Мони тук съм слънце, утре и в другиден имам изпити и гледах поне малко да почета
. Не че ми се получава де...но това е друга тема.
Днес бях за последно на ЖК
Дадоха ми документите за болницата и док ми каза, че бебка отговаря на навършени 9 м. и много жени раждали с такива размери на бебетата - около 3 кг. Каза че ако задържа до около термин - спокойно може да стигне 4 кг...каза че бая е пораснала за 2 седмици ( от както не се бяхме виждали ). Аз винаги съм си мислела, че няма да е дребна, тъй като аз съм се родила 4100 гр, а и таткото е бил едричък...и хем си имах едно на ум, хем сега като ми казаха и малко се стреснах. Не знам дали ще успея ( и дали искам ) да родя нормално 4 кг бебе...
То малко сметки без кръчмаря де, но аз да си споделя
Днес напазарувах всички козметични неща + аспиратор, ножичка, протектори за зърна...абе абсолютно всичко от списъка, имащо го в аптеката. Редя си покупките и говоря на бебка - мамо, купила съм ти шампоанче, айде излизай скоро да те къпя
до 1-2 седмици да идваш вече...
И си спазарих с мъжа един оф-роуд след 2 седмици, ако не са тръгнали нещата, тъй като секс ми отказва твърдо.
За гърба ( моите златни трикчета ) :
Взимам една хавлия, сгъвам я на 2 ( да стане по-квадртна ) и започвам да я навивам на руло - идеята е да стане като салам . След това лягам на твърдо ( на земята върху шалте/спортна подложка ) а въпросния салам си го слагам точно под гръбнака - започва от опашната кост и стига до началото на вратните прешлени. Лежа така колкото ми душа иска, поне 20-30 мин.
Второто е едно упражнение по йога, което трудно ще опиша...но да пробвам.
Ляга се на твърдо по гръб, ръцете се разперват перпендикулярно на тялото - за опора. От там се започва с усукване - долна част на тялото на ляво, горната ( раменете ) си остава статична и само главата се извърта на дясно. Идеята е хубаво да се усуче гръбнака, като главата е възможно най-извъртяна в едната посока а така да е усукано тялото от кръста надолу, че пръстите да докосват пода.
След като се загрее добре ( сменят се посоките на усукване и се правят много бавни ! повторения ) единия крак се сгъва върху другия - т.е. стъпвате върху коляното на другия си крак. Така пак усуквате като целта е коляното да докосне земята .
Ако всичко се прави бавно и внимателно - няма проблем при бременност, само да ви е комфортно...
Имам червено конче от самото начало.
Страховете ми започнаха да позатихват с ритниците на бебето. Редовно я усещам, но чак 10 пъти на час - със сигурност не.
Оказа се, че колкото пъти си премеря корема - все е различно. Вчера бях 102 см легнала и 113 права...