0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №65
« Отговор #20 -: Август 19, 2010, 16:20:14 pm »
Явно не ви е светнала лампичката, та да взема да ви обясня малко за какво става дума.

С публикуването на снимки с кореми, или линкове към снимки с кореми, вие все едно казвате на всички незабременели момичета от форума "Вижте ме, аз успях, фук фук, вий не можете, вие няма да успеете".

Не разбирате ли, че всяко едно момиче, което не е успяло, стига да има настроение влиза тук, за да се радва на успелите. С това, че си показвате коремите вие се държите като... ми като колежките ви, като приятелките си, от които се оплаквахте преди да успеете.

Засрамете се!!!

Поставете се на мястото на всички момичета, които все още се борят за своето дете, но искат и да се радват на успелите си дружки от Зачатие!!!

Или може би искате да ни отнемете и последната радост, и темата, от която ние черпим надежда, че един ден и ние ще успеем????

ПОМИСЛЕТЕ!!!

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #21 -: Август 19, 2010, 16:28:18 pm »
rally_pat не съм съгласна с теб. Това е тема на бременната и имаме право да си качваме и да си гледам снимките. Аз даже много се зарадвах на снимката, прекрасно начало на темата.

Който има проблеми с темата, няма да влиза. Всички сме преживели загуба, всички сме се борили.

Ако някоя моя позната/приятелка е успяла и видя нейна снимка, ще се зарадвам, а няма да ревна пред компа, че тя е успяла, а аз не.

rally_pat да те питам ти това го казваш в ролята си на модератор или като жена? Ако правилата не позволяват, това е друг въпрос.
« Последна редакция: Август 19, 2010, 16:44:17 pm от nikolina-pikolina »

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #22 -: Август 19, 2010, 16:32:38 pm »
Взех си поука за "грешката",заради мене стана цялата дъндания ,нека я спрем вече.Нито искам да отнемам на някой надеждата,нито искам да казвам "Фук Фук аз успях а вие неее" (не съм такъв човек,тези който ме познават знаят каква съм,но тези който ме мислят за фукла емиии .....нямам думи ).
 И пак казвам,разбрах забележката и ще се съобразя с казаното от Рали,но във никакъв случай не го приемам за нормално.Мисля че и това ще е един от последните ми постове,за което съжалявам защото обичам този сайт и хорат в него,обаче така става с нас Фуклите и с изказванията който определено не са на място,и са отправени с толкова злоба и ярост.Аз също съм минала през много неща,но никога не съм била така злобна към човек който е успял ,как Мини.
 Стана ми кофти и смятам че няма смисъл да пиша повече каквото и да било тук.Мислете каквото искате ,все ми е тая.

Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #23 -: Август 19, 2010, 16:35:05 pm »
Тъкмо днес казах на една приятелка, че Зачатие е супер и че няма скандали...и то какво стана. Сега даже няма да ми е кеф да влизам и да чета, ако ще има такива забележки.

Когато изгубих 2 бебета, като едно погребах (съжалявам за силните думи), но месеци наред не съм влизала да следя кой какво пише, докато не дойде момента и не намерих сили да започна от начало.

Така че всеки сам преценява дали има сили и иска да чете и да пише в тази тема. Поне аз така смятам.

Нека се радваме на успехите ни.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #24 -: Август 19, 2010, 16:45:37 pm »
Момичета, всичко в този живот се постига с дипломатичност и толеранс към другите. Вски знае себе си, когато си минал през това, което в момента мъчи друг би трябвало да знаеш и да помниш колко много е боляло и да не бъркаш по незаздравяли рани.
Имам предвид това, че аз пиша в този форум от 2005г.(мисля), имам три загубени бременностти преди тази и всеки път съм намирала Надежда и Утеха тук в този подфорум. Защото съм знаела, че и другите са минали през много премеждия НО са успяли. И един прекрасен ден и аз ще успея. Радвала съм се и съм плакала не за едно и две родени бебета на Зачатие, защото много от потребителите тук с годините ми станаха приятели. Но никога, нито една от тях не си позволи да си публикува снимките на корема тук. От толеранс към нас, които все още не бяхме успяли.
Така че не се сърдете и Мини и Рали са прави. Има други форуми, в които можете да качвате снимки на воля и това не означава, че трябва да спрете да пишете в Зачатие или да се чуствате засегнати.
 Ние сме тук за да си помагаме както и да подкрепяме тези, които все още са по трънливият път, от който ние още не сме извадили дори тръните от краката си.
« Последна редакция: Август 19, 2010, 16:47:28 pm от Nataly* »
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #25 -: Август 19, 2010, 16:48:01 pm »
Вижте, прекалено преекспонирана взе да става темата
Тук форума е да се споделят вълнения, притеснения относно бременността, да коментирате прегледи, терапии, да споделяте опит. Помолихме ви да спестите снимките, има разлика да видиш бременна жена и снимка на дете. В моментите, в които ние опитвахме, никога срещата с дете не ме е натоварвала, но вида на бременна жена е стягал гърлото ми и почти всеки път съм се просълзявала. Не, не съм завиждала- но ми е било тежко много и винаги съм се питала, кога ли и аз така. Нека да приключим спора, мисля е напълно излишен, всеки има своята позиция и за всеки тя е правилната.
Няма нужда от драми и раздели, никой никого не гони, просто нека бъдем толерантни.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #26 -: Август 19, 2010, 16:59:50 pm »
Момичета вижте какво открих в нета http://dnes.dir.bg/news/bebeta-razhdaemost-in-vitro-6935791?nt=4
Стига сме водили безмислени спорове. Явно всеки е прав за себе си. Вместо темата да се пълни с нови и нови щастливи мами ние в момента ги отблъскваме.
Нека сложим точка и продължим напред.  Става ли? :balk_91:
« Отговор #27 -: Август 19, 2010, 17:00:39 pm »
Точно това исках и аз да публикувам. Супер е статията, нека има повече бременни и родени бебчета.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #28 -: Август 19, 2010, 17:11:11 pm »
Чета ви скришом  и с надежда темата. Мама съм на 3 деца, боря се за 4то,което явно освен с ин-витро иначе няма да стане. Намесвам се, защото и аз останах безкрайно изненадана от реакцията на модераторите - която е уж в защита на кандидат- мамите, такива като мен с по 1 и повече неуспешни ин-витро опита зад гърба си.

1. Обяснете ми каква е разликата да гледаме лентички с напредването на бременността и вида на истинско бременно коремче?

Аз лично изпитвам приятно вълнение, като видя лентичката на Мonkey например, защото съм й стискала палци тихомълком. //Офтопик - nikolina-pikolina дали не може да я помолим също да си сложи лентичка? Аз лично се разплаквам всеки път като й погледна досегашния подпис, и бих много се радвала да "виждам" растящата лентичка там.  Това, разбира се е лична молба, ако тя смята че със смяната на подписа един вид предава паметта на загубената си предходна бременност, много я моля да ме извини за тази молба).
Лентичката говори не по-малко от снимката. И най-важното - и цялата ви тема, и лентичките и снимките НЕ НИ ОТЧАЙВАТ, напротив, те ни вдъхват надежда, че може и ние да успеем, щом други преди нас са успели. Ние заради надеждата ви четем темата.

2. Аз лично не се разплаквам при вида на бременна жена, разплаквам се като видя бебе, и засега не мога контролирам сълзите при вида (и миризмата) на бебе. Какво, защото съм по-емоционална, да взема да се накарам на Лиско да махне снимката на 3те й бебета в проходилките, уместно кръстена "Блъскащи се колички"? Ами че то има ли на земята по-голямо щастие от това, което виждаме на тази снимка? И хайде сега да го скрием това щастие, че сме щели да травмираме жените, които все още не са забременели...Че на нас травмата не ни е от вашите бременни кореми, тя е от невъзможността ние сами да контролираме пътя към успеха.

//Както и родилите, ако обичат, да се сменят лентичките.//

3. Без изрично да сме направили анкета сред всички съфорумнички, не може да правим заключения, че всички се разплакват при вида на бременна жена. Казано на езика на емпиричната социология, не можем да правим количествени изводи на база на качествени наблюдения. Ако искаме да преценим какво е уместно и какво неуместно да се поства, най-точно е да пуснем една анкета сред регистрираните във форума жени.

« Отговор #29 -: Август 19, 2010, 17:17:14 pm »
Много хубава статия, дано да се раждат все повече бебета.
Аз днес бях на ФМ при доц. Томова, бебето е добре, даже ми каза, че няма нужда да правя фетална ехокардиография. Даде ми диск със снимки и клипчета, много съм доволна, предните ФМ ми бяха във Фемина, там също много обстойно гледат, но не даваха диск, а само снимки.
Раши, къде се намира този бейби мол, аз в интернет гледах един в Люлин, но ми казаха, че на Симеоновско шосе имало някакъв много голям пак само за бебета, някой знае ли къде е точно?
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #30 -: Август 19, 2010, 17:29:22 pm »
Аууу, каква новина съм пропуснала :oops:
Натали, слънце, много се радвам за теб! Желая ти да е лека и безпроблемна до края!!!! yahoo_17 Нямам думи да опиша колко се радвам от това, което видях :D
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #31 -: Август 19, 2010, 17:30:16 pm »
Чери, за бейби мола в Люлин говоря. ТОй се намира в сградата на мебели Арон. :)

« Отговор #32 -: Август 19, 2010, 17:39:47 pm »
Нека да уточня,нещо което на мене ми беше уточнено:няма проблем да си качваме коремчетата с линкчета обаче,те не пречели,а не така както аз направих .Така че мили мами,никой не ни спира стига да е с линкчета ;).
 Шарки,много хубаво написано,благодаря ти за стиснатите палчета към мен,и ти желая съвсем скоро да постигнеш желанието за бебче  :D.

А сега нека продължи темата да е весела,че тооо егаси бременната тема ;).

За всички едно голямо гуш.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #33 -: Август 19, 2010, 17:48:15 pm »
оф, Боже!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #34 -: Август 19, 2010, 17:51:40 pm »
Петенце,добре дошла мила :dance2: :goodluck:

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #35 -: Август 19, 2010, 17:53:49 pm »
"Вижте ме, аз успях, фук фук, вий не можете, вие няма да успеете".

Не разбирате ли, че всяко едно момиче, което не е успяло, стига да има настроение влиза тук, за да се радва на успелите.

Поставете се на мястото на всички момичета, които все още се борят за своето дете, но искат и да се радват на успелите си дружки от Зачатие!!!

8O 8O 8O Това за фук фук и т.н. ... не знам как някой успява да стигне до подобно заключение. Аз лично никога не бих си помислила подобно нещо, а и никое от момичетата тук. Явно изобщо не става въпрос за "приятелки" в тази тема, тъй като тук си общуваме по друг начин и като цяло виреят много положителни емоции...Няма такива хора, с подобни помисли.
Кой каквото търси - това намира.

Аз лично не разбирам каква е тази лицемерна радост ? Хем ще влизам да се радвам на бременните хем ще ги плюя, че не щеш ли се радват на коремите си...

Доста от момичетата тук влизат в щъркеловата тема и се съобразяват! и се молят! и стискат палци на истинските си приятелки!...и ги чакат в тази тема.

Нямаше никаква молба, а едно червено крещене. Нали говорим за съобразяване ? Тази агресия беше насочена към момиче в ранна бременност, когато настроенията и се менят за минути. Аз лично щях да се разплача и много да се разстроя от подобна агресия към мен. Страшен толеранс, няма що.
За едни бременна жена е болна гледка, за други бебе ...

Натали - аз лично съм виждала коремите на няколко майки в тази тема и снимките винаги са били посрещани с радост.

Чери  мола не е на Симеоновско, а на Околовръстния. Магазина е огромен, на 3 етажа - само за деца. Казва се "Малечко" , ако не се лъжа. Намира се - от Симеоновско се качваш на Околовръстния, подминаваш Айко и веднага след него - стъклена голяма сграда ( трябваше да бъде автокъща  :D ) . Тоест пада се от дясно посока Младост-Горнобански .

Петенце  :bighug: от толкова дъндании не мога да ти кажа Добре си ни дошла ! Да не се стреснеш днес  :lol: принципно не е така  :D

« Последна редакция: Август 19, 2010, 17:57:44 pm от Raissa777 »
*
« Отговор #36 -: Август 19, 2010, 17:56:28 pm »
оф, Боже!

И аз това викам!
 Cherry*, на Симеоновско има магазин на Висвиталис, може би него имаш предвид.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #37 -: Август 19, 2010, 18:09:30 pm »
в други сайтове за оспорване мнението на модератор банват от форума, това само като информация   :wink:
тук ако го правехме нямаше да остане грам потребител, толкова сте зле настроени към модераторите
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #38 -: Август 19, 2010, 18:13:37 pm »
Аууу, каква новина съм пропуснала :oops:
Натали, слънце, много се радвам за теб! Желая ти да е лека и безпроблемна до края!!!! yahoo_17 Нямам думи да опиша колко се радвам от това, което видях :D

Блгодаря ти, Гане. :D
То и аз още не мога да свикна и да се възприема като бременна. Просто виждам как нещата около мен  и в мен се променят.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #39 -: Август 19, 2010, 18:16:58 pm »
Моля ви, спрете, спрете, спрете! Толкова е грозно, че нямам думи. Махнете всички снимки, лентички, подписи. Махнете снимките на децата си от автарите си и от подписите си. Тогава се надявам, че всички ще са доволни.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!