0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #740 -: Септември 06, 2010, 23:46:23 pm »
Момичета бяхте прави за магнезия, малка ми е била дозата, вече пия по 3х2 и се надявам скоро да има подобрение.

Мери, стискам палци всичко да е наред и момата да не бърза да излиза още  :bighug:

С първата неуспешна бременност бях казала на целия свят още като разбрах, с втората на никой, но пак не можах да се радвам на щастлив финал, така че за мен това са глупости. Третия път като забременях си казвах, но до края се страхувах дали всичко ще е наред с бебето и въпреки това с голям кеф си напазарувах предварително :) Сега съм сравнително спокойна и почти готова с приготовленията да посрещнем малкя мъж:) Днес му купих едни сладурски дънки, за изписването уж ги глася, ама ги взех за 1 мес, че знам ли колко голям ще се роди :) Иначе не смятам да пазарувам много, ще ползвам от каката каквото става и ще изчакам подаръците, че после да не раздавам пак нови дрешки.


*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #741 -: Септември 07, 2010, 02:36:33 am »
Да се запиша и аз в темичката...
При първата ми бременност казах на всички възможни хора, за съжаление после се наложи да обяснявам... На 4 месеца бременност... Тогава баща ми ми каза : Не искам ти да ми казваш следващия път, искам сам да разбера.
Така и направих, никой не ме разбра до петия месец, защото бях понапълняла от първата бременност. Всичко мина нормално.
Сега съм в началото, казала съм само на бременната ми приятелка. Ще изчакам поне до 3 месец.
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #742 -: Септември 07, 2010, 08:14:19 am »
Я и аз да се включа :DПървия път и ние казахме на целия свят и после беше много неприятно да обясняваме какво и как се е случило,а и аз много и не съм се обяснавала, но като цяло беше много неприятно...,но сега казахме първо на майка ми и снаха ми,а другите един по един се сетиха с времето.То ми беше толкова кеф ,че ми идеше да кажа на всички :oops:и едвам се сдържах :lol:....А за дрешките ми подпалихте фитилчето :lol:,а и Жасминчето е права подаряването не е забранено...Аз едвам се сдържам да домъкна вече легълцето у дома ама  :D мъж ми казва ,че било много рано :D

Re: Тема на бременните №66
« Отговор #743 -: Септември 07, 2010, 09:15:17 am »
Добро утро, ние отидохме при майка ми на гости да й кажем, а на свекито беше по тела че са на 130 км. Опитвахме се да изчакаме, за да кажем на приятелите, но моите приятелки постоянно ме питаха "дойде ли ти?", "дано не ти дойде ;)"Още във втория се наложи да кажа на шефа ми, а той на баш шефа, той на секретарката ... Иначе от 2-3 седмици казваме на всички приятели и познати.
Аз още не съм започнала с покупките, тъй като сега отмятаме все още списъка за подписването.
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #744 -: Септември 07, 2010, 09:33:17 am »
Знаете ли, че Angy_baby ми се губи нещо. Какво ли става с нея?
И аз й пусках скоро съобщение, дано е проблем с нета или да си прекарва страхотно някъде, където няма комуникации ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    altea

  • ***
  • 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #745 -: Септември 07, 2010, 09:36:38 am »
Привет тумбачета. Голям зор с моята болест, страшна кашлица ,такава не съб имала от дете. Суха нон стоп и денем и нощем и като почне един пристъп няма спиране. Пуснах кръвни-левкоцитите 12,1 утайка 60 С-реактивен протеин 96.Обадих се в клиниката, протеина е много висок другите горе долу били добре като за бременна. Казаха да не пия повече АБ , да вземам вит С и парацетамол в големи количества и да си пръскам Биопарокс. От своя страна тук ходя на инхалации и процедури с магнити и нагревки с ИЧ-лампа и имам значителна подобрение. Сега вече спя без да кашлям нощем и почнах да отделям секрети при кашляне. Преслушваха ме-няма хрипове и дано е така. Т не съм вдигала и не съм се чувствала отпаднала. Имам обаче още болки в гърлото и по някои други симптоми имам съмнения,че това е дисбактериоза и са ме налегнали гъби. Днес ще се обадя до клиниката и ще видя кога ще отида да ми пуснат микробиология и да ме прегледат. Пия прополис, пробиотици и ге гаргаря със сребърна вода. Поне при всичките напъни не съм получавала контракции или болки дано така да е докрая и бебка да е добре и здравичка,че ме наплашиха как някаква жена родила бебе с вродена пневмония от нелекувана инфекция,ама аз взех всякакви мерки дано всичко се оправи. Иначе хемоглобина ми е 126. Още не смея и да погледна в бебешки магазини и нищо не съм купувала реших като вляза в седмия месец чак тогава. Момичета пазете се, то не че аз не съм и уж и с болни не съм контактувала ама ей какво ме лепна. Амниоцентезата естествено отпада поради заболяването ми и ще ходя на ФМ. Дано вече пиша хубави неща, че още не мога да се зарадвам на бременността си.
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #746 -: Септември 07, 2010, 09:42:25 am »
Амниоцентезата естествено отпада поради заболяването ми и ще ходя на ФМ. Дано вече пиша хубави неща, че още не мога да се зарадвам на бременността си.

Всяко зло за добро!

Бързо да оздравяваш!
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #747 -: Септември 07, 2010, 10:08:20 am »
Бързо възстановяване Алтеа,дано отмине по-скоро!Наистина всяко зло за добро :crossfingers:
Лъки,какво става с принцеските....?
Като гледам линийките на някои мами наистина малко им и остава и ще гушкат скоро бебоците :lol:

*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #748 -: Септември 07, 2010, 11:08:53 am »
Добре дошли на новите попълнения. Дано да има все повече и повече. :D

Като сме тръгнали със суеверията, аз предните три пъти не казах на никой, дори на родителите си. Знаехме само аз и таткото. И трите ми бяха неуспешни.
Сега казахме на всичките си близки, но на никой друг. Обаче много хора ме заподозряха, защото водех много активен живот,а изведнъж си останах в къщи и никой не можеше да ме изведе от там. И всеки, който ме попита съм си казвала, не ми се струваше редно да лъжа за такова нещо.
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #749 -: Септември 07, 2010, 11:27:57 am »
Добро утро,

Аз спах толкова добре до 6ч, после до къ, 8ч се въртях, четох и съм азспала отново до към 10.30ч. Какво е това чудо, не знам вече.

Започнах аз Аугментин заради коките и Канестин, който толкова отвратително се слага, добре че е само за 3 дни.

Хубав и слънчев ден.

Алтеа мила, дано скоро се оправиш. А CRP е супер завишено, Гледаха ли те на ехо, всичко е наред с мацката надявам се  :D

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #750 -: Септември 07, 2010, 11:39:53 am »
Здравейте и от мен,

Алтеа, пожелавам ти по-бързо оздравяване.
Аз пък предните пъти казвах на всички приятели, роднини и нищо не ставаше. Този път знаеха само наште и колегите в работата, там нямаше как да не кажа, но не бяхме казали на нито един приятел. Даже докато бях след трансфера се чудех какво да измислям като ме караха да излизаме. После като се потвърди бременността на УЗ започнах да казвам, че вече нямаше какво да се оправдавам толкова време. Но явно е имало да става този път, не вярвам, че се е получило, защото съм си мълчала.
Аз от два дена се будя със страшни болки в прасците, толкова силно ми се схващат, ужасно е. Преди пиех по 1 магнерот заради нисък магнезиий, но от миналата седмица започнах по 3, защото на последната ФМ ми казаха, че имам контракции. И сега се чудя защо се получават тези схващания, въпреки увеличената доза, дали може да е понеже още ходя на токчета.
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #751 -: Септември 07, 2010, 11:42:58 am »
Добро утро :)

Фибко, наистина беше листа от малина, а не просто малина ;)

Мацки, хич не спах тази нощ. Много ми нервни краката, брей. Това засега ми е най-неприятното последствие от бременността. Дано останалите да не сте така, че е кофти.


Николинка, дано ги изпъдиш бързо пустите коки и подобни!



*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #752 -: Септември 07, 2010, 12:00:42 pm »
Здравейте и от нас!
moniks_s ние сме със сини гащи. Благодаря, че попита! Растат и риткат бебоците. Другата седмица съм на ФМ във Фемина.

Снощи спах много зле. Морят ме ужасни киселини и вечеряхме късно, та се наложи посреднощ да си изпразня цялото стомашно съдържимо. Не ми се иска да пия лекарства и за киселините, но ако продължава така май ще се наложи.

За пазаруването си мислех след 28г.с. да го започвам, но около всичките тези проблеми и преместването в София може да го оставя на майка ми. Аз мисля да купя само най-необходимото и да набележа това онова, а мъжа ми да напазарува след раждането.

Имам вътрешното усещане, че ще си ги износя почти до термин и само се моля да се родят живи и здрави!
« Последна редакция: Септември 07, 2010, 12:05:57 pm от Lucky »
*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #753 -: Септември 07, 2010, 12:09:00 pm »
Здравейте  мами :lol: голям зор да ви изчета какво сте писали тия 3 дни  :wink:
Относно казването, ние казахме в деня на теста на всички близки роднини: майки, татковци и т.н. още повече че майка ми беше с нас в клиниката от първия до последния ден, включително и на кръвния тест. /уринен, направих един на 10-ти ден и беше отрицателен, втори така и не направих/ Всички толкова се зарадваха... не мога да ви опиша! В работата двамата ми колеги също знаеха, защото отсъствах от работа и се наложи да им кажа. На приятелите казахме щото просто нямаше как да го скрия на рождения ден на мъж ми, аз поздравявах със спрайт  :lol:, на шефа казах в края на третия месец, ама често излизах за вливанията и др. изследвания и нямаше как. Не съжалявам обаче, искаше ми се да крещя на целия свят, но сърцето ми свито, реших да си премълча поне да мине и третия месец.
За пазаруването, аз умирам да обикалям по магазините, всяка свободна минута ръгам по улиците и изследвам пазара  :lol: вече съм набелязала големите покупки-количка, легълце, кошара.., дрешки вече няколко бодита взех, просто щото не можах да устоя, но съм набелязала много неща. Очаквам и от приятелки да почула някои подаръци от техните дечица, за това и не бързам много, но определено няма да отстъпя туй удоволствие на никой друг.  :wink:
А настроението... какво да ви кажа и на смях ме избива без причина, и на рев също, и на скандали и сръдни, но явно е нормално. За много дребни неща се ядосвам яко, а после съжалявам като ми отмине урагана... ама това е то прелестите и несгодите на бременността :lol:
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #754 -: Септември 07, 2010, 13:04:42 pm »
Здравейте и от мен.
За казването. Аз още преди да направя теста имах противоречиво вътрешно усещане, за което беше уведомена сестра ми. Като направих теста таткото и моята най-близка приятелка (и кума) разбраха. А веднага след УЗ обявихме и пред останалите роднини. Приятелите разбраха "едва", когато ме регистрираха в 7-ма седмица, естествено всички пощуряха от радост.
Относно пазаруването - не съм купувала още нищо, а така ми се иска, но таткото е категорично против. А на мен сърцето ми ще изскочи само като мина покрай детски магазин. Въпреки че не робувам на суеверия за сега ще се задоволя само с ровене по онлайн магазините. Приятелите задържат с подаръците заради суеверията на майка ми. Обаче съм твърдо решена, че преди декември, когато ще съм в 7 месец ще съм купила повечето неща. При факта, че до сега съм пазарувала само за приятелки няма да оставя на никого да пазарува за моето дете  8)

*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #755 -: Септември 07, 2010, 13:14:58 pm »
Ох, Лъкиии извинявай ,заблудила съм се ама то с толкова много гащи тук :lol:
Важното е всички да са живи и здрави :wink:
Раиска ,къде се дяна?

Re: Тема на бременните №66
« Отговор #756 -: Септември 07, 2010, 13:52:00 pm »
Здравейте момичета!!
Виждам темата на разговора,та да кажа и аз :D Ние с мъжа ми не казахме на никой до  началото на 5 месец,вече тогава когато и малко коремче си имах ,нямаше как да не кажем ,просто се забелязваше ,и аз самата бях по-закръглена :D.
Някой от близките приятели подозираха ,но не са ни питали..защото знаеха че имах неуспешни бременности и не смееха,чакаха ние да си кажем :)
А за пазаруването..едва днес съм купила 3 бодита и някои дребни работи като кърпички ,биберони ,термометъри и т.н .чаках уж 7 месец и тогава да пазарувам ,ама пак ме обзе страх и реших по-късно.

Re: Тема на бременните №66
« Отговор #757 -: Септември 07, 2010, 15:04:47 pm »
Здравейте,ами аз мога да се похваля с първия подарен плик пълен с много сладки бебешки дрешкиии :))))))),смятам и да си купя някое  :D.
 Бях и на ЖК за мерки,коремчето сега ми беше по малко от предния път 91 см. в легнало положение,но е така защото сега вече се разля и нагоре ;).Качила съм 2 кг. 8O ,демек общо три до сега,дано не кача още много чеее.....ама живо и здраво да е бебчо ,кила се свалят ;).

 Алтея бързичко да се оправяш ;)
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #758 -: Септември 07, 2010, 16:26:40 pm »
Здравейте, моето коремче в легнало положение е 87 см, а права около 105 см  :oops:.
Алтеа, бързо оздравяване.
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #759 -: Септември 07, 2010, 16:52:11 pm »
Моята тумба и тя доста е порастнала - цели 86см съм - в легнао и право положение. :lol: Днес голямо ходене му ударих - поне 2 часа. Купувах подарък за племеницата ми която е на 4г. Ама на мене магазини ми дай....та се отплеснах. Момичета давайте съвет за болки в кръста - особено вечер съм като бабичка - бъзикат ме в къщи че ще ми купуват космо диск :oops: Утре ще питам и моя лекар - вече мина месец от последният ми преглед при него..та ще питам може ли да се мажа с някое мазило :ask:
Алтея - бързо да се възстановяваш и никакво боледуване вече :bighug: