0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #40 -: Август 20, 2010, 11:56:17 am »
Раиска, вероятно прави точно същото както и доплер за 60лв., ама просто не намирам в целия нет като твоя , или подобен да се продава в БГ. Последния път си чаках едни игри за Плейстейшъна от САЩ почти 3 месеца, поради което не ми се поръчва оттам доплера  :? И в английския и бей не откривам...или некадърно търся, или просто в момента нямат. Ще ровна и в немския какво има. Иначе този, който намерих тук http://www.ilan.bg/e-store/222/2955 го има и по чужбинските сайтове, но е на приблизително същата цена, а и да е малко по-евтин с доставките ще излезе същото, че може и по-скъпо. Разбързала съм се не за друго, а защото планирам пътуване след седмица за няколко дни, живот и здраве и друго ходене в чужбина след 15.09. и за това ми се иска да я имам джаджата, ще ми е по-спокойно с нея като съм на път, или далеч от лекаря.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #41 -: Август 20, 2010, 11:57:04 am »
Мони, може би не си си задала вярната продължителност на цикъла...дали е 28 дни, 30 дни...
На мен няколко пъти ми сменяха седмицата  :) но колкото по-голямо става бебето, толкова по-лесно става измерването. Сега според всички лекари, които са ме гледали съм що годе 33 г.с.

Jbrul  моят дойде от Хонг Конг доста бързо - за около 2 седмици. Купих го от щатския ибей. Но щом ти трябва толкова бързо няма да стане . Аз мога да ти дам моя, дай само на лични къде да ти го пратя и готово.  :) Даже мога и с гел да ти го пратя, че аптеката ми е близо  :lol:
« Последна редакция: Август 20, 2010, 12:01:04 pm от Raissa777 »
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #42 -: Август 20, 2010, 12:04:48 pm »
Мони на лентичката ти пише 13 седмици и 3 дни, че то не си ли е 14 седмица или аз още не съм се събудила  :oops:
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #43 -: Август 20, 2010, 12:25:06 pm »
Ще си позволя да ви дам един съвет. Не като модератор а като бивша бременна. Щом толкова държите да си гледате коремите бременни (хора разни), направете си общ албум в снимка примерно, с парола. И която иска да качи свои снимки иска паролата от титулярката на албума, качва и готово. За да се разгледат снимките, също се иска паролата на ЛС. Там си качвайте коремчетата, стаите, покупките за бебето.
Дано правилно обясних какво имам предвид. Нищо на пречи на авторката на всяка нова тема да копира и слага линка към албумчето ви и да пише - "парола на ЛС от ....Мънки и Раиса" примерно.
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #44 -: Август 20, 2010, 12:31:00 pm »
Здравейте и от мен,

Раиса благодаря за обяснението на магазина, точно за Малечко питах, който е на 3 етажа, но не се сетих как се казва. Трябва да го посетя тези дни. Може ли да ми пратиш и на мен снимки от детската стая, че сега съм на такава вълна. И аз това се чудя дали бебето да е от началото в детската стая или първо при мен, струва ми се много малко да седи самичко, другия вариант е да сложа някакъв диван в детската, на който може да се спи.
Вчера си поръчах като твоя доплер, да видим сега кога ще дойде  :D
Смарайди, според този календар http://www.justmommies.com/pregnancy_calendar.php  бебето започва да чува към 18та седмица.
« Последна редакция: Август 20, 2010, 12:51:05 pm от Cherry* »
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #45 -: Август 20, 2010, 12:36:44 pm »
Събудила си се Илейн :D ,аз това го смятам за 13г.с,затова :oops: :Dхихиххихих то човек се учи докато е жив :lol:
няма значение,нали всичко е ок :D

*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #46 -: Август 20, 2010, 12:47:54 pm »
Добре де, нали уж изяснихме вчера въпроса за снимките в другата /заключена/ тема... Доколкото виждам, оттогава никой не си е качвал снимки на корема, но въпреки това "назиданията" продължават. Защо е нужно това? А и ако за снимките на "бременните кореми" темата е спорна, вече пък за снимки на детски стаи да е проблем - няма особена логика. Относно идеята за албум - ОК, макар, че аз поне не виждам особена разлика дали ще е линк за албум с такива снимки с пароли и пр., или линк, който се отваря оттук, след като е обозначено какви снимки съдържа въпросният линк. Все пак, всички четящи и пишещи тук са грамотни, могат да четат и да преценят дали им се гледат, или не подобни кадри. Лично за мен няма особено значение кое как, понеже нито ще качвам бременни снимки, нито като бивша небременна някога са ме натъжавали подобни гледки - тъкмо напротив. Но всичко си е до човек наистина и до това как възприема някои неща.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #47 -: Август 20, 2010, 13:00:33 pm »
А училище за родители да знаете къде може да организират?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #48 -: Август 20, 2010, 13:15:05 pm »
Пешек Ок, то е ясно че вече никой никакви снимки няма да качва...
Въпросът беше друг, че тук ставаше въпрос за едно много грубо и обидно поведение, на база точно позицията на силата. Понеже аз съм модератор, с приятелите си се държа добре и ги защитавам, но с останалите - мога да им крещя, да ги обиждам , да им свалям постовете понеже не ми харесват и т.н.
А това с фук-фук още не мога да повярвам че беше казано. Все едно всички момичета, които са си сложили снимки на децата на аватара казват " фук-фук, моето дете расте и хубавее, а вие никога няма да успеете" . Още съм шокирана.

Как да е, няма никакъв смисъл да се казва каквото и да било повече от темата. Ясно е, че щом не си модератор нямаш право на уважение.

Смарайди, аз ходя на лекции в бейби мола в Люлин. Потърси в нета - "училище МА-МА" и ще излезе  :)

Re: Тема на бременните №66
« Отговор #49 -: Август 20, 2010, 13:37:33 pm »
Относно изчислението на термина, аз вчера бях пуснала няколко калкулатора при забременяване чрез ин-витро/ИКСИ. Тогава се взима деня на пункцията и махаш 14 дни назад.
Но явно всеки лекар изчислява по различен начин. Важно е все пак и ехографа какво показва и да родим живи и здрави бебета.

Исках да ви питам как усещате разтягането на таза - аз поняког имам напрежение долу, като при ПМС, ама със сигурност не са болки. Но започвам да се питам има ли нещо обезпокоително или си е наред.
« Последна редакция: Август 20, 2010, 13:51:26 pm от nikolina-pikolina »

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #50 -: Август 20, 2010, 13:55:46 pm »
Момичета, моля ви, недейте да коментирате повече вчерашната случка. Разбирам огорчението ви, но просто няма смисъл вече, ще стане по-лошо. Аз също имам мнение по въпроса, но към този момент не е добре да го споделям. Призовавам ви, в името на собственото ви спокойствие и нерви и вие да не го правите повече. Това, което ви моля не е цензура, моля не ме разбирайте погрешно. Просто ми става болно...
Относно изчисляването на термина и седмиците. Взима се датата на последната менструация, независимо от метода на зачеване. Така или иначе пункцията е около датата на овулация в повечето случаи. Освен това яйцеклетката започва да зрее именно със започване на следващия цикъл. А и първият ехографски преглед го доказва. При мен си беше точно така, както го смятах - от първия ден на цикъла. Говорих с моя лекар по този въпрос и той ми каза, че правилно смятам. Седмиците се смятат така - ако сте примерно в 12 сед. и 2 дни, то значи вече сте влезли в 13 седмица :wink:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #51 -: Август 20, 2010, 14:00:25 pm »
Момичета мили,
В най-светлите си мечти съм се виждала как пиша в тази тема (не точно в N 66, но в някоя от темите на бременните)
Така или иначе това не е станало, незнам и дали някога ще стане! Но...
Уверявам ви, че ако Господ  накога реши и аз забременея, радостта ми ще е толкова голяма, че последното нещо, което би ме притеснило е, ако някой махне снимката на бременния ми корем от този форум (аз никога не бих я и сложила де)!
Ако съм смутила и притеснила бременния ви покой най-коленопреклонно се моля да ме извините, но си позволих да се намеся, защото виждам, че продължавате с анализите на заключената тема, а гадните, крещящи и пишещи в червено модератори дори не благоволяват да ви отговорят, което май още повече ви тормози...
Та реших да ви разкажа една история, която може и да помрачи светлата ви тема, но моля, свръхчувствителните да не я четат...
Имам приятелка, скоро и откриха рак на гърдата, в момента е на химиотерапия, предстои и операция. Както предполагам на всички е ясно, в момента тя има вопиюща нужда от подкрепата и опората на всичките си приятели, потърси я и им каза за диагнозата си, с едно единствено изключение - не каза на най-добрата си приятелка. Защо ли? Защото на най-добрата и приятелка майка и беше починала точно от рак на гърдата. В този най-тежък за нея момент тя успя да помисли и за чувствата на останалите...
Та седя сега и се чудя за какво точно се кахъриме в тази тема и продължаваме да анализираме, че и да питаме, даже и аватарите сменяме - драма страшна и покъртителна!
Някои и в най-тежките момента от живота си успяват да помислят за чувствата на останалите, а други и в най-щастливите не могат!
Изборът всеки сам ще си го направи, а аз сега се махам от темата, защото не ми е тук мястото...
На всички ви пожелавам лека и успешна бременост и на финала здрави бебета!
От сърце ви го пожелавам! :)
*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #52 -: Август 20, 2010, 14:00:37 pm »
Събудила си се Илейн :D ,аз това го смятам за 13г.с,затова :oops: :Dхихиххихих то човек се учи докато е жив :lol:
няма значение,нали всичко е ок :D

Мони, ние с теб вървим заедно.  :D Мисля, че лекарите това ще го броят за 13 г.с. Поправете ми ако греша, защото и аз се бъркам с тези седмици. Едни ми викат 13 г.с си, други 14 г.с...  :ask: Не че е от голямо значение, но искам да си ги смятам правилно.

п.п. Сикси, ти си отговорила на въпроса ми още докато съм писала поста си. :oops:
« Последна редакция: Август 20, 2010, 14:07:14 pm от power »
07.10.2009
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #53 -: Август 20, 2010, 14:11:08 pm »
В Стара Загора пък не успях да открия училище за родители. Питах по частните болници, питах и в държавното АГ - вдигат рамене само, не правели такива неща, не знаели да има някъде. На едно място даже доста грубичко ми се сопнаха, че нали съм имала майка, тя щяла да ми обясни как се гледа бебе... Ужасно нетатктично апропо  :x, все пак може да е починала майка ми.  Питах и гинеколожката си в СЗ и тя не е чувала. Изненадах се честно казано, все пак не сме някое високопланинско село тук с 30 човека население, ама... Една приятелка с вече голямо детенце ми сподели, че като родила, найната лекарка я свързала с една пенсионирана акушерка и тази жена идвала няколко пъти у тях да й обясни за основните грижи за бебето - къпане, кърмене. За начало и това е вариант, но на мен ми се искаше и по други въпроси да посетя лекции.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №66
« Отговор #54 -: Август 20, 2010, 14:25:30 pm »
sixsens на мен точно в клиниката ми казаха как се изчислява термина и д-р Сигридов каза за дължително от пункция, при мен има 4 дни разлика с 1 ден на последна МЦ.

Та все пак термин се изчислява по няколко начина - седмици, месеци, зачеване, пункция, овулация и т.н.

Tanitа мила много съжалявам за твоята приятелка. Разбира се, че има много мъка по белия свят, но нас в момента това ни вълнува и за това сме го обсъждали. Ако започнем да мислим за всичко, няма да му излезе края.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #55 -: Август 20, 2010, 14:26:22 pm »
ще следя с интерес тема №66.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #56 -: Август 20, 2010, 14:55:12 pm »
Танита, явно размяната на реплики - назидателни, или заядливи и от двете "страни" в тази съвсем излишна /за мен/ разправия идва от неразбиране. Двупосочно. Убедена съм, че никое момиче не си е качило снимка на корема, или на детската стая с цел да нарани все още очакващите, да се "фука" и от сорта. След като темата се води за бременни, са предположили, че който чете тук, или отваря снимки съответно - не реагира зле, не се натъжава и разстройва от тях. Ок, грешно са предположили и спряха с това. Реакциите им към модераторите и направените забележки обаче, не бяха по същество, а точно заради тона и начина по който се направи забележка, използваните изрази, ако щете и шрифтове и цвят. И да, лично аз щях да оправдая напълно подобна модераторска реакция и такъв тон, ако беше направена първо човешка, нормална забележка и въпреки нея качването на коремчести снимки продължи. Но съгласи се, че такова нещо нямаше. Стигаше и едно: "Момичета, моля не качвайте еди какви си снимки повече, понеже и да не се усещате така наранявате другите, които още очакват това да им се случи". И с това щеше да приключи цялата работа.
Ето, дори ти в момента си иронична, което никак не накланя нещата към "зравяне на томахавките". Познавам добре очакването всеки месец, познавам разочарованието когато ми дойде МЦ при това с адски болки и обезболяване с инжекции. Плакала съм много години така, всеки месец и се чудех вече от коя болка са сълзите ми точно. И определено не ми е "паднало пердето" след като доживах двете чертички и не съм станала безчувствена към болките на тези, които все още чакат своите две чертички. Това никой, който е чакал не го забравя, ако ще и 5 деца да роди после. Ще ти кажа и нещо за "бременния ни покой", или поне за моя такъв. Първото е, че искрено ти пожелавам да го изпиташ скоро този "покой" и ти, и покрай цялата радостна тръпка да осъзнаеш, че всъщност е всичко друго, но не и безметежно очакване. Наясно съм и всяка секунда осъзнавам, че нищо не е свършило от това мое дълго очакване, докато не гушна това бебе. Наясно съм също така и, че това просто може и да не ми се случи в крайна сметка, без да съм негативист, но съм реалист. Наясно съм, че нито съм успяла, нито има с какво да се "фукам". Наясно съм какво е студена пот при всяко придърпване на жиличка и мускулче в областта на корема ми, наясно съм какво е да ти избие кръв от носа, заради напрежението докато чакаш някой да ти каже, че все още бебето има сърдечна дейност, а ти кървиш незнайно защо... За първи път в живота си съм написала на лист всички хапове, които пия и кое кога и го проверявам след всеки прием. Ей това е "бременния ми покой", поне на мен. Не се заяждам с теб, само споделям. Сигурна съм, че не си искала да обидиш и нараниш, точно колкото съм сигурна, че и момичетата със снимките не са имали такава цел. Но има начин нещата да се казват нормално и с подходящ тон все пак, така глупавите разправии просто няма да се случват.
Успешен ден на всички!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #57 -: Август 20, 2010, 15:06:39 pm »
Няма ли да престанете вече! То да му се отще на човек да влиза и да чете темата!
07.10.2009
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #58 -: Август 20, 2010, 15:09:02 pm »
Сикси ,благодаря за пояснението,вече ще знам,поне една питанка разгадах :D
Пауърче ,знам душко вървим заедно :D

*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #59 -: Август 20, 2010, 15:30:19 pm »
nikolina-pikolina,
при мен разтягането го усещам основно като болка при мускулна треска в слабините. Все едно съм правила шпагат. Но не ме болят мускулите, а по скоро сухожилията и то като ставам от леглото или се обръщам. Отмаляваха ми и хълбоците като спях и ме заболяваше областта на ябълките на краката, но както казах вече възглавницата ми помогна. И започнах да ходя по-бавно и тромаво, но това вече сигурно е от тежестта на бременността.
При изправяне имам и леко придърпване ниско долу в първия момент, след 1-2мин отминава, но не е като ПМС.
Другата седмица и аз съм на преглед и ще разпитам доктора, защото ми е малко притеснено, че и коремът ми се втвърдява вече по-често като мърдат бебетата.

ПП Момичета спрете вече с тези безсмислени спорове, моля ви! Темата предполага да споделяме как се чувстваме, какво ни притеснява и радва около бременността и ако можем да си бъдем взаимно полезни. Ако имате нещо неизяснено с модераторите, можете да им пишете и на лични.
« Последна редакция: Август 20, 2010, 15:38:38 pm от Lucky »