0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №66
« Отговор #580 -: Септември 02, 2010, 11:06:41 am »
Аз засега съм с "pregnacare", само първия път едва не го върнах, но май ще ги сменя, мн са големи и ми оставят ужасен вкус в устата
*
« Отговор #581 -: Септември 02, 2010, 11:10:17 am »
Оооо Жбрулче честито ти сини гащенца и на теб и най-хубавия и здрав момък на финала ти желая!
Исее и аз първия път така усетих едно настойчиво побутване лекичко от вътре и тъкмо като си мислех дали не си въобразих започна няколко път сякаш ми отговаряше :)
А моето момиченце и тя се криеше отначало ама я изхващахме де срамежливката ми !
Успех на всички мами тук кой с БХС кой с ФМ желая  само хубави резултати!
[/url]
« Отговор #582 -: Септември 02, 2010, 11:11:00 am »
сами, щях да ти пиша, но се отплеснах. Аз съм пътувала със самолет два пъти - веднъж в 10 седмица някъде, втория път вече бях в 5 месец. Няма нищо притеснително, но внимавай с тежките багажи! Лек път!
благодаря, ще се престраша и това е.. с малко повече почивки..
Честито за момите и младежите osi_9на
*
« Отговор #583 -: Септември 02, 2010, 12:02:06 pm »
Здравейте момичета  :) реших, че е време и аз да се намърдам в тази темичка. Желая леки и успешни бременности на всички ви.
Дениииииииии, страхотна новина, миличка! Много се радвам за теб. Нека Бог да те пази, както и всички момичета в темичката, а и извън нея!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

« Отговор #584 -: Септември 02, 2010, 12:07:18 pm »
Дени, добре дошла  :D
Честити сини гащички на Натали  :)
 Относно витамините и аз пия "Прегнакер",сега започнах и Биозин мама..
Момичета днес си пуснах урина,но не никъде не видях да пише нещо за белтък(има ли го ,няма ли)трябваше ли да ги предупредя предварително ,че искам да изследвам урината и за наличието на белтък? На седимент пише урати и толкова :ask:

*
« Отговор #585 -: Септември 02, 2010, 12:39:04 pm »
Благодаря за разяснението за витамините. Утре вечер ще се пробвам пак и ако така не стане няма да ги пия до 16.09. Тогава съм на фетална и ще се видя и с лекарката, за да си каже мнението.
 :bighug: Много ви благодаря за бързата реакция.

« Отговор #586 -: Септември 02, 2010, 12:42:33 pm »
Здравейте,
честито на всички мами видели пола на бебчетата си!
Аз се върнах от ФМ, всичко е наред с бебето, само че пак си държеше ръцете през цялото време пред лицето и пъпната й връв беше там та почти не й видяхме личицето, ама нищо де. Този път си поисках диск, миналия път без диск платих 70 лв, а сега с диска 100. Мислех да не правя ехокардиография, но д-р Врагалева ми каза, че 22-23 седмица се вижда най-добре и затова се записах за след 20 дни.
Leila, по принцип с обикновената урина изследват белтъка, но на някои места го пишат протеин.
Стискам палци на всички, чакащи резултати от ФМ, БХС и други изследвания.
Дано и Лъки се включи по-късно с добри новини.
« Последна редакция: Септември 02, 2010, 12:44:56 pm от Cherry* »
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #587 -: Септември 02, 2010, 13:41:14 pm »
Благодаря ви, момичета. :D
Днес дадох и кръв за БХС в МД и във вторник ще имаме резултати и от там.

Злати, честита ти мома.  :D

Относно витамините лекарите и майките, с които аз съм говорила казват, че не е нужно да се пият преди 8-9 месец. Когато човек се стреми да се храни пълноценно бебето си набавя всичко. Те са на мнение, че витамините изкуствено "надуват" бебетата и костите на черепа им стават по-твърди, което никак не е добре при раждането.
« Последна редакция: Септември 02, 2010, 13:43:07 pm от Nataly* »
« Отговор #588 -: Септември 02, 2010, 13:52:39 pm »
Добре дошли на новите попълнения и честито на тъщите и свекървите ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #589 -: Септември 02, 2010, 14:05:14 pm »
Браво за всички хубави новини !

Лъки мила, чакаме и ти да да кажеш че всичко е наред и да си отдъхнем  :bighug:
« Последна редакция: Септември 02, 2010, 15:54:23 pm от Raissa777 »
« Отговор #590 -: Септември 02, 2010, 14:35:01 pm »
Здравейте и от мен,

аз първо пих Матерна, сега си купих Пренатал, но ми казаха, че от тях е хубаво да се взимат през ден, за да не стане предозиране.
А кардиоложката вчера ми каза, че не е хубаво да се пият синтетични витамини, тъй като много бързо затваряли фонтанелата (каквото и да значи това).

Лейла аз днес пуснах урина заради кръвното и казах, че искам общ белтък и албумин, иначе не ги изследват май.
« Последна редакция: Септември 02, 2010, 15:32:35 pm от nikolina-pikolina »

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #591 -: Септември 02, 2010, 15:06:25 pm »
Здравейте момичета,

Надявам се, че всички сте добре и в отлично здраве! :)

Честито на всички мами видяли пола на бебоците!

Дениска, безкрайно съм доволна и щастлива, че отново си в темата на бременните! Много е радвам за теб и те прегръщам и всичко да е наред докрая! :)  :hello2: yahoo_17

*

altea

• 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
« Отговор #592 -: Септември 02, 2010, 15:28:08 pm »
Привет и от мен и добре дошли на новите майчета,да им растат здрави бебенцата. Аз продължавам да боледувам. Шест дневния курс с Дуомокс не повлия болките в гърлото. Вечер го обтривам със сода с пръсти и изпуквам белите болезнени мехурчета,после гаргаря със септадин или прополис обаче сутрин пак боли и пак ги има. Кашлям като за световно и спя полулегнала. Пия сироп тусавит и като че ли имам облекчение. Правя по няколко инхалации с лайка и сода и те като чели най-ме облекчават. Пуснах гърлен секрет-няма патогенна микрофлора,но ми казаха,че щом пия антибиотик нямало да порасне нищо,а според личната това пък било показател,че АБ действал. Сега ми изписа друг по-широкоспектърен ,но мисля да не го пия защото ме е страх от дисбактериоза и да не ме налегнат някои гъби,че няма отърване. Ще си купя пробиотици и ще карам на инхалации и гаргари. Поне отидох на ЖК и видях,че бебка е активна макар и да не я усещам още /е има някакво потрепване ама все си мисля,че са червата/.Гинеколожката каза ,че коремът си ми е нормален нищо,че не изглежда бременен с просто око,била съм висока и имало място къде да се разполага бебето и затова можело почти до края да съм с малък корем.В моминта нямали лимит за изследвания,тъй че ще си ги платя -здраве да е само да се оправям вече и бебето да е здраво. Довечера ще се чуя и с клиниката ама с тази кашлица и хрема едва ли ще направя АЦ.Ще ходя на другите ФМ и така. Дано всички да сте добре и нямате неразположения до финала  osi_9
« Последна редакция: Септември 02, 2010, 15:33:03 pm от altea »
« Отговор #593 -: Септември 02, 2010, 15:36:33 pm »
Алтеа, много гадно с това гърло. Аз на твое място бих си пила АБ, защото е по-лощо да направип инфекция за теб и бебо, отколкото да пиеш оше един АБ.

Аз до сега съм пила 5 пъти АБ, но предвид, че предната бременност я изгубих поради инфекция след бронхит, не бих рискувала.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

altea

• 214
« Отговор #594 -: Септември 02, 2010, 15:57:27 pm »
Ох Ники и аз не знам какво да правя,много се двуомя ама ще изчакам 1-2 дни и ако почувствам,че гърлото пак набира скорост ще го купувам,за сега по-скоро като че ли почва да затихва,тези бели налепи останаха само от едната страна на небната дъга дано ги преборя.
« Отговор #595 -: Септември 02, 2010, 16:05:10 pm »
Пуснала ли си си ПКК и CRP? Пусни си, за да видиш дали няма някаква инфекция, в ПКК ще се видят левкоцитие, но най-точен е CRP теста. И прецени. Аз така бих направила, за да съм спокойна.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #596 -: Септември 02, 2010, 16:36:15 pm »
Здравейте,момичета! :bighug: И аз от 3 месец пия Прегнакеър и нямам никакви проблеми!А за пола на детето док. ми каза още в 8г.с.момиче  :bori_007: и всеки път ми го потвърждава  :balk_113: Честито на всички!

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #597 -: Септември 02, 2010, 16:38:34 pm »
А кардиоложката вчера ми каза, че не е хубаво да се пият синтетични витамини, тъй като много бързо затваряли фонтанелата (каквото и да значи това).

Новородените нямат напълно затворена черепна кутия-фонтанелите са отвори, които позволяват на черепа да е гъвкав преди и по време нараждането и се затварят постепенно през първите две годинки.Целият череп е гъвкав за родилната фаза, като е разделен на няколко отделни плочки-тези плочки се преместват една към друга или дори една върху друга в наложителни случаи-човек никога не знае колко тесен може да стане пътят към живота навън ( таза на мама ).

Много лекари отричат витамините за бременни точно заради затварянето на фонтанелите. Идеята е, че бебето може да получи някакви увреждания, ако черепът не е достатъчно гъвкав. Но, както по всички въпроси и по този има много мнения... А и ти предполагам ще раждаш секцио  :), живот и здраве .

Алтеа, не знам дали може да се ползва при бременност, но аз имах една зима, в която изкарах 4 гнойни ангини. Беше пълен кошмар, аха оздравея и айде пак...вече мога безпогрешно да разпозная на къде отиват нещата още от първия ден на влошаване. От тогава открих перфектното решение за мен - Йодасепта. До ден днешен, само да усетя че тръгвам зле с гърлото - мажа се и на следващият ден съм бомба.
Много хора обаче критикуват моя метод, понеже аз си мажа гърлото където ме боли - направо с концентрата, а принципно се правят гаргари с разтвор. Все пак концентрата си е йод и гори. Аз с една клечка/шишче/сламка на върха с памук и - давай войниче. При мен действа безотказно.
*

altea

• 214
« Отговор #598 -: Септември 02, 2010, 16:45:46 pm »
Raissa777 , аз знам ,че се смесват глицерин и няколко капки йод и с това се маже гърлото и ти ме подсети да го направя довечера,вече свикнах да не ми се гади като си бъркам по небцето. :wink:
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #599 -: Септември 02, 2010, 17:26:30 pm »
Аз не разбирам от подобни смески...защо направо не купиш Йодасепта ?
Състава не е само йод, някакъв бъркоч си е  :)