Здравейте момичета.
krem2003 Питах за тази противокомарна джаджа. Марката е DonBabay, не можа да ми каже дали е същата като на Chico, но предполагам че е на същия принцип. Купувала ги е от Гърция тези неща, понеже таткото е грък и основно си живеят там, по спомени ми каза цена около 20 евро, има в синьо и розово. Тази при мен е синя, на второто бебе от арсенала
Предполагам, че на която и фирма да купиш такова устройство - все една и съща работа ще върши. Сега си е в БГ жената, обеща ми като се разхожда из Сф по бебешките магазини да погледне дали се продават тук точно същите и да ми каже къде евентуално.
За ходенето на работа...лично аз предпочитах поне първите месеци да работя, но в моя случай беше абсолютно невъзможно поради естеството на работата ми и си останах в къщи, още след като видях двете чертички. Мисля си все пак, че ако няма проблеми с бременността и работата ви не включва физическо натоварване и много пътуване - не е проблем да си поработите поне до края на четвъртия месец, но това го казвам като лаик. Дали веднага да си останете в къщи, може да прецени най-добре лекарят ви, а много зависи и от това как самите вие се чувствате. Ако сте от кандидат-мамите, които "заспиват прави" и постоянно повръщат - няма смисъл да се самоизтезавате с ходене на работа, а и дефакто не сте ефективни в службата си, само "записвате присъствие", колегите се дразнят, а вие се чувствате още по-зле. Та по този въпрос са супер индивидуални нещата си мисля.
Velka , не ми влиза в работата наистина, но и аз да попитам защо се отказваш от БХС и направо скачаш на амнио? Вярно, че е минимален рискът при амниото, ама все пак го има, а ако БХС ти излезе наред... Направи си го този БХС, а ако в него излязат рискови показатели, пак ще си направиш амниото. Ако пък е ОК - няма да има нужда да се подлагаш на това.