0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №66
« Отговор #600 -: Септември 02, 2010, 17:35:16 pm »
Леле, Ники, никога не съм мислела, че един бронхит може да е толкова опасен..  :o както се очаква да съм бременна цяла зима.. мислех че само за майката е кофти..
Все има какво да мислим - аз си взех резултатите от първите изследвания и видях, че хемоглобина ми е малко под нормата, доктора се изненада, защото явно това се случва в по- напреднала бременност, но аз съм си така от преди.. незнам как ще е по-нататък..
А се оказа, че съм имала и гъби, ето защо този секрет е толкова.. но май нищо не може ад се направи в момента. Но забравих да питам има ли опасност за плода??
« Отговор #601 -: Септември 02, 2010, 17:37:57 pm »
Раиса, аз витамините ще си ги пия. Сега почивам една седмица, макар че пих 5 дни АБ. Но пък се спуквам да ям плодове, което не е типично за мен  :D

Алтеа мажи и си пусни тези изследвания, за да си спокойна.

sami123, при мен бронхита мина тежко, после се отлепи плацента и т.н. Не ми се връща назад, то явно е било комплексно.
Ако имаш гъби, лекувай се, за да не премине инфекция навътре в матката. Тогава е опасно.

Моя хемоглоин е 115 и вече спрях желязото. Писна ми от него.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #602 -: Септември 02, 2010, 18:06:11 pm »
Алтея, има и едни хомеопатични таблетки, които се смучат едните се казват Тонзилотрен, а другите Ангин-Хийл. Струват около 7-8 лева и стават за бременни, но все пак провери в аптеката. А повече информация може да намериш и в интернет.
*
« Отговор #603 -: Септември 02, 2010, 21:14:54 pm »
Ето ме и мен. С радост прочетох хубавите новини, дано на всички ви да ви върви все така добре до края.

алтея, не рискувай, ако имаш изписан АБ го пий!

Токсоплазмозата при мен не е доказана все още. Излезнаха ми същите резултати и тук в София IgM 1,25 при референтна стойност 1,1 слабо положителен (на граничните стойности както се изрази доктора)и Igg напълно отриицателен. Утре чакам IgA. Ако е (-) значи нямам токсоплазмозна зараза и ще правя контрола след 1 месец, а ако е (+) ще пия АБ. Харизанов също беше озадачен от резултата, за пръв път виждал такова нещо и ще се водим по IgA, но според него по-скоро нямам токсоплазмоза. Утре ще пиша пак.
« Отговор #604 -: Септември 02, 2010, 21:42:48 pm »
Лъки, дано утре всичко е добре и резултата да е отрицателен. Аз все си мисля, че ако е активна токсоплазмоза антителата щяха да се високи. Стискам палци всичко да е наред и утре да си много спокойна и щастлива.
« Отговор #605 -: Септември 02, 2010, 22:30:50 pm »
Браво Лъки, всичко ще е наред. Стискаме палци за добър резултат.

Аз днес направих цели 2 разходки и много се уморих, а и ме обливат едно топло-студени вълни. Аман от това време. Или е жега или студ.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #606 -: Септември 02, 2010, 22:42:28 pm »
Здравейте тумбачета,и аз да се отчета.
Вчера бях на преглед,потвърди се,че ще е мома.
25-26 см и  е около 800-1000 гр.Много риташе и едвам хванаме кадър за снимка на личицето.
Хемоглобина ми вече се е вдигнал на 113 от 93 за 2-3 месеца със Сорбифер.
Аз пия витамини Мулти табс,опаковката от 15 таблетки е 2 лв,съдържат съставките 1:1 като Прегнакеър в същите дози.
Нито веднъж не ми се е гадило от тях,проверете.

*
« Отговор #607 -: Септември 02, 2010, 23:47:32 pm »
Добър вечер момичета!!!

Добре дошла на Дени - стискам палци за лека и успешна бременност!!!

Натали, и аз бях запложила на мъж!! Браво за резултатите от ФМ!!

Аз витамини пих 3-4 пъти по 1 бурканче на Хип за бременни и после забравях  :oops: еми какво да правя, такава съм си - заплес. И фолиевата едвам я пих до 3 месец, после и нея започнах да забравям...В момента ям толкова много плодове и зеленчуци, че не ми трябват никакви витамини. Единственото, което взимам е Магнерот 3х1 (2х1) и Малтофер Фол. Магнерота ще го спирам след 10.09, а Малтофера мисля като ми свърши опаковката, то не оже да се пие до безкрай. хемоглобинът ми е 115, не е чак толкова зле.
Аз днес май настинах, пих 2 парацетамола и сега ми е едно топличко, хмммм....
Мънки, щях да забравя, честити ти първи ритничета!! Не се стряскай ако не ги усещаш всеки ден, след няколко седмици ще са ежедневни  :D

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #608 -: Септември 03, 2010, 08:55:25 am »
Добро утро на всички!
Петък е, за сега студен  :?, но пък слънчев  :lol:, а още по-хубаво е, че след него се задават три почивни дни!
На мен от ЖК ми изписаха Центрум Матерна, но още не съм ги взела, смятам първо да се консултирам и с д-р Сигридов на 16-ти, и ако той каже че има нужда, ще ги взема. 
« Отговор #609 -: Септември 03, 2010, 09:03:06 am »
Добро утро,

ние днес сме по-добре. Мното трудно спах, на затворена врата, потих се, възглавница мокра, но ме беше страх да не настина.
Дианка аз вчера пих остилококциум вечерта и сега съм ок.

Денят е като зимен, слънчев ден, само дето няма сняг.

Момичета исках да ви питам за пастета, знам, че не е желателен, но позволявате ли си по малко? На мен много ми се е дояла филийка с пастет.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #610 -: Септември 03, 2010, 09:17:14 am »
Ники, и аз съм по-добре, пу пу. Обаче какво нещо е природата - преди 1 седмица пусках климатика да охлажда, тая нощ го бях пуснала да топли...
Пастет взимам един детски, който дава процент от продажбата за ин-витро (не помня марката - Янев или нещо такова)  :oops: ама не за детето, че според мен е още малък за пастет, а си го делим с кучето. Но за тия месеци да съм хапнала най-много 2-3 филийки общо. Може и една капачка ракийка след филията, за дезинфекция  :lol:  :lol:  :lol:
*
« Отговор #611 -: Септември 03, 2010, 09:37:54 am »
nikolina-pikolina , и аз като теб преди известно време много ми се дояде пастет и си намазах 1-2 филийки и после във скаричката ги пекнах(така ги обичам). бях чела че пастен не е за препоръчване за бременни, но по -добре да хапна малко и да ми мине мерака отколкото да го сънувам :)
« Отговор #612 -: Септември 03, 2010, 09:45:50 am »
Добро утро на най-сладките мами   :bighug:
И така да се похваля вече, че кръвната ми захар е ОК, както и изследването за токсоплазмоза е  osi_9
Прекрасен ден на всички :)

« Отговор #613 -: Септември 03, 2010, 10:03:13 am »
Браво Тони, много се радвам,все такива хубави новини да ни казваш :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #614 -: Септември 03, 2010, 10:18:29 am »
  Здравейте на всички !Аз отдавна не съм писала , но така се случи.Сега искам да ви питам нещо:от два дена много ме боли чатала или срамната кост предполагам от разтягането то отдавна ме наболява ама два дни постоянно едва се изтрайва . Та да ви питам нормално ли е това , да не да наближава деня , че е раничко още.
  А относно витамините моята доки ми ги сменя с други като ги изпия ми ги сменя с други може би за да не се насища организма с едни и същи незнам.
  Това е за сега от мен желая ви успешен ден!
*
« Отговор #615 -: Септември 03, 2010, 10:21:27 am »
мен ме боли чатала от близо 2 месеца.
понякога е толкова непоносимо, че чак се превивам и хода като бабка няколко минути
с предната бременост нямах такова чудо, то тогава какво ли имах
« Отговор #616 -: Септември 03, 2010, 10:25:59 am »
Здравеите момичета!!
Mary,estelitka и аз имам същия проблем ,аз усещам тази болка вече месец,особенно при ставане от легло.Ние сме голе долу в едни седмици сигурно така трябва да бъде :?

« Отговор #617 -: Септември 03, 2010, 11:24:22 am »
Благодаря ти, Мънкич :)
Момичета, исках да ви попитам ви какво спортувате сега и колко ?
« Отговор #618 -: Септември 03, 2010, 11:34:13 am »
mary,leila то и аз така съм ама понеже два дни е постоянно се претесних защото четох някаде че това означава че деня наближава . Ама явно ще е така. И аз вървя вече като патка , все едно държа топка между краката си :D.На мен ми е първа бременност и не съм имала проблеми до сега освен подуването на краката и тазаи болка.
« Отговор #619 -: Септември 03, 2010, 11:40:05 am »
тони аз не спортувам дори много се обездвижвам цял ден на работа съм все седнала.Но до колкото знам е добре да правиш разходки или леки упражнения според мен това индивидуално и когато усетиш , че започваш да се изморяваш трябжа да спреш.Аз сега се имарям дори като се качвам по стъпалата за това се спирам на половината стъпала да си взема въздох и пак продължавам това за 1 етаж :lol: