Разковниче към успешното кърмене е първо слагане на гърда веднага след раждането! И честото кърмене. Четете повече за това, защото после няма време.
Напълно подкрепям!!! Аз точно от мързел, не четене и прочие си докарах мастит с абцес и ходих 2 месеца с дренаж на едната гърдА. Слава Богу, и аз, и синът ми се оказахме големи инати и преуспяхме в кърменето, така да се каже. За това четете, колкото повече, толкова по-добре, не забравяйте, че има и
консултанти по кърмене, които могат на място да ви видят и помогнат.
Специално за помпите - на мен Авент ръчната ми спаси живота, ползвах я почти една година, включително и за отпушване на ужасните си канали. Онзи ден я измих хубавичко, не е мръднала. Но наистина не купувайте предварително - и помпа, и шишета се купуват за 5 мин. и се стериизират (ако желаете) пак за толкова време.
А за помпите на
Бертони не се лъжете, чупят се още първия ден, аз счупих 3 , преди да се усетя, че трябва да я сменя.
Вместо скъпи кремове за разранени зърна може да си купите и обикновен дефламол, върши същата работа. Но трябва да се отмива преди кърмене.