0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #100 -: Август 21, 2010, 14:12:34 pm »
Привет мамчета, малко ми се отпусна душата. Минах на ФМ вчера. Според доц.Томова си имаме прекрасно здраво момиченце. Прегледа беше подробен,огледа сърцето-камери,клапи,аорти -няма малформации,сърдечната честота е нормална, пикучния мехур пълен ,което е признак,че бъбреците работят,белите дробове са добре,имаме си по 5 пръстчета с нужния брой фаланги, пъпната връв е с 3 вени,което също било косвен показател за липса на аномалии,кръвоснабдяването е много добро,по размери на главичката и бедрото си отговаря до ден на седмиците, околоплодни води-нормални. НТ не е 3,1 както я бяха измерили,а 1,9,а в тази седмица можело да е до 5 ,така че и това е добре.Според нея може и да не правя АЦ,но това трябва лекарката ми да го реши.Моят корем още не се забелязва през дрехите,но като че ли почна да се оформя. Пожелавам на всички да споделят само добри новини  osi_9

Не съм бременна  :( все още, но и не губя надежда, че скоро ще бъда! Следя темичката ви с интерес и най-вече заради теб Алтеа, заради теб Мънки и ... още и още ...
 Много се радвам, че при вас нещата вече са наред! Дано такива бъдат и занапред! Желая ти едни безпроблемни оставащи месеци изпълнени с много радост ;))) и на фенала едно здраво бебче! Радвам се за вас момичета  :D но, знайте едно ние, които все още, не сме успяли в борбата, сме като вас, така борбени и изпълнени с надежда, че скоро и ние ще бъдем в тази темичка ... надявам се наистина скоро! И  :oops:извинете за нахълтването ми тук ....

*

altea

• 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
« Отговор #101 -: Август 21, 2010, 14:15:23 pm »
Jbrul, аз ги пих до 15г.с. ,трансферът ми беше на 16.05 до 02.07 пих естрофем 2х2мг , по 2 хапчета дуфастон на ден и слагах утрогестан 3х2 глобули. От 02.07 по съвет на лекарката почнах прием та 1 хапче дуфастон,1 хапче естрофем и 2х2 глобули утрогестан така до 14г.с и тогава свърших дуфастона и допих естрофема като слагах по 1 глобула утрогетан просто защото бяха останали 4 и реших така. Не съм имала проблем или реакция след спирането им.Сега пия само магнерот по 1 хапче на ден  аспирин протект и фолиева,която свърших и се чудя да я продължавам ли защото ми казаха да си купя витамини за бременни  да пия.Това е при мен.

Dess-dess, дай Боже скоро да пишеш с лентичка в тази тема, не се предавай нещата се случват,но трябва търпение ,много търпение.Стискам ти палци.
« Последна редакция: Август 21, 2010, 14:18:07 pm от altea »
*
« Отговор #102 -: Август 21, 2010, 14:30:51 pm »
dess_dess какво "нахълтавне" бе момиче?  :lol: Толкова се радвам на всеки писал тук аз, това не е ВИП-тема, всички са добре дошли винаги и по всяко време. Поне аз така мисля. Присъединявам се към пожеланията скоро да пишеш тук вече с лентичка.
Мерси Алтеа за отговора. Това "естрофем" не съм го пила, може би защото забременях спонтанно, или просто не е имало показания за него  :oops: гледай сега неграмотност от моя страна де... Щом до 15-а седмица може Дуфастон и Утрогестан - смятам да си се блъскам с тях до край, хич не ми се рискува, че от сряда насам 30% бяла коса дето имах стигурно станаха 50%, егати параноичната съм станала, не мога да се понасям вече. Добре, че на изрусената ми тиква не личи много  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #103 -: Август 21, 2010, 14:38:11 pm »
Здравейте момичета и от мен!
Лека и успешна бременност!  :goodluck: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 preggo
То и аз не съм за тази тема(е, без малко да ви "досаждам" :wink: и аз де, ама...), но ви чета с интерес и следя вашите истории.
Специални поздрави на представителя от "нашата група" :lol: Алтея.
Тя си знае коя група. :wink:
 :P
« Отговор #104 -: Август 21, 2010, 15:20:38 pm »
Jbrul аз спрях Утрогестана в 25 г.с. Налагаше се да го пия до сега, заради предното ми раждане в 25 г.с. Пиех го 3x2, после 2x2, 1x2 и така го спрях. Където ходя на ФМ при д-р Врагалева, тя каза, че в някои страни орогестероновите препарати се взимат до към 35 г.с. Тук това не се практикува, а при нас в повечето случаи се изписва профилактично.
Не ти пречи да го пиеш още малко и да започнеш да ги намаляваш, все пак това е хормон.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #105 -: Август 21, 2010, 16:29:23 pm »
Jbrul, моя утрогестан го пих до края на 12-та седмица и ги спрях от ряз. Не знаех, че има схема с намаляваща доза. Нещата бяха ОК при мен. Без кървене и разни такива.
*
« Отговор #106 -: Август 21, 2010, 16:57:46 pm »
Здравейте момичета-кокичета.
Благодаря на Райса за инфото за магазина,ако има други които знаят оказиони и магазини втора употреба към Стара Загора- Пловдив,моля да споделите.
Можете ли да кажете и от коя седмица ви слушаха и правиха запис на тоноввете,благодаря предварително.

*
« Отговор #107 -: Август 21, 2010, 17:19:42 pm »
Jbrul, с първата ми бременост пих Дуфастон до 20г.с от шубе; трябваше да го пия до 16г.с. заради предишен мисед. Сега го пих уж а предизвикване на цикъл, а то се оказа, че съм бременна  :oops: пих го 5 дни и толкоз.
Алтеа, добре дошла!!!
НикиД, на мен тоновете ми ги слушаха на ЖК горе-долу в твоите седмици - но - не като на ФМ, а с една допотопна слушалка, свързана към високоговорител. 5 мин. някъде, след което за мое учудване даже ми ги показаа изкарани на принтер (като касова бележка бяха). От тогава - всеки път т.е. веднъж в месеца ги слуша и си изкарва бележки. Иначе след 36г.с. се ходи всяка седмица, след термин- всеки ден на тонове.
« Последна редакция: Август 21, 2010, 17:50:50 pm от dianka »
« Отговор #108 -: Август 21, 2010, 17:32:15 pm »
Опитах се да се лакирам ноктите, ама не става. Маникюристката ми се премести в Младост 1 и ме мързи да ходя и е голяма мъка. Не съм мислила, че ще е толкова трудно човек да си стигне пръстите на краката  :D

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

altea

• 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
« Отговор #109 -: Август 21, 2010, 18:37:54 pm »
Четох,че според последни изследвания продължителния прием на  дуфастон не вредял на бебето и можело да се пие дълго време,даже тук на ЖК се чудят защо ме карат да го спирам ,а не си продължа да го вземам понеже един вид "гипсира" матката да няма контракции.Аз обаче си слушам докторите от клиниката и следвам техните инструкции.
« Отговор #110 -: Август 21, 2010, 20:42:35 pm »
и аз започнах Дуфастон 2х1, но спрях аспирин протекта, защото според доктора съм можела да прокървя от него и ако нямам индикации за тромбо..(как беше болестта с гъста лепкава кръв) да не го пия.
А носпа го пих 3 дни и мисля да спра да видим как ще е ..
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #111 -: Август 21, 2010, 21:27:13 pm »
Здравейте момичета,
аз днес се чуствам зле. Тъкмо си мислех, че започва да ми отминава гаденето и днес ме съсипа. Отгоре на това снощи имах леко зацапване, което ми изкара акъла и днес цял ден не съм ставала и си вдигнах пак дозите на Утрогестана и но-шпа. Днес вече е значително по-малко и е кафяво. Обадих се на док той каза да лежа и да си пия лекарствата. Нямало какво друго да направим.
А вчера през деня в късният следобяд започнах да усещам някаква тежест в корема ниско долу. Като преди цикъл не е имало болезнение прорязвания но пък си беше постоянна тежест и някакво като стагане. Няколко часа след това беше зацапването. Това дали са били контракции? Днес е значително по-слабо и само от време на време.

Алтеа, браво за хубавите новини. Ще стискаме палци и другите да са такива.
*
« Отговор #112 -: Август 21, 2010, 22:17:39 pm »
dianka , благодаря ти за разяснението.  :)
Аз Дуфастона мисля ,че го приемах до 18 г.с.
Моя д-р казамче се пие до датата на 4-ти липсващ цикъл.
След това вече плацентата се оформяла напълно и не било нужно да се приема,но не знам дали вреди де.
Контракции не съм имала до сега слава богу.Само в първия тримесър временни придърпвания на матката от разширяването и.Сега се наслаждавам на ритничета,които са все-по силни,но много ме радват и развълнуват.
Пазете се от жегите и пийте течности.
« Последна редакция: Август 21, 2010, 22:22:32 pm от nikid »

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #113 -: Август 21, 2010, 22:57:38 pm »
Не знам дали казах добре дошла на Алтеа... :oops: всичко забравям.
Та, Добре дошла и браво за страхотните новини ! Чакаме и другите "досаднички от групата"  :D  колкото повече толкова повече!  :D Много успех момичета !

Нати ще ти разкажа как беше при мен. В началните седмици често ме стягаше корема, но не знаех дали е нормално или не. Един ден имах много работа и почти цял ден бях в движение с колата. Тогава усетих, че освен стягането усещам и някакъв дискомфорт - все едни имам метално тежко гюле ниско в корема, и мускулите ми са го обгърнали. Никаква болка. Минах покрай една поликлиника и реших да видя какво става...влязох при първата свободна лекарка. Обясних и какво усещам, че съм притеснена...тя ме погледна и каза, че да, имам контракции - даже ми ги показа. Казаха ми да пия големи дози Магнерот ( 6 таблетки на ден ) и нош-па - когато усетя проблем. Аз изобщо не се ориентирам кога е проблем и кога не, та нош-па си пиех превантивно, а Магнезия си го пия и до ден днешен, само че в по-малки дози.
Контракциите ми Не спряха, но намаляха. Вярно е, че аз изобщо не се спирах...работа, лекции, изпити, домакинстване ...Нямаше начин просто. Но лежането със сигурност ми помагаше. Важното е че няма болка, си мисля.
Всичко ще бъде наред  :) вярвай в това.

( Аз аспирин протект пия и до сега...Тодорова ми го назначи, но не каза до кога  :? )

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #114 -: Август 21, 2010, 23:16:51 pm »
Раиса, д-р Тодорова го изписва до 36та седмица, а гинеколозите смятат, че е правилно до 24та да се пие най-много. Стандартна практика е да се пие до 1 седмица преди секцио. Но е най-добре да попиташ нея все пак или лекаря, който ти следи бременността. Аз имах прокървяване в 24та седмица и ми го спряха веднага.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #115 -: Август 21, 2010, 23:57:01 pm »
Ели,аз също съм така-прокървавам,зацапвам,по някога и контракции се усещат.Пия си но-шпа,слагам утрогестана и  когато мога почивам .Фраксипарина обаче го поразреждам,когато има прокървяване.Дано повече не ти се случва,но не винаг ие повод за сериозно притеснение-знам го от опит.Миналата година с Тонито кървях няколко пъти и то много силно,но това не навреди на бременността.Въпреки всичко ,почивай :bighug:!
« Последна редакция: Август 22, 2010, 00:19:05 am от TINI78 »

« Отговор #116 -: Август 22, 2010, 00:08:58 am »
Натали аз исках да ти кажа, че до сега си пия 4x1 нош-па и магнерич (а в началото беше по 4x2 от всяко). На теб за магнерич ти е още рано, но нош-па пий и повече почивки.
Само да ви кажа, че ако има зацапване или кървене, Утрогестана трябва да мине през устата, защото не се усвоява така. На мен това ми го казаха няколко лекари в болницата.
Дано нямаш повече такива неразположение и се насладиш на една прекрасна бременност.

п.с. при кървене също така се спира фраксито

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #117 -: Август 22, 2010, 00:16:45 am »
Николина ,фраксито се спира ,когато вредата би била по-голяма от ползата,при всеки случай е различно.Може и да се спре за няколко дни,докато отмине кървенето.А за утрогестана си права,приема се орално докато отмине кървенето.
« Последна редакция: Август 22, 2010, 00:23:55 am от TINI78 »

« Отговор #118 -: Август 22, 2010, 08:04:00 am »
И аз така знам, че утрогестана се пие през устата когато има кървене.
Натали, тези болки оппределено са били контракции, ако съдя по себе си. След като от клиниката ми спряха всички хапчета, ми казаха нош-па да пия при нужда. Така и правя, когато усетя стягане на корема или предменструални болки, пия две хапчета и по най-бързия начин лягам. Обясниха ми, че само в легнало положение мускулите на корема са в покой и матката не е под напрежение. Това успокоява контракцията.
« Отговор #119 -: Август 22, 2010, 12:12:54 pm »
Опитах се да се лакирам ноктите, ама не става. Маникюристката ми се премести в Младост 1 и ме мързи да ходя и е голяма мъка. Не съм мислила, че ще е толкова трудно човек да си стигне пръстите на краката  :D
Да споделя малко ноу хау, щото и аз много мразя да ходя нелакирана (ако трябва, само безцветен лак ще сложа, ма да има!) - като седнеш, най-добре на дивана, не се опитвай да се сгънеш напред, а качи крака настрани, свит в коляното. Така много по-лесно се достига целта. Успявах да си режа сама ноктите на краката до последно и дори отидох да раждам с безцветен лак на ноктите и малки цветенца, които сама си бях направила на всички пръсти на краката. Дано съм го обяснила добре  :wink:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.