Чета ви скришом и с надежда темата. Мама съм на 3 деца, боря се за 4то,което явно освен с ин-витро иначе няма да стане. Намесвам се, защото и аз останах безкрайно изненадана от реакцията на модераторите - която е уж в защита на кандидат- мамите, такива като мен с по 1 и повече неуспешни ин-витро опита зад гърба си.
1. Обяснете ми каква е разликата да гледаме лентички с напредването на бременността и вида на истинско бременно коремче?
Аз лично изпитвам приятно вълнение, като видя лентичката на Мonkey например, защото съм й стискала палци тихомълком. //Офтопик - nikolina-pikolina дали не може да я помолим също да си сложи лентичка? Аз лично се разплаквам всеки път като й погледна досегашния подпис, и бих много се радвала да "виждам" растящата лентичка там. Това, разбира се е лична молба, ако тя смята че със смяната на подписа един вид предава паметта на загубената си предходна бременност, много я моля да ме извини за тази молба).
Лентичката говори не по-малко от снимката. И най-важното - и цялата ви тема, и лентичките и снимките НЕ НИ ОТЧАЙВАТ, напротив, те ни вдъхват надежда, че може и ние да успеем, щом други преди нас са успели. Ние заради надеждата ви четем темата.
2. Аз лично не се разплаквам при вида на бременна жена, разплаквам се като видя бебе, и засега не мога контролирам сълзите при вида (и миризмата) на бебе. Какво, защото съм по-емоционална, да взема да се накарам на Лиско да махне снимката на 3те й бебета в проходилките, уместно кръстена "Блъскащи се колички"? Ами че то има ли на земята по-голямо щастие от това, което виждаме на тази снимка? И хайде сега да го скрием това щастие, че сме щели да травмираме жените, които все още не са забременели...Че на нас травмата не ни е от вашите бременни кореми, тя е от невъзможността ние сами да контролираме пътя към успеха.
//Както и родилите, ако обичат, да се сменят лентичките.//
3. Без изрично да сме направили анкета сред всички съфорумнички, не може да правим заключения, че всички се разплакват при вида на бременна жена. Казано на езика на емпиричната социология, не можем да правим количествени изводи на база на качествени наблюдения. Ако искаме да преценим какво е уместно и какво неуместно да се поства, най-точно е да пуснем една анкета сред регистрираните във форума жени.