0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #480 -: Август 30, 2010, 23:13:25 pm »
Лъки и на мен ми бяха казали, че имам активна токсоплазмоза при предната ми бременност, направих повторно изследване в националния център по заразни и паразитни болести  и се оказа, че само IgG e +, предната лаборатория не била добра и ми дала грешен + резултат за IgM. Стискам палци  и при теб да се окаже, че всичко е наред. Помня обаче, че само един ден в седмицата правят изследване за токсоплазмоза, дано не е било днес и да се наложи да чакаш още една седмица. Работят от 8 до 3, а това е телефона който имам - 944 6999 в. 360 Успех!

*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #481 -: Август 31, 2010, 09:38:14 am »
Лъки стискам палци тревогите ти да се окажат напразни!
В крайна сметка какво каза Дяволов за течността в корема?

Ники стискам палци и на теб за кардиологичния преглед!
*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #482 -: Август 31, 2010, 10:03:18 am »
Лъки, мила,  :crossfingers: много силно стиснати палци от мен тревогите ти да се окажат напразни!
Я кажете как решихте да се изследвате за токсоплазмоза, доктор ли ви каза или вие сами? Мен до сега никой от докторите не ми е казал да се изследвам osi_10
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #483 -: Август 31, 2010, 10:05:15 am »
Виксънче,моята ЖК като разбра че имам коте ми назначи да се изследвам за Токсоплазмозата.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #484 -: Август 31, 2010, 10:19:10 am »
Аз сама реших да отива да се изследвам още след  :bfp: , даже не съм казала на д-рката, че имам коте. Дали пък не трябва да й кажа?  :ask:
07.10.2009
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #485 -: Август 31, 2010, 10:22:10 am »
Аз първия път се изследвах за токсоплазмоза преди около 5 години, малко преди да започнем да опитваме за бебе. Пуснах още хламидия, хепатитите, сифилис, СПИН...вече не помня дали имаше и друго. Тогава на своя глава ги правих тези изследвания, на базата какво бях чела, че е опасно при бременност. Помня, че питах тогавашната си гинеколожка какви други изследвания да пусна, за да се подсигуря - тя отговори, че това са глупости... 8O Умница.  :?
Последния път, през март пуснах всичко в графа "вирусология" - де що имаше да се изследва, вече назначени от Д-р Даскалов, когато тръгнахме да търсим причините защо бебе не става и не става... Забременях спонтанно два месеца по-късно и бях много облекчена и доволна, че предварително съм направила всички тези изследвания, че да не треперя в момента има ли няма ли нещо. Всъщност за токсоплазмозата и хепатитите - няма как да съм спокойна и в момента, винаги мога да ги лепна и за съжаление, нито противохепатитни ваксини съм слагала /което отчитам като грешка/, нито имам прекарана токсоплазмоза и изграден имунитет, така че рискът ще си остане през цялата ми бременност. Мога само да се надявам всичко да е наред и да правя възможното да се опазя - пък каквото стане.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #486 -: Август 31, 2010, 10:40:57 am »
Момичета, за котките - винаги съм имала котка в къщи, все ми спят на главата и само в устата ми дето не влиза мацата  :lol: Ами за 30 години не съм хванала токсоплазмоза, въпреки това. Котката ми е обезпаразитена, ваксинирана, не излиза навън, спазвам нужната хигиена за гледане на животно у дома и никога не е имало никакъв здравословен проблем в семейството ми, на който източник да е котката. Сегашната ми маца е на 7 години вече и щом до момента не ми е лепнала токсоплазмоза и според ветеринаря и според лекаря ми - няма тепърва да ме накачи, вероятно дори не е носител. Откакто съм бременна, просто внимавам с улични и дворни котки и въобще с животни, които не се отглеждат в почти стерилна домашна обстановка. Не ги гушкам, не им давам да ми се галят и да се търкат в мен, ако съм ходила на място с такива животни - после почиствам обувките с белина, или подобен препарат, за да не се накачи маца с нещо оттам. Просто повишено внимание трябва в момента и толкова.
Много се дразня като се истеризира по тези въпроси, имам сума ти познати, които буквално си изхвърлиха на улицата котки и кучета, когато жените в тези семейства забременяха и като мотив ми изтъкнаха "ами нали не било хубаво при бременна/бебе да има котка и куче"...ама защо "не е хубаво" - даже не бяха попитали  :? Това е ужасна безотговорност към животното и чиста неграмотност за мен. Наскоро едно семейство, които имат 2 деца се оказаха всичките с глисти, те гледат куче и когато аз забременях ме убеждаваха как трябва да си изхвърля котката... Естествено за "семейните глисти" беше нарочено горкото куче, а се оказа че от цялата фамилия само то няма  :lol: /понеже е редовно обезпаразитявано/, малкия им син ги беше домъкнал от градината явно, понеже се оказа, че още няколко деца в групата му имат. Разказвам ви това, за да се успокоят кандидат-мамите, които си гледат домашен любимец. Ако полагате нужните грижи - няма от него да ви дойде проблемът, спокойно. :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №66
« Отговор #487 -: Август 31, 2010, 10:53:30 am »
Напълно съм съгласна с Jbrul ,със всяка една нейна дума,аз също имам коте и не бих го изхвърлила,просто хигиената трябва да е на ниво и да се внимава с уличните котета и животни :).Моята маца все още си спинка при мене  :D.Дай боже да нямаме проблеми и всичко да е наред.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #488 -: Август 31, 2010, 10:55:15 am »
Не мога да съм по-съгласна с Jbrul! Според мен, много по-опасно е да не обезпаразитяваш вътрешно котката / кучето си на 3-4 месеца, защото такива паразити може да вкараш с обувките вкъщи, а все пак котетата ходят из коридора, после се мият и т.н. Колкото и да чистиш, не може да осигуриш стерилна обстановка, а става въпрос за 1 хапче 3-4 пъти годишно. Да, ама модерната "токсоплазмоза" се изтъква като причина разни идиоти да си изхвърлят животинките по улиците. Друг е въпросът, че токсоплазмоза може да се хване (много по-лесно) от не добре измити плодове и зеленчуци...

Както и да е, на мен също се опитваха да ми намекват, че е време да си махна котарака. Е, понесоха си последствията за необмислените изказвания ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #489 -: Август 31, 2010, 11:09:50 am »
На мен все още ми задават въпроса - " А какво ще правите с кучето ? "  8O
Това куче го взехме в един от най-тегавите ни периоди на бебеправене и много ни помогна да преминем момента по-леко...покрай грижите и страховете - времето мина бързо. Като го взех от магазина беше мишка - една шепа...не чуваше, не виждаше, абе ужас! Само аз си знам как всеки ден се прибирах от работа и се молех да е живо...като дете го отгледахме. И сега, едва ли не ми намекват - да го хвърля! Или да го дам на някой. Може да звучи налудничево, но за нас Макс е част от семейството,даже му казвам да слуша, че сестра му скоро идва и ще му дърпа големите уши  :lol:
От клиниката, която посещаваме, казаха всеки месец таблетка и няма никакъв проблем.
*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #490 -: Август 31, 2010, 11:10:24 am »
И аз сам съгласна с Jbrul, но свекърва ми упорито се опитва да ме убеди, че въпреки постоянносто чистене вкъщи и редовното обезпаразитяване на котарака бебето щяло да се разболее от нещо. И аз като я питам от какво ще се разболее тя ми казва- Ами от някой косъм от котката  8O Всички сме щели да се разболеем от тения от космите  8O
Вие чували ли сте нещо подобно?  :ask:
07.10.2009
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #491 -: Август 31, 2010, 11:21:15 am »
Ох, и на мен ми говорят глупости за животните. Аз имам зайче, което е в клетка и дори като го пускам на разходка не ще да излиза (мързелива е). Някои хора ми казват, че трябва да го махна, но си мисля, че едва ли ще го направя. Няма на кой да го дам. И за двете баби ще е голям разход и хамалогия да го гледат и да му чистят. На село не може да иде, шото то си е домашен мини заек.

Единственото, което ме притеснява е, че като детето проходи ще летят косми и дърдонките, които заекът изрива от клетката. Клетката е с решетка и той като рие изхвърля навън и талаш и други неща. Понякога и козина лети. Страх ме е детето да не започне да ги лапа. Колкото и да чистя, няма как да съм сигурна, че някъде няма останало косъмче например. Иначе заекът нникога не е излизал и реално няма откъде да се зарази. Ама знам ли. Доколкото зная, котките са по-опасни. Май е по-добре да не го мисля това и да не се втелясвам.


*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #492 -: Август 31, 2010, 11:30:32 am »
Хахахха power чувала съм и по-потресаващи глупости. Например как котките по природа са ревниви и гадни животни и като донесем бебето в къщи, котката ще дебне да го оставя без надзор, ще се нагласи на лицето му /тя добре разбира от анатомия и физиология естествено/ и ще го задуши /съвсем умишлено разбира се/, за да е насочено отново цялото ни внимание към нея. Мхм, имам си 5 килограмова, пухкава убийца у нас, при това добра в планирането на предумишлено убийство на бебета  :lol: Скоро очаквам да напише и научен труд по ядрена физика и я пращам направо в ЦЕРН ;) Женицата, която ме убеждаваше в теорията за котките-убийци, твърдеше, че била чула, или й били казали едни познати, как пък на техни познати добремана по същата причина се опитал да им изяде бебето, едвам го спасили и пр. По стечение на обстоятелствата след време срещнах набеденото куче-убиец и майката с детенцето, което още беше в количка. Кучето толкова мразеше детенцето, че когато посегнах да го щипна по бузката можех да си остана без ръка, ако майката не беше се намесила да усмири дзверо. Никак не му се понрави идеята някаква там да се протяга към така омразното му бебе, което уж се беше опитал да изяде ;) Та глупости по темата, ако ти се четат...мога до утре да ти ги разказвам и още ще има.
В казаното от твоята свекърва, има някаква доза "истина", ама не е болест точно. При алергични деца /хора/ котешката козина т.е. не е точно козината ами ако по самата кожа има т.нар. "котешки пърхот" може да предизвика алергична реакция. Колко силна - зависи от самия човек и колко е остра алергията му. НО котката НЕ предизвиква такава алергия, а е повод да се прояви такава, ако я има. Т.е. ако детето ти няма алергия, котката и в леглото му да спи - няма да му я причини, може само да я отключи ако е налична. Последното е мнението на алерголог, специално съм разпитвала за това.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #493 -: Август 31, 2010, 11:32:41 am »
На лекциите за бременни казаха, че колкото и да се стараят майките, децата изяждат поне едно ако ( котешко, кучешко, козе и т.н. ) и минимум 2 мухи.  :lol:
Идеята ми е - всичко си е в реда на нещата ! :lol:

ПП: Аз съм алергична към котки...доста е кофти. Като вляза в нечии дом - веднага усещам има ли, няма ли котка там.
« Последна редакция: Август 31, 2010, 11:35:41 am от Raissa777 »
*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #494 -: Август 31, 2010, 11:39:00 am »
Аааааа това за котките- убиици и аз го знам  :jump12:
На лекциите за бременни казаха, че колкото и да се стараят майките, децата изяждат поне едно ако ( котешко, кучешко, козе и т.н. ) и минимум 2 мухи.  :lol:
Идеята ми е - всичко си е в реда на нещата ! :lol:

ПП: Аз съм алергична към котки...доста е кофти. Като вляза в нечии дом - веднага усещам има ли, няма ли котка там.

Абе чувала съм, че децата изяждат по някоя и друга муха, ама за другото  8O 8O 8O
07.10.2009
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #495 -: Август 31, 2010, 11:42:49 am »
Момичета, ако имате някакви съмнения допитвайте се не само до човешките лекари, в някои случаи ветовете са много по-наясно. На мен са ми казвали, че е под 1 процент вероятността бебето да има алергия към домашния любимец, особено ако същият е от много години в семейството.


*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #496 -: Август 31, 2010, 11:45:27 am »
Момичета чета ви и се чудя аз ли не съм добре...
Снощи се пребрахме от работа и какво да видим - котката на майка ми изакала едно огромно лайно на средата на спалнята ни върху чаршафите и двете възглавници...
Е кажете ми как да не го изхвърля? Или може би трябва да търпя лайната му по леглото?
Цяла нощ не съм спала от нерви от това животно! Да не говорим че сме в къща и през деня котето е навън при уличните животни, а вечер спи в къщи...
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #497 -: Август 31, 2010, 11:45:40 am »
Страшни истории има за горките животинки. Моята писана е на 8 години и от 5,5год. е командирована при майка ми. Никога не си е показвала носа навън, много е страхлива. Сега ми се карат и не ми дават да я пипам като отидем там, а то сякаш още повече се навира в мен. Една вечер останахме да спим при майка ми, писанката цяла нощ плака пред вратата, искаше да спи при мен :(. Иначе е доста чиста, по цял се къпе и само по леглата лежи. Майка ми я е научила да й чисти веднага, и ако не се случи до 5 минути онова започва да протестира  :lol:
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #498 -: Август 31, 2010, 11:45:52 am »
Раши, като виден любител на всякакви животни /дори змия съм гледала/  :lol: бих те посъветвала следното, за да си напълно спокойна. Вместо в клетка, премести зайчето в теариум, по зоомагазините продават такива. Представлява аквариум като за рибки, но вместо капак - отгоре има много фина мрежа. Предимството е, че ограничаваш до минимум прехвърчането на всякакви косми, а за по-едри частици - просто е невъзможно да излязат.
Мога да ти подаря и моя такъв, но е с огромрн обем /500 литра/ и заема ужасно много място, а и за малко зайче е безсмислено. За окло 100-150 лв. максимум, можеш да купиш перфектен нов дом за зайко от магазин, а в специализираните зоофоруми често се продават и втора употреба такива, само иска малко ровене и дебнене на добра оферта.  :D
Така, че момичета обичайте си животинките и "не давайте ухо" на глупостите на баби, свекита и разни "компетентни" познати. Аз съм малко крайна наистина по тези въпроси, но за мен човек, който може да си изхвърли животинката, която е наистина част от семейството /съгласна с Раиса 100%/ - ще бъде калпав родител в доста аспекти. Изключвам случаите, в които това е НАИСТИНА наложително по медицински причини някакви.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №66
« Отговор #499 -: Август 31, 2010, 11:48:07 am »
Хахахахах е хайде де ще си призная хихихихихии,и аз съм яла акота ,майка ми вика ти друго освен камъни не ядеше ,докато не съм отишла на село и не съм осъзнала че и акотата ставали ахахахахаххха,така че май найстина нещата си вървя ръка за ръка.За убийците котки и аз мн съм слушала,и не само го правели от ревност ми и защото на мляко им миришело (май се бъркат с някоя друга змия хихиххии например смока)......но врели не кипели има безброй :D
 Кртиска е тва е егаси невъзпитаната и мръсна котка,и идва от там че ваща не живее само вътре.Моето коте никога не е акало или пишкало някъде освен в тоалетната си.Определено в твоя случаи трябва да се махне,или поне да стане напълно домашна със всичките си ваксини и т.н.... :wink:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...