0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #760 -: Септември 07, 2010, 17:06:41 pm »
Здравейте ,момичета!Аз се включвам много рядко,но сега искам да споделя какъв страх ме гони и как ми е свито сърцето.По принцип в момента няма сериозен активен проблем,но имам натрупан страх от миналите бременности.И сега ще се пукна от страх,не съм ходила от две седмици при док и утре ми предстои преглед и евентуално да се запишем на ЖК.
Иначе,дали ще кажем рано,дали не ,не е от голямо значение ,а въпрос на вътрешно усещане.Аз съм казвала няколко пъти рано,един път не,а резултатът няма общо с това.Дано всичко си е ок,пък радостната новина ще се разбере.
« Последна редакция: Септември 07, 2010, 17:16:38 pm от TINI78 »

*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #761 -: Септември 07, 2010, 17:08:25 pm »
Тини, нормално е да те е страх! Но, няма страшно. Ще видиш, че този път всичко ще е наред!  :grouphug:


*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #762 -: Септември 07, 2010, 17:23:59 pm »
... Момичета давайте съвет за болки в кръста - особено вечер съм като бабичка - бъзикат ме в къщи че ще ми купуват космо диск :oops: Утре ще питам и моя лекар - вече мина месец от последният ми преглед при него..та ще питам може ли да се мажа с някое мазило :ask:
За мазило не мога да дам съвет, но една възглавница под кръста при мен доста облекчава положението  :wink:
TINI78, този път всичко ще е наред! :bighug:

*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #763 -: Септември 07, 2010, 17:32:47 pm »
Тини 78 това е нормално особено след като имаш неуспешни бременности,и мен ме е страх, а и предполагам всички .Този пък всичко ще е ок,мисли си за бебенцето,позитивни неща- на мен това ми помага :wink:
Йоани от два дни и мен ме боли, но не смея да се мажа с нищо ,мисля ,че ще отшуми и тая болежка
Лелеееее момичета вие с тез 2-3кг отгоре сте си фиданки-аз съм доста ,но ....ми е кеф де,това е хубаво :lol:

*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #764 -: Септември 07, 2010, 17:36:30 pm »
yoanna това за космо диска ми хареса. Аз ако знам, че има ефект отдавна да съм го взела   :lol:
Относно бременността при мен нямаше как да скрия от роднините, тъй като се знаеше за процедурата, а приятели и познати разбраха още 3 месец. Никой не повярва, че е бирено коремчето ми  :D
Също мога да се похваля и с първите подаръци. Имам си кошара, която сглобих УЖ да изпера и така си остана в спалнята да й се радвам вечер  :oops:. Колкото до покупките още нищо не съм купила не защото изчаквам, а защото нищо не мога да си харесам в нашия тъп град. Ходих във Варна тая седмица с мъжа ми, ама то с мъж на пазар.... И така оставих за тази седмица. Иначе разпечатах вече списъка и смятам да започна с нещата за болницата
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #765 -: Септември 07, 2010, 18:47:58 pm »
Здравейте ,момичета!Аз се включвам много рядко,но сега искам да споделя какъв страх ме гони и как ми е свито сърцето.По принцип в момента няма сериозен активен проблем,но имам натрупан страх от миналите бременности.И сега ще се пукна от страх,не съм ходила от две седмици при док и утре ми предстои преглед и евентуално да се запишем на ЖК.

Написаното от теб важи дума по дума и за мен. Чуствам се по същият начин.
На 1-ви правихме ФМ и още на другия ден ми се искаше пак да отидем да го гледаме. Ако може бих ходила през два дни. Зная, че не е нормално, но страха като скове душата ми и ...
Аз също утре ще отида вече да ме запишат на ЖК, че миналият път не можеха заради това, че съм била в болнични. А сега изтича и направо ще го подновят. Като гледам какво претупване е по ЖК направо  не ми се говори. Аз миналия път останах разочарована, да видим сега същото ли ще бъде. :?
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #766 -: Септември 07, 2010, 18:59:55 pm »

Написаното от теб важи дума по дума и за мен. Чуствам се по същият начин.
На 1-ви правихме ФМ и още на другия ден ми се искаше пак да отидем да го гледаме. Ако може бих ходила през два дни. Зная, че не е нормално, но страха като скове душата ми и ...
 :?


АААА нормално е Натали  :D. Аз бях същата до преди месец може би. Ходих всяка седмица да я гледам моята принцеса. Като започна да си ме подритва всеки ден през час и вече не ходя толкова често. Сега разредихме на 2 седмици  :oops:
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #767 -: Септември 07, 2010, 19:59:26 pm »
Ели,Моникс,Раши :bighug:Знам,че сега би трябвало да съм по-спокойна,но уви,не се получава.Миналата година ,като бях бременна с Тони,ходех докато прорита всяка седмица,по някога  и по два пъти.До сега съм ходила общо 5 пъти,но вече не мога да си позволя ежеседмични прегледи,съответно нямам мир в душата.

Re: Тема на бременните №66
« Отговор #768 -: Септември 07, 2010, 20:33:27 pm »
Тини, спокойно, всичко ще е наред, с толкова положителна енергия. И мен много ме е страх, само броя дни, седмици, не смеех да казвам дълго време, а какво по0хубаво от това да се наслаждаване на една красива бременност.

За кръста няма лек, освен повече почивка, с възлгавница по д-то. При мен ту боли, ту отшумява.

Мен пък напоследък ме наболява областа около бъбреците, а те са ок, сега ги изследвах.

Четох, че бебето трябва да рита поне 10 пъти на час, аз не винаги ги усещам толкова често и се спичам добре ли са, не са ли.............

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #769 -: Септември 07, 2010, 20:58:06 pm »
Николина,спокойно мила,то може да си риткат,но не винаги се усещат...а и едва ли всички бебета ритат точно по 10 пъти,такъв знаменател няма :wink:
Наш Борко до последно не се спря,дори когато вече имах родилни контракции - пак го усещах да тропа :lol: А на дружката беба,още от 35-6та се беше кротнала и се обаждаше вяло.... :D
« Последна редакция: Септември 07, 2010, 20:59:54 pm от fibo »
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #770 -: Септември 07, 2010, 20:58:21 pm »
Здравейте  :D
Моят преглед днес се провали, док. не можала да дойде  :? и ще отида в четвъртък, криво ми стана ама карай  :( много го чаках тоя преглед.
Ники 10 пъти на час много ми се вижда, ама знам ли.
Тини и аз много се тревожа, но в същото време вярвам, че всичко ще е наред. Нека Господ е с нас!
Натали дано не останеш разочарована. До утре. Целувки!
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #771 -: Септември 07, 2010, 22:20:28 pm »
За обиколката,аз съм 88 см права,мерих го на нивото на пъпа,нали така е правилно?
Качила съм 3-3,5 кг досега.Не знам нормално ли е,уж няма проблеми,бебчето расте,но като ви чета ,а и като виждам други бременни като мен в 7 месец и ми се струва ,че аз се губя между тях.
А суеверията ,хем ми влияят донякъде,хем вече имам доста накупени неща.
Вие носите ли червено конче против уроки на ръката?
А за какво се пие този чай от малинови листа?Чая ми е любимата и единствена напитка освен вода.Друго не пия.
Приятно носене на тумбачетата.


*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #772 -: Септември 07, 2010, 22:32:25 pm »
nikid ти си направо за завиждане  :lol: Като ти прочетох поста се качих на кантара +10кг  :( Тръгнах от 50 надявах се да приключа на 62-63. Е явно няма да стане  :lol:
Колкото до суеверията не ми влияят особено, но пък и аз имам червено конче на ръката по "заповед" на любимия  :D
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #773 -: Септември 07, 2010, 22:40:01 pm »
Мони тук съм слънце, утре и в другиден имам изпити и гледах поне малко да почета  :D . Не че ми се получава де...но това е друга тема.

Днес бях за последно на ЖК  :? Дадоха ми документите за болницата и док ми каза, че бебка отговаря на навършени 9 м. и много жени раждали с такива размери на бебетата - около 3 кг. Каза че ако задържа до около термин - спокойно може да стигне 4 кг...каза че бая е пораснала за 2 седмици ( от както не се бяхме виждали ). Аз винаги съм си мислела, че няма да е дребна, тъй като аз съм се родила 4100 гр, а и таткото е бил едричък...и хем си имах едно на ум, хем сега като ми казаха и малко се стреснах. Не знам дали ще успея ( и дали искам ) да родя нормално 4 кг бебе...  :( То малко сметки без кръчмаря де, но аз да си споделя  :lol:
Днес напазарувах всички козметични неща + аспиратор, ножичка, протектори за зърна...абе абсолютно всичко от списъка, имащо го в аптеката. Редя си покупките и говоря на бебка - мамо, купила съм ти шампоанче, айде излизай скоро да те къпя  :lol: до 1-2 седмици да идваш вече...
И си спазарих с мъжа един оф-роуд след 2 седмици, ако не са тръгнали нещата, тъй като секс ми отказва твърдо.  :lol:

За гърба ( моите златни трикчета ) :
Взимам една хавлия, сгъвам я на 2 ( да стане по-квадртна ) и започвам да я навивам на руло - идеята е да стане като салам . След това лягам на твърдо ( на земята върху шалте/спортна подложка ) а въпросния салам си го слагам точно под гръбнака - започва от опашната кост и стига до началото на вратните прешлени. Лежа така колкото ми душа иска, поне 20-30 мин.
Второто е едно упражнение по йога, което трудно ще опиша...но да пробвам.
Ляга се на твърдо по гръб, ръцете се разперват перпендикулярно на тялото - за опора. От там се започва с усукване - долна част на тялото на ляво, горната ( раменете ) си остава статична и само главата се извърта на дясно. Идеята е хубаво да се усуче гръбнака, като главата е възможно най-извъртяна в едната посока а така да е усукано тялото от кръста надолу, че пръстите да докосват пода.
След като се загрее добре ( сменят се посоките на усукване и се правят много бавни ! повторения ) единия крак се сгъва върху другия - т.е. стъпвате върху коляното на другия си крак. Така пак усуквате като целта е коляното да докосне земята .
Ако всичко се прави бавно и внимателно - няма проблем при бременност, само да ви е комфортно...

Имам червено конче от самото начало.
Страховете ми започнаха да позатихват с ритниците на бебето. Редовно я усещам, но чак 10 пъти на час - със сигурност не.
Оказа се, че колкото пъти си премеря корема - все е различно. Вчера бях 102 см легнала и 113 права...
« Последна редакция: Септември 07, 2010, 22:50:25 pm от Raissa777 »
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #774 -: Септември 07, 2010, 22:44:42 pm »
Аз не смея вече да се качвам на кантара, вие говорите за килограми, за които аз само мога да мечтая  :D

Ами ако напишете например 28-29 седмица бременна и ще видите, че навсякъде пише за тези 10 ритника/час, което е странно. Знам, че не винаги ги усещаме. А при мен е още по-трудно защото са две.

Раиска ти ме уби...аз съм станала като дърво и хич не виждам как бих се усукала така  :D

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #775 -: Септември 07, 2010, 22:53:11 pm »
Раиска ти ме уби...аз съм станала като дърво и хич не виждам как бих се усукала така  :D

 :lol: Аз затова съм завършила със "само да ви  комфортно" - на мен отдавна не ми е  :lol: но принципно е уникално упражнение за гръбнака .
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #776 -: Септември 07, 2010, 23:29:59 pm »
На мен за гърба много ми помага стоенето на 4 крака, като краката ми са на по-исоко- диван, легло. стоя така 1-2 мин максимум. това е упражнение за обръщане на бебето, но и за гърба помага, а също и седенето по турски.
Раиса, браво, добре си я отгледала момата!! Да е жива и здрава, пък да се роди както реши доктора  :D
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #777 -: Септември 08, 2010, 00:46:53 am »
Момичета, ужасен вирус ме е треснал. Гърло, кашлица, главоболие... Пия само чайове, но засега нищо не помага. Кажете някоя бабина деветина...
Дано не ми се отрази на бебчето  :?
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #778 -: Септември 08, 2010, 07:57:13 am »
Браво Раиска,много е хубаво това ,че е голяма сладурката,не го мисли как ще излезе,ако си тръгне нормално още по-добре :wink:Радвам се ,че всичко е наред с вас...Вие сте си готови вече,сега ще чакаме новините и ще стискаме палци всичко да е по мед и масло :crossfingers:
Елле,оздравявай бързо
Аз да ви кажа и затова много много не искам да си търся работа като учител ,след като ми изтече договора октомври месец,хич не искам да се блъскам с хремави ученици или пък детската градина при малките,то аз тях и няма да мога да ги обгрижвам като хората ама...незнам ,дотук се очертава ,че ще си взимам минималната заплата за майчинство  :?
То и няма никой директор да ме назначи като види ,че съм бременна :?Абе пълна каша....
Дианка ,Раиска ще пробвам трикчетата за гърбината,аз спах с възглавница под него и днес е малко по-добре 

Re: Тема на бременните №66
« Отговор #779 -: Септември 08, 2010, 09:22:45 am »
Големи сте сладурки :) Аз ако вървя така доста голяма ще стана  :oops:. А иначе аз съм се родила малко бебче, само 2850гр., а таткото 3500гр. Но ще видим, да е живо и здраво бебчето.
От 2 дни спя гушнала една възглавница, че иначе цяла нощ се будя. Сега спя прекрасно. Засега кръста не ме е болял, но вчера главата ми се искаше да я сменя. Цял ден затворена в тоя офис ....... Вечерта като ме духна леко вятъра и се оправих за 2 минути.
Елле, скорошно оздравяване.
Раиска, бебка ще си каже как иска да се роди. Моя приятелка беше за секцио, но юначето излезе само седмица преди секциото ;)
Мони, дано намериш решение, благоприятно най-вече за теб, мила. Аз така или иначе ще вземам минималното майчинство и за смяна ще мисля след това. Тези тук ще ги изтърпя още 4 месеца ;)