Добре дошла на Велка и лека и безпроблемна бременност!
Момичета и аз Утрогестана не знаех, че ако има кървене трябва да започна да го пия, а не да го поставям вагинално, ама то вече свършила работа при мен. Докога и какви медикаменти да се приемат може да реши само наблюдаващия лекар наистина, ама и той не е застрахован от грешки, нито е врачка пък, че да предскаже ще има ли няма ли да има проблем при спирането им. Явно методът е проба-грешка и по този въпрос. Предполагам, че на мен ми се каза да спра да взимам лекарства, понеже и бебето и аз си бяхме добре, нямам някакви съпътстващи заболявания, или лоша клинична история и се предполагаше /логично/, че проблем няма да последва. В този смисъл не "упреквам" лекаря си за този му съвет. При следващото спиране на лекарствата обаче, ще настоявам да стане постепенно, понеже вече се видя, че при спирането "от раз" нещата не се развиха особено добре и втори път не намирам за логично да постъпя по същия начин, без значение лекарят на какво мнение е. Все пак това е моето бебе и аз имам крайната дума какво да се прави.
Сега пия и Магнерот 4х1 и пак разнобой в лекарските мнения
, което откровено вече ме дразни. Един го изписва, другия казва, че приемът му е безсмислен на този етап от бременността и файда нямало, първия казва аааа как ще няма... Е, за едни хапове толкова ли пък няма стандарт и някаква обща позиция и аз като ошеметена патка сега, да чета пак и да се "самодиагностицирам" и да ги "проверявам" кой е прав, кой е крив. Също като за кървенето - от спрените хормони е, не категорично не е от спрените хормони еееее... А накрая и двете предписани "лечения" бяха - почни си пак приема на хормоните по старата схема. После ходи имай доверие на някого и се осланяй само на едно мнение. Достатъчно ми е тревожно дали ще дотикам до края на февруари и дали ще е добре бебето, че през ден да ми опъват нервите с елементаризми като тези. Горещо се моля да не възникне по-сериозен проблем, че тогава не ми се мисли какви взаимно изключващи се диагнози, лечения и лекарства ще последват и изходът ще е чисто "на късмет".