0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #500 -: Август 31, 2010, 11:49:03 am »
Момичета, ако имате някакви съмнения допитвайте се не само до човешките лекари, в някои случаи ветовете са много по-наясно. На мен са ми казвали, че е под 1 процент вероятността бебето да има алергия към домашния любимец, особено ако същият е от много години в семейството.

Ами аз съм говорила с вет-р и съм чела доста по въпроса, но когато почнат да ми говорят разни глупости почвам да се питам да не би аз пък да съм в грешка и да не съм разбрала нещо.
07.10.2009
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #501 -: Август 31, 2010, 11:55:54 am »
Криска, съжалявам миличка, наистина е неприятна случката, но все пак не е виновна котката за това, че е зле възпитана и някой не полага нужните грижи за нея, съобразени със състоянието ти в момента. Все пак това е майка ти - кажи й направо, или котката ще е само вън, или само в къщата, за да се гарантира оптимална хигиена. Всяко животно изисква страшно много време и внимание, за да бъде приучено да прави неща противоестествени за него. В природата котката си ака където й хрумне, от нейна гледна точка твоята спалня не е място по-различно от двора примерно. Тук вината е на този, който я отглежда и не й е "втълпил" от бебе къде е тоалетната й. Предполагам говорим за възрастно животно и вече нищо не може да бъде променено, вариантите са само да й ограничите местообитанието за момента.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #502 -: Август 31, 2010, 11:59:47 am »
Jbrul многократно водих разговори точно на тема "котката или само вън или само вътре" , но не се получава. Ние живеем в къща и доста често някоя врата е отворена, което няма как да спре котето да излезе или пък да влезе! Иначе животинката не е много голяма - на година и половина, но е страшно невъзпитана за съжаление.
Вече съм пред криза заради нея  :(
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #503 -: Август 31, 2010, 12:22:58 pm »
И при свекърва ми има един гаден, миризлив сиамец, който напада, хапе, много е зъл. Аз съм алергична, като ходя там и ми е много неприятно, всичко ме сърби, кихам....
Свекито както ми готви, сега и аз се зачудих дали да не пусна едно излседване.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #504 -: Август 31, 2010, 12:41:54 pm »
Лъки, стискам палци мила :goodluck: Повтори изследването, задължително.
Николина-полина, какво стана на кардиото?

ЗА животните - куче и коте бяха в нас, буквално докато контракциите ми станаха на 3 минути. После като родих, се съгласих да ги командироваме на село за лятото, с бащата на мъжа ми, който много ги обича. Признавам, че направих това по една причина: Беше ми обещано, че ще ходя да ги виждам и че ще се завърнат в нас след 40 ден, щяха уж да ги върнат брата на мъжа ми и снаха му. Ми сетете се сами какво стана "Куче и коте в нашата кола няма да има", а ние още нямаме (подозирам, че мъжо не купува, защото ще си ги докарам). Така не мога да ходя да ги виждам, няма как да си ги прибера (още повече, че Кало е против тях и всеки път се караме зверски) и така... Единствения ми съвет е да не си давате любимците, ако искате пак да ги видите, защото като дойдат желаните бебоци, цялата ви рода ще скочи против животинките и ще се окажете в кофти ситуация, в която хем си ги искате, хем нямате как да си ги върнете.
Моето коте беше набедено  за токсоплазмоза, тъй като имах високи атитела и се оказа, че съм изкарала токсоплазмоза много скоро. Водихме на изследване и се оказа, че животинчето е чисто :)
[/url][/url]
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #505 -: Август 31, 2010, 12:47:30 pm »
Добре де, предвид, че има котка в свекито и все пак ходя там от време на време, трябва ли да си направя това излседване?
Какви индикации има за зараза? Само плода ли акте се гледа или?

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #506 -: Август 31, 2010, 12:52:30 pm »
Ох, милите котьовци, без вина виновни - много по-вероятно е да сме лепнали токсоплазмозата от неизмити добре зеленчуци, недоопечени меса, отколкото от домашните ни, редовно ваксинирани и обезпаразитявани котараци. Аз живот и здраве, ако забременея, не бих си махнала животинката - и за мен тя е член на нашето семейство, нашето първо дете дет се вика :D Даже сега обмислям да си вземем и едно кученце :D

Токсоплазмозата протича като грип, леко неразположение, може да няма и никакви симптоми.


*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #507 -: Август 31, 2010, 12:54:10 pm »
Още веднъж момичета много ви благодаря за подкрепата и помощта! :youwoman:

Минах през консултация с д-р Харизанов. Не изпадайте в истерии заради котките си. С токсоплазмоза е най-вероятно да се заразите от хранителни продукти, а не от котка. Освен това и д-р ми каза, че за водата в коремчето на бебчо дори и да съм положителна за токсоплазмоза, тя е малко вероятна причина и на друго място трябва да се търси причината според него. Относно токсоплазмозата той е скептично настроен към стария ми резултат, новото изследване ще е готово в четвъртък. Каза ми да не се притеснявам. Имал е над 30 бременни с активна токсоплазмоза родили всичките здрави деца. Ако резултата е положителен и токсоплазмозата е активна, ще пия един АБ, който е специално за бременни и само в Бг го няма по аптеките.

Въпроса с водата в коремчето на бебчо все още остава неизяснен. Никой лекар не ми даде ясен отговор на какво може да се дължи. И според двамата лекари за сега няма фетални изменения, бебетата се развиват добре. Възможно било да се абсорбира от самосебе си, ако ли не след раждането ще се търси причината. Оставаме си в София и тук ще раждам за сега. Мисля да си запиша час за късна ФМ и не знам вече какви други изследвания да правя на сама глава, лекарите ми казаха, че само трябва да съм под наблюдение и то разбирайте да отида след месец на преглед... Притеснението ми за бебчо си остава! :balk_145:
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #508 -: Август 31, 2010, 12:54:33 pm »
За щастие, аз съм достатъчно "зла и проклета", за да се е научила родата, че в мое присъствие трябва само да мълчат и да се съгласяват  :lol: И те са като домашните любимци в някакъв смисъл - както ги "дресираш" в началото - така си я карат нататък. Често се случва да отстоявам позиция за нещо незначително дори, за да не забравят, че всеки си командва в неговата къша, аз в тяхната - не се бъркам и те в моята нямат работа. Така междувпрочем и отношенията ни в други насоки са безоблачни, когато всеки знае "къде е границата". За бебето особено пък - абсурд някой дума да продума  8O какви изследвания правя, при кого ходя, как ще раждам и къде...питат само информативно, казват "добре", какво наистина мислят - нито споделят, нито ме интересува. Тия "български работи" родата да си вре носа и да дава акъли за каквото и да било, когато си над 18г. и имаш отделно семейство вече - изобщо не ги приемам и не ги допускам съответно. И ми е споко така да ви кажа :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #509 -: Август 31, 2010, 12:57:04 pm »
Ето материал за токсоплазмозата

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=904&Itemid=15

07.10.2009
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #510 -: Август 31, 2010, 13:01:10 pm »
Браво Лъки, нещата звучат много по-добре. Сега и резултата да излезе отрицателен и всичко ще е наред.

Аз не знам какво да те посъветвам, къде да направиш друго изследване и какво. Може би засега е най-добре да се следи и ако наистина има нещо след раждането, знам че в Пирогов за много добри. Но не мисля, че ще се стигне до там.

С теб сме и ти стискаме палци.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #511 -: Август 31, 2010, 13:08:41 pm »
Лъки, звучиш ми по-ведро днес и това много ме радва  :D Четох снощи из нета за токсоплазмозата, в общи линии е както го помня - в по-ранна бременност рискът е по-голям за бебето, съответно намалява шансът за увреждания при заразяване в късните ГС. Тежките уврежданията на плода от токсоплазмозата би следвало да са видими на УЗ, а твоите бебчета са си съвсем наред според всички лекари , коита са те гледали до момента. Така, че дори и да си се заразила наскоро /може и да е лаб. грешка този резултат/, едва ли нещо ще им стане на дечицата, а и ако се потвърди токсоплазмозата - ще пиеш АБ веднага и всичко ще е ОК. И лекарите това са казали мисля.
Нормално е да се тревожиш за бебечето с течността в корема, но има хиляди обяснения за появата на такава и както е казал Дяволов - вероятно ще се резорбира по-нататък. Все пак най-важното е, че и двете деца се развиват нормално, ако имаше сериозен проблем - това нямаше да е така. Вземи малко въздух и опитай да си отдъхнеш.
Ще ги следите сега и ако трябва да се взимат мерки - лекарите ти си знаят работата, не си в случайни ръце за щастие!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #512 -: Август 31, 2010, 13:27:24 pm »
Лъки, запиши си час за късна ФМ при доц. Димитрова във Фемина. Тя е специалист по проследяване на рискова и високо рискова бременност. Изключително добър лекар е, но часовете са за поне месец напред така че се обади скоро. Иначе работи в МД на 10ет.(мисля) но там как стоят нещата с прегледите не знам.
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #513 -: Август 31, 2010, 14:27:10 pm »
Лъки, наистина си по-ведра. Всичко ще се оправи! Дано резултатът в четвъртък да е негативен за токсоплазмоза.

Щом Дяволов ти е казал, че водичката в коремчето на бебо може да се резорбира, занчи няма страшно. Аз лично много му вярвам и съм сигурна, че ще се грижи добре за теб. Направи наистина още една ФМ пък да видим. Примоли се за по-ранен час. Кажи, че си много притеснена. Успех миличка!


Re: Тема на бременните №66
« Отговор #514 -: Август 31, 2010, 15:19:38 pm »
Хахахха power чувала съм и по-потресаващи глупости. Например как котките по природа са ревниви и гадни животни и като донесем бебето в къщи, котката ще дебне да го оставя без надзор, ще се нагласи на лицето му /тя добре разбира от анатомия и физиология естествено/ и ще го задуши /съвсем умишлено разбира се/, за да е насочено отново цялото ни внимание към нея. Мхм, имам си 5 килограмова, пухкава убийца у нас, при това добра в планирането на предумишлено убийство на бебета
Ти да не си се виждала със свекърва ми? Тя само на сина си смее да ги развива тия, а той й се подиграва...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #515 -: Август 31, 2010, 16:03:41 pm »
Ами по въпроса за котките..аз вече нямам такъв проблем,нашето от няколко месеца замина на село,подобно на Крисината правеше "бели ",където и падне и аз просто се бях зарекла или на село или я караме нанякъде с колата...обичам животни , но да и събирам акотата и космите...не.Тя най-обичаше да пикае в обувките и дамската чанта на свекървата :lol: :lol: :lol:
Лъки,радвам се ,че бебчетата са добре,скоро всичко ще се изясни
« Последна редакция: Август 31, 2010, 16:08:41 pm от moniks_s »

*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #516 -: Август 31, 2010, 16:27:10 pm »
Лъки, радвам се че днес звучиш по-добре, дано и резултата в четвъртък да е добър.
За домашните животни и аз съм на мнение, че не може просто ей така са изхвърлиш един член на семейството за сметка на друг. Защото за мен моето куче си е като първото ми дете, отгледала съм я от една шепа и я обичам като човек, всичко разбира и понякога само дето не ми говори с глас. Много е послушна и си спазваме всички ваксини, обезпаразитявания и т.н., у нас се чисти достатъчно често за да знам, че хигиената е на ниво, пък и не ми пречи да числя повече ако е нужно. Единственото което обмислям е живот и здраве, като се роди да я дам на баба ми да я погледа 30-40 дни, докато аз се осеферя и си създам схема и режим, иначе тя по никакъв начин не може да ми попречи.
То даже бебо от сега и подава сигнали с ритничета, щом се гушне до корема ми и си комуникират някак дяволчетата  :), докато баща му като сложи ръка на корема всичко стихва  :lol:
« Последна редакция: Август 31, 2010, 16:29:19 pm от Vickson »
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #517 -: Август 31, 2010, 18:09:29 pm »
Лъки, стискам палци резултата в четвъртък е добър. Щом лекаря ти е казал, да не се притесняваш значи не е толкова зле положението. Наскоро даваха репортаж точно за токсоплазмозата, казаха, че вече дори и в начална бременност не е толкова страшно,просто се пият  лекарства, когато се открие. Дано водата на бебчето се резорбира и да няма повече проблеми.
Относно котките, аз цял живот от дете съм израснала с котка. Като се оженихме с мъжа ми си взехме две котки, много си ги обичам, като дечица са ми, те са ми били утехата през годините, когато сме се борили за бебе и за нищо на света не бих се разделила с тях. Направо полудявам някой като ми каже да ги махна. Освен това ветеринар ми е казал, че е по-вероятно човек да се зарази с токсоплазмоза от не добре изпечено месо и немити зеленчуци отколкото от котки. Аз също съм ги чувала тези глупости как котките били ревниви и лягали върху бебето и го задушавали или като бебето им мирише на мляко започвали да го хапят. Моят котарак много обича деца, така им се радва и даже да го скубят и дърпат никога не им е посягал.
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #518 -: Август 31, 2010, 19:27:31 pm »
Лъки, много се радвам,звучиш много по-добре от предишните дни!! Стискам палци за отрицателен резултат!! А ти при кой д-р ходиш на прегледи, да не би при Сигридов?
За котките и кучетата и преди съм казвала - за мене хората, които си взимат животно и после го изхвърлят "ужким със сълзи,защото не можели да го гледат точно сега" заслужават тях да ги изхвърлят на улицата, да видим как ще се оправят...аз по-скоро бих си хвърлила мъжа, отколкото кучето, с него сме заедно от повече време  :D  :D
като ви четох се подсетих, че е време на стареца да му хакнем инжекцията против паразити, че отдавна не му е слагана... (с хапче не става, повръща ги). и това да стане преди да родя  :?
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #519 -: Август 31, 2010, 19:34:53 pm »
Наскоро даваха репортаж точно за токсоплазмозата, казаха, че вече дори и в начална бременност не е толкова страшно,просто се пият  лекарства, когато се открие.

Не съм съгласна.

Познавам две семейства, пострадали от токсоплазмоза по време на бременността. При едното детето се роди изобщо без очна ябълка. При другото детето (вече 30-годишен мъж и близък мой приятел) е с много увредено и напълно незрящо око.

Навременните изследвания са най-доброто решение.