Здравейте,момичета.
Извенявам се, че се намесвам в темата, но тя май е отворена за всички и поставя доста въпроси, излизащи извън чисто медицинските.
ddiddi, доколкото разбирам от написаното от теб, в тази ти връзка ти за първи път си готова "реално"(както казваш ти) да имаш и отгледаш дете. Точно с този мъж. Казваш, че си имала други сериозни връзки, но не си имала конкретно желание за дете.
Четейки това си мисля, че един от основните въпроси, на които би било добре да се опиташ да намериш отговор е дали държиш да продължиш и остарееш (фигуративно казано
с този мъж, независимо с деца или без деца от него или желанието за майчинство е водещото при теб, независимо с него като баща или с друг, бъдещ партньор. Това не означава, че трябва да се разделяш с него, но може би ще ти изясни твоите собствени позиции...
Мотивациите за раждане и отглеждане на деца или пък за живот без деца, са доста индивидуални и всеки път е прав, ако е твоят и ще се чувстваш удовлетворена по него.
Има хора, които се женят или живеят в двойка само или преимуществено за това да имат потомство. За други основното е връзката между двамата. Трети предпочитат да са сами с дете по-скоро, отколкото с партньор, който не е изцяло по техен вкус. И никой не е по-прав от другия...Така че важно е всеки да намери пътя си...
Съгласна съм с предните постове, в които момичетата те съветват да поговориш с партньора си. Съгласна съм и с това, което казваш, че за някои/повечето мъже това е много трудно...Но изясняване на ситуацията винаги помага. Дори за това да се стресне и той малко и се запита държи ли наистина на теб и на твоите мечти за щастие.
А иначе, мисля сме съгласни, че идеално няма и че рядко приказката за идеалния мъж с идеалното семейство и идеалните деца се случва на практика...Понякога се налага да се прави избор и/или да се приеме действителността...Блъскане с глава в стената също не е винаги е най-удачния вариант, но често това се разбира след години...
За антидепресантите, подкрепям предните мнения. Ако се в огромна криза или реална стресова ситуация, може би за кратък период са приемливи. Но за по-дълъг...това ще рефлектира отрицателно и върху връзката ви. Така че по-добре без тях. Ти си млада, силна, жизнена, доколкото разбирам без големи здравословни проблеми. Имаш всички шансове да бъдеш щастлива. Така че проведи един "разговор със себе си" и УСПЕХ напред!!