0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #420 -: Август 29, 2010, 18:30:24 pm »
Прибрахме се най-после...егати пътищата еййй  :? Ама тези си оплаквания ще ги споделя в някой туристически сайт, да се пеня на воля  :lol:
Сикс, стерилен контейнер за урина можеш да си купиш от всяка прилично заредена аптека, не им слушай глупостите на лаборантките. Аз така пускам стерилна урина. Сутрин се мия, пишвам малко, после от "средната струя" в стерилния контейнер и им я нося.
Момичета, да ви питам на някоя от вас предписвали ли са "Биозин мама"? През последните 2 години си пия нормалния "Биозин" кто имуностимулатор и да ви кажа голяма файда има от него. Всичко живо около мен се разболя от грип и каквото се завъртя по студеното време, а аз въпреки че съм мухната по принцип, последните две зими ги изкарах като киборг  :lol: - нищо не ме хващаше. Мислех да питам лекарите си дали пак мога да пия "Биозин" сега, понеже му наближава времето, ама видях че има и такъв специален "мама"..., ако някой има лични впечатления, ще съм благодарна да ги сподели.
Вивия, браво че си се сетила да търсиш списък с бебешки покупки. Аз все се каня да потърся нещо такова и все се зазяпвам в нещо друго... И като се зазяпах в количките - още там си цикля  :lol:
Наистина не е вече такава ужасна жега в СЗ какво щастиееее! Все пак ще си забъркам една содичка с лимон аз.
Приятна вечер за сега!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #421 -: Август 29, 2010, 18:34:03 pm »
sixsens, освен колата/кафето за мигренозно главоболие (което имам честа да получавам честичко) пробвай вода с лимон. На мен и това не ми помага особено, но облекчава нещата. Дано ти помогне :)

« Отговор #422 -: Август 29, 2010, 18:37:17 pm »
В лабораторията ми отказаха да ми дадат стерилен контейнер, щом ще пускам обикновена урина 8O Казах, че ще си го платя колкото струва - не, нямало каак да ми го таксуват 8O

Ама, че лаборатория, какво се правят за един контейнер. На мен, като ми излезна белтъка с двата плюса бях дала пробата точно в бурканче, незнам  дали то е било замърсено или от нещо друго. После започнах да си взимам от контейнерите за урина, които ги продават в аптеките и оттогава пробите са ок. Но при теб щом стерилната е добре значи няма проблем, пък и щом кръвното е добре и нямаш отоци всичко е наред. Въпреки, че и аз много се бях шашнала, само си гледах глезените и питах мъжа ми дали са подути  :D
« Отговор #423 -: Август 29, 2010, 18:48:35 pm »
И ние се завърнахме, решихме все пак да отидем до Локорско. Намерихме си много приятно местенце с вадичка и леко водопадче, мъжете направиха скарата, ние салатките, та малко на чист въздух отмаряхме. Но ми е много тежко, това да не съм си легнала...седнала, в колата с тези дупки, не си е работа.

А аз не знам дали се потя от кръвното, не го меря сега, само хапчетата си пия.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #424 -: Август 29, 2010, 18:49:50 pm »
Сиксенс, спокойно мила! Аз си купувам контейнерчета от аптеката. Пусках стерилна урина 4 пъти докато се разбере имам ли бактерии или не. Замалко да ме накарат да пия антибиотици без нужда. В крайна сметка излезе, че нямам бактерии. Имало малко бактерии, които били обаче много под границата като стойност и т.н. Важното е да вземеш урината така че да не се замърси и в лабораторията да не оплескат нещо.

Колкото до главоболието, и мен ме боли глава понякога и не е от кръвно. Знам, че не е добре да се вдига кръвното и трябва да се следи. Електронните апарати не са надеждни. По-добре наистина си купи обикновен апарат.

По принцип при бременност се засилват някои проблеми, които си имаме от преди т.е. твоята мигрена може да се обостря. Но не мисля, че главоболието може да доведе до контракции. Някои момичета си имат подготвителни контракции през цялата бременност и те не са опасни. Пий си Но шпа и Магнезии щом и ти имаш.

Чери, ми те моите крака много често се надуват и болят. Не нито прееклампсия, нито висок албумин. Казаха ми, че е само от седящата поза в работата и от жегите.

Николинка, и аз се потя нощем, а никога не ми се беше случвало досега. Не мисля, че е от кръвно. Просто е много горещо, а ние напредваме с бременността и май е нормално да ни е по-горещо от обикновено :) Повечето ми приятелки се потяха и те така по времена бременност.

П.С. Аз така и не разбрах какво е контракция досега. Било свързано с втърдяване на корема, каквото не съм имала. Имала съм само леки болки като менструални. Питах доки това контракции ли са и той ми отговори "Абе я не се занимавай с глупости. По-добре се благодари, че нямаш контракции!"  8O

« Последна редакция: Август 29, 2010, 18:54:27 pm от Раши »

*
« Отговор #425 -: Август 29, 2010, 19:04:19 pm »
Момичета  как сте с косата? Моята в момента не пада, ще започне след раждането, но толкова бързо се омазнява, че не знам какво да я правя. днес си купих хума и мисля да я пробвам, една приятелка като беше бременна така изкара последните мсеци, иначе все едно се беше мазала с олио  :x
*
« Отговор #426 -: Август 29, 2010, 19:06:07 pm »
аз с предната бременост си ходех мазна, мазна, чак да ми завиди човек на промишленото производство олио
сега нещата са малко по нормални
*
« Отговор #427 -: Август 29, 2010, 19:40:18 pm »
Момичета  как сте с косата? Моята в момента не пада, ще започне след раждането, но толкова бързо се омазнява, че не знам какво да я правя. днес си купих хума и мисля да я пробвам, една приятелка като беше бременна така изкара последните месеци, иначе все едно се беше мазала с олио  :x
Моята от супер мазна стана направо суха. Определено не пада, даже ми се струва, че расте по-бързо и по-гъста. Освен това и ноктите ми растат по-бързо и определено са по-здрави от преди, даже маникюр успях да пусна  8)

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #428 -: Август 29, 2010, 19:43:39 pm »
Раши, стерилната ми урина е чиста. Нямам бактерии. Но това не обяснява наличието на белтък.
Чери, аз нямам против бурканчето, ама каква е гаранцията, че ще е стерилно. Колкото и да го мия, все пак препарати използвам, знам ли. Не се бях сетила, че може от аптеката да купя контейнер. Той мъжа ми се ядоса и вика - ше ида да поискам едно за спермограма и ще ти го дам :lol: То и аз се ядосах и реших да не се разправям повече. Ама сега взех да се притеснявам, та утре ще ида да пусна пак...
Благодаря ви за отговорите, момичета.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #429 -: Август 29, 2010, 20:32:59 pm »
Дианка, аз в началото бях много зле, мазна и падаше и трявбаше да я къпя на 2 дни. Сега е доста по-добре, не пада, не се омъзнява, но аз много се потя и тя става мокра, лепкава. И се радвам, че порасна и мога да я връзвам, иначе се побърквам да ми пада по лицето.

Аз преди малко мерих кръвното 140/90, явно по принцип съм с малко по-високо и сега се е вдигнало леко. Ама то как да не се, лесно ли ми е  :D

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #430 -: Август 29, 2010, 20:49:01 pm »
При мен с косата няма никави проблеми - същата ми е - даже по-хубава защото спрях да я боядисвам. Но пък напроследък не си намирам удобна поза за сън...и ме понаболява кръстът - което е странно, все пак съм само 4 гк отгоре - дано да е временно явление...досега не съм имала проблеми с кръста....Сега поне жегите отминаха и се диша по-леко! :lol: В края на седмицата си чакам резултата от второто БХС - нали първата не беше добра. Този път изследването ще се изпрати в София - в специализирана за това лаборатория - предният път не беше и отчитам лошият резултат на това.Дано всичко е наред.
« Отговор #431 -: Август 29, 2010, 20:53:01 pm »
yoanna и мен много често ме болеше и ме боли кръста. Все пак таза се разширява, няма как да няма промени.
Стискам палци за прекрасен резултат.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #432 -: Август 29, 2010, 21:18:07 pm »
Моята коса си е като преди само че много пада.Предполагам, че е от стимулацията. Поне след предишните ми стимулации винаги ми капеше по 2-3 месеца след това.Другото което съм забелязала е, че ми растат мъхмеча по корема (аз не съм от косматите даже напротив) и това направо ме шокира.Не знам така ли ще си останат или после ще окапят  :?  Другото което ми се появи е целулита.Качила съм само 1кг.Сега се чудя с какво да го боря? Вие какво използвате?
*
« Отговор #433 -: Август 29, 2010, 21:42:26 pm »
Таня, за мъхчето не се притеснявай, ще окапе след раждането. Може към края на бременността да стане и по-тъмно, но не се плаши, ще падне. Аз съм така. А днес забелязах, че имам на гушата русо мъхче, направо си е руса брада  :lol:
*
« Отговор #434 -: Август 29, 2010, 21:45:21 pm »
Моята коса май стана по-хубава и не се омазнява толкова, само от изпотяването постоянно ми е мокър врата отзад. Ноктите растат бързо, космите по краката бавно :)
tanj74, на повечето бременни се окосмяват коремите, Раиска си го беше кръстила Рошко :) космите опадвали 2-3 месеца след раждане. Мисля, че почти всички антицелулитни кремове не се препоръчват за бременни. Аз масажирам в банята с грапава гъба и мажа и бедрата с крема против стрии, не забелязвам да ми се е увеличил целулита.
yoanna, стискам палци за хубав резултат!
« Последна редакция: Август 29, 2010, 22:13:37 pm от Meme »
*
« Отговор #435 -: Август 29, 2010, 21:55:14 pm »
Момичета мерси за мненията, още утре ще звънна на док.

И мен ме болеше много глава първите месеци, пиех парацетамол  като ставаше нетърпимо и ми помагаше. Нямам мигрена, но така и не стана ясно точно от какво беше това главоболие, можело от ниското кръвно или аденома каза док. Забелязах също, че като пия повече течности, по-рядко ме болеше глава, макар че не знам каква точно е връзката. за щастие скоро не се е случвало :)
А косата ми се омазнява много бавно, мога да изкарам спокойно седмица без да я мия, не капе, но предполагам че месец-два след като родя ще си навакса както предния път.

yoanna, дано този път резултата е добър!

*
« Отговор #436 -: Август 29, 2010, 22:05:02 pm »
Момичета благодаря за мненията.Направо се успокоих, бях се стресирала, че ще остана космата  :lol:.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #437 -: Август 29, 2010, 23:07:05 pm »
Моята коса по принцип е по-мазничка, но сега е чудо. Днес ако я измия, утре вече е гадна...Ходя и спя предимно с вързана коса, та изтрайва по 2-3 дни. А и не излизам много често, та си позволявам да не я мия често. Че почна ли да я къпя честичко, ще стане по-зле. Ноктите ми са ок, засега. Голям маникюр пуснах, ама то и аз не правя почти нищо вкъщи, та и това допринася :lol: И моя корем се омъши :lol:, ама съм спокойна, че е временно.
« Последна редакция: Август 29, 2010, 23:11:44 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #438 -: Август 29, 2010, 23:35:35 pm »
Натали, не се притеснявай за зацапването! Нормално е в начална бременност около датата на цикъла. Почивай повече! Взимай си хапчетата и ще спре.

Лека бременност на всички!

*
« Отговор #439 -: Август 29, 2010, 23:46:14 pm »
За косата няма промени при мен, освен че май скалпа ми стана по-чувствителен и при последното боядисване /изрусяване/ все едно пожар ми гореше на главата, ама изтърпях половин час де  :D Няма да ходя като чума сега... А когато вече съм била бременна пък, за първи път не ми хвана добре цвета. Фризьорката ми казва: "Абе да не си бременна и да не знаеш още, те на бременните клиентки така не им хваща". Аз нали не вярвам, че ей така ще вземе да стане след толкова чакане и: "Да бе, те така ставали хубавите работи" и си поръчах още едно кафе и си запалих цигарка...пък след 4 дни се оказа, че фризьорката била права  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!