! Отказах се да влизаме. Постояхме отвън на вятъра, там също изкарват една пързалка с една люлка. Но Михаела настоя да влезе. Вкарах я, а аз останах отвън при бебето. След 15-ина минути я подлъгах да се прибираме. Няма да повторя. :(

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

lidia

• 2959
« Отговор #89 -: Септември 02, 2010, 21:27:15 pm »
В детския клуб за рождения ден на Мони също се пушеше, но помещенията за деца и за възрастни са отделно и затворени с врата. Едни умряха от кеф, други се преместиха при децата да не им мирише на цигари  :). Аз вече 5 години не пуша и се разочаровах. Тази година ще сменим клуба :)
*
« Отговор #90 -: Септември 03, 2010, 08:30:59 am »
А аз издивявам като видя майките в градинката да хвърлят фасовете в пясъчника, където са децата им. Пък и то да са само фасове... Не ми харесва, не ги водя, могат и без да се изцапат с пясък  :lol:
И да се "похваля" - и Дани вече се присъедини към Криси, но без екстрата температура засега. Само едно яко повръщане и д...с  :( Малко вода да пийне и фонтан. Снощи цяла вечер чаршафи сменях. Добре, че Криско вече е по-добре и му остана само изхождащия проблем. Вече незнам какво да правя....
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #91 -: Септември 03, 2010, 08:58:54 am »
Ох, Мими, съжалявам, че и Дани е включен! НЕ ДАВАЙ ВОДА! От нея повръщат. Скоро Бърди беше писал за повръщането. Ще се опитам да го намеря! Всичко важно си го копирам!

Ето какво писа скоро Бърди по този повод:
Дайте сухарчета, не направо вода. Половинка. Може с трохичка сирене отгоре.
Направете липов ( или друг леко подсладен чай).
Първо дайте сухарчетата през 10-15 минути, два, три пъти. Изчакайте 10 минути и дайте 1 ч.л. чай. НЕ повече.
Изчакайте малко. Пак едно, две сухарчета, пак 1-2 ч.л. чай. После 1/2 час нищо.
Ако давате чиста вода ще я повръща непрекъснато.
Ако детето повръща непрекъснато ще е нужно или да се даде Примперан ( Церукал, Мтоклопрамид), или да се изчака 1 час преди да спре само да повръща и ЧАК тогава да се почне ПЪРВО с твърдата храна и после с чай.
Всичко това ако диагнозата е вярна
« Последна редакция: Септември 03, 2010, 09:06:50 am от yana-v »
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #92 -: Септември 03, 2010, 09:01:32 am »
Мими  :bighug: до три дни държи!
Милите юнаци...
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #93 -: Септември 03, 2010, 09:11:36 am »
Благодаря, Яна. Това правя. Но мислех, че ще е като Криси - еднократно, а то какво стана...
*
« Отговор #94 -: Септември 03, 2010, 10:48:13 am »
Аман от вируси, аман от болести.
Дръжте се мами, ще мине, какво друго да напиша.
И ние сме в отбора с вируса, някак по леко го кара за сега, ама знам ли.

Със здраве  :)
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #95 -: Септември 03, 2010, 11:50:42 am »
Здравейте и от мен! Искам съвет от сорта на оня с в. Лечител, дето jam го даде ;) Проблемът при мен обаче е, че педиатърката ни много държи (и днес дори опита) да забелва пишката на Бобо. Не успях да я спра веднага, а и тя междувременно ми обясни, че трябвало хирургически да се оправи тази "тежка фимоза". Та ми хрумна другия път да й кажа, че съм се уплашила от думите й и съм отишла на консултация с уролог (например), който е забранил да забелваме. Та, може ли да ми помогнете с някое име-авторитет, да не съм съвсем голословна? Няма деликатен начин да кажеш на лекар, че ще пренебрегнеш съветите му, но този все пак ми се струва поне приемлив...

Камбозола и на мен това ми е болна тема :( Нашата педиатърка каза, до годинката всяка вечер след баня да отварям колкото може с лек натиск Обикновено тя преглеждала момченцата като станат на годинка и ако има фимоза тогава вече се действа, преди това нямало смисъл :? Аз такова четене по въпроса му дръпнах, че сега съм два пъти по-объркана, въпреки всичко, ако се наложи бих се доверила на уролог, а не на педиатърката ни!
Майчета, ако имате някакъв съвет как да избегнем фимозата с удоволствие приемам!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
« Отговор #96 -: Септември 03, 2010, 12:19:30 pm »
Мими, дано бързо се оправят децата, че много гадно с тия повръщаници :?
Моята лекарка хич не настоява да забелваме, но тук се включиха мамите от парка, които ми наговориха едни страхотии дето osi_12 и ми показаха нагледно как да заголя пишката...само дето мен ме е страх да пипна.
Ники от два дни е като новородено - иска да яде през два часа, включително и през нощта. Дърпаше се от НАН, докато не се светнах, че иска да е по-затоплен. В жегите му го правих със стайна температура и хич не съобразих, че сега ще е по-студена водата, тъй като и в нас е по-студено. И сега се накърмихме и след кърмене пак плачеше, та като забърках и затоплих изпи 110 мл. АМ. Сега спи блаженно :D
[/url][/url]
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #97 -: Септември 03, 2010, 12:53:12 pm »
За забелването - аз не съм забелвала точно, а просто когато почиствах след смяна на памперс леко придърпвах кожичката, колкото да се размърда. Така след всеки памперс по малко, по малко и сега нямаме никакви проблеми. Нито смегма се е събирала, нито сме били заплашени от фимоза. Според мен е по-добре лекичко да си го правите вие, без стрес за детето и за вас, за да не се налага да се обяснявате после с педиатри и да се плашите от заболявания.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #98 -: Септември 03, 2010, 13:01:01 pm »
Бях чела, че след навършване на 1 месец на бебето, във ваничката под водата леко се придърпва. Постепенно до годинката бяха оправени и двамата (мъжа ми се занимаваше). Той настоя да го правим, най-вече защото е претърпял оперативна намеса като малък и има спомен, че много е боляло, затова искаше да го предотвратим при малките.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #99 -: Септември 03, 2010, 13:23:09 pm »
У нас тази деликатна мъжка дейност я правеше таткото след навършване на 3 месеца,
както са написали Мими и Гането във ваната с леко движение!
За около два месеца ежедневно манипулиране отворихме цялата кожичка,
но без сила леко и деликатно, а имаше отвор само за пишкане.
Аз мисля, че събраната смегма и стреса после от лекаря са по-неприятни от това рутинно занимание!
Направихме консултация с уролог относно друг въпрос късаещ мъжкото достойнство
на баткото и той каза че сме се справили отлично!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)