Здравейте! Исках да направя нещо като продължение на тази тема, защото виждам, че там не мога да отговарям
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=26932.0Исках да споделя и аз за моя проблем с моя приятел и да ви помоля за нещо.
Много се радвам за daniski от предната тема, че при нея са се развили благоприятно нещата и за всички, които са успели да се преборят със страховете на приятелите си. Четох още преди около година нейната история и ми вдъхва кураж. Щом при нея се е получило, значи и при мен не е невъзможно.
Исках да разкажа за мен и моя приятел. Ние имаме доста голяма разлика във възрастта 18г, аз съм на 32, а той на 50г. Никога не съм забелязвала разликите във възрастта и смятам, че това не е определящо за една връзка, а аз явно съм така устроена да харесвам по- възрастни мъже. Другите нещо не ме привличат.
С приятеля ми имаме връзка вече от година и един месец. Още в началото, когато тръгнахме бяхме много влюбени, както и сега смятам. Той е разведен със син на 18г., който не живее при него и сина му не иска да има контакти с него, въпреки, че приятеля ми иска. Той живее в друг град с майка си.
Отначало, когато тръгнахме, моя приятел ми правеше постоянно някакви намеци за дете, без да ми го казва направо. Било то, как ще пускам мляко, да свиквам с безсънните нощи, че може да ми се наложи и такива подобни и под формата на шега. Един ден ме подпитваше за имена на дете, ако имам как ще го кръстя и че той искал ако той е човекът да е кръстено на майка ми или на баща ми. Това беше още на втория месец от връзката ни.
Вътрешно много се радвах на намеците, защото и аз усещах, че искам дете от първия момент, в който го видях дори, но не исках да казвам нищо, исках да съм сигурна.
Може би на третия месец от връзката ни бях сигурна и един ден му го казах уж между другото. Той ме пита дали искам кученце, аз му казах бебенце. Той сякаш хем се стресна, хем се зарадва. Дори не се пазехме няколко дена тогава. После проведохме разговор, той го започна и ме пита наистина ли искам, аз му отговорих, че искам. Той ми каза, че трябва да му дам само малко време да свикне с идеята и аз му казах, че няма проблем. После си бях в моя град за няколко дена и като се върнах при него той започна да се държи малко по- грубо с мен и че не искал дете, голяма отговорност било и че щяло да се повтори същото като със сина му. Тоест, че ще си взема детето и няма да му дам да го вижда.
Мъчих се по всякакъв начин да му обясня, че нещата са разлини, и времената и аз не съм бившата му жена. Той казал на родителите си и те много се зарадвали, че искам дете. Бях почти 100 процента сигурна, че ще се съгласи, но изведнъж нещата се обърнаха. Така или иначе аз се съгласих да не мислим за това, така или иначе вече го обичах и исках да съм с него, а и наистина беше много рано само няколко месеца връзка.
Така се случи обаче, че преди около 4 месеца забременях случайно. Беше ми много трудно да му кажа, но в крайна сметка той разбра и се държа нормално, дори ми показваше доста обич и привързаност. Наложи се да си уреждам някой неща в моя град като той идваше да ме вижда по- влюбен от всякога. Чакаше ме с нетърпение да се прибера при него, но в момента, в който се прибрах в неговия апартамент той започна да ми говори, че не го искал детето, искал да се разделим и такива.
С това направо ме постави в шок, като до този момент винаги е бил грижовен към мен, никога не съм срещала по- точен и грижовен човек от него. И тази реакция страшно ме изненада. Не ми каза да си вземам нещата, но ми говореше, че всичко щяло да се повтори и това непрекъснато ми повтаряше. А аз непрекъснато му повтарях, колко го обичам и да не притеснява. Тогава му предстоеше операция и отдадох това и на страха му да не се случи нещо с него. 6 дена продължи това издевателство над мен бих го нарекла. До един понеделник когато имах час за лекар, предния ден ме боля главата.
Отидох на лекар и се установи, че в 9-та гестационна седмица сърдечната дейност на плода е спряла и се налага аборт по медицински причини. Почувствах се ужасно зле, защото знаех, че това може да е края на връзката ми с човека, който най- много съм обичала до този момент.
Направих аборта на другия ден, майка ми и баща ми бяха до мен. А той на другия ден пътува до София за неговата операция. След това ми се обажда и ми каза, че нещата ще се оправят, имал усещането, че между нас нещата ще потръгнат и ще си направим пак. Държа се добре докато беше в софия по телефона. После обаче когато се прибра отново ми каза, че не искал дете. Аз съм щяла да си намеря някой друг. Аз си прибрах багажа и бяхме разделени за няколко седмици може би. Постепенно започнахме отново да се виждаме. Но тази тема продължава да го притеснява. Гледам много да не му говоря, но понякога разговорите ни отиват натам и започвам да плача пред него. Не искам да е така, но не издържам и заревавам.
Даже преди ми беше казал, че наистина е мислил да ми предложи дете на пролет да правим. Но после като вземе да размисля и го хваща страх, че ще се повторят същите дела, които е имал с предишната съпруга. Аз между другото съм съгласна без брак да бъде, само да си имаме детенце.
Знам със сигурност, че приятеля ми много ме обича и че проблемът му е огромен страх, стигащ до паника направо. Някъде вътре в себе си чувствам, че той също иска детето, понякога усещам, че го иска и има моменти, в които не се страхува. Но него го притеснява и финансовата страна и възрастта му. Влияят му много хората. Примерно братовчедка му влияе добре в това отношение, а усещам, че повечето от приятелите му, които са около негова възраст го възпират. Може би му казват, че на тази възраст да се занимава с бебе няма да е добре и такива неща. А аз знам, че ще бъдем много щастливи. Само да види бебето и нещата ще се променят.
Предполагам, че много от вас ще ме посъветват да го зарежа и да си намеря друг. И това пробвах, но не мога, толкова го обичам. Какво да правя? Не мога да го забравя. Годините ми също не са малко, но не за това искам дете от него, а защото чувствам, че това е човека. Само да се отърве от страха, който го завладява.
Една гледачка от София казала на негови роднини, че той има направена магия от бившата си жена и за смърт и да не срещне любов повече в живота си, може би и да няма друго дете.
Той постоянно повтаря, че има син, а реално го няма, защото синът му не иска да се вижда с него и откакто е станал на 18г. не го е виждал. Преди това го е виждал, но той се е срещал с него малко по принуда, защото съда така е определил. Срещите им един път в месеца са минавали само за по пет минути и толкова.
Незнам дали да вярвам на магии вече или на друго, но чувствам, че понякога ми трябва много малко, сякаш той вътрешно иска, но го завладява страхът.
Исках да отправя една молба към вас, които четете това- помолете се за нас и да се отърве от страха си. Вярвам, че когато неутрални хора се помолят искрено, че нещата се сбъдват имат много по-голяма сила отколкото моите отчаяни молби до Бог.
Затова ви моля ако може само да се помолите.
Може и да споделите опит как са нещата при вас, нещо което да ми вдъхва вяра.