Да Lidia, това с великите трибуквени монополисти ВиК, ЧЕС и БТК(вече гордо назоваващи се Виваком)го има навсякъде.
Пролетта при нас в близост до детската площадка разкопаха ВиК да сменят някакви тръби. Цял месец беше изровено. В бригадата от 7 човека само 2-ма работеха, а другите клечаха покрай тях и ги зяпаха и така всеки ден.
Познайте къде изсипаха изкопаното - ами върху детската площадка. Сега така си и остана една не голяма купчина пръст(по-голямата част я извозиха)и няколко огромни бетонови отломки от изкъртеното. Те са в близост до катерушката, която вече не се използва по предназначение, а и полянката сега завъди бълхи, та децата цяло лято не са стъпвали там.
А преди 5 години пред нашия вход копаха за някакви тръби. И пак така се проточи дълго време, а на всичкото отгоре после махнаха загражденията и така и не заровиха и не асвалтираха. Стоя в тово състояние близо 1-2 месеца
за ужас на родителите на малки деца и на шофьорите разбира се. Накрая мъжът ми и един съсед от другия вход сами заринаха разкопаното по протежение на целия паркинг. Вече беше станало ноември, а започна през септември и чак тогава гледам една сутрин идва гордата бригада с фадромата да зарива и гледат и се чудят и се въртят. Викам си тук става интересно я чакай да сляза да ги чуя какво си приказват. "...шефе ама тука е заринато, ние кво да правим?...". Повъртяха се, постояха и си тръгнаха, дори не утъпкаха заринатото, за да слегне. На другия ден не съм ги видяла, но дошли и
циментирали(до скоро в нашия град не се асфалтираше, а се циментираше
, но от тази година явно откриха
асфалта).
На другата година след като се стопи снега познайте - на няколко места циментираното пропадна и се отвориха дупки, които си остонаха така и до ден днешен. Предния месец мъжът ми не издържа и запълни една от дупките с останалата пръст от тогава, която забравих да кажа, че така си и остана час от нея.
Ами за съжаление на всякъде в България е така...
И още нещо се сетих на което станах свидетел миналата година в София обаче. Бяхме пренощували в малък хотел в Белите брези. Отпред имаше оформена тревна площ и широка алея, по която ми направи впечатление, че се качваха с колите и си паркираха някой от съседния блок. На сутринта пак едни от "трибуквените" с една тежка машина минаха диретно през тревната площ, като буквално я изораха, а беше и кално и мокро от дъжда, който валя през нощта, така останаха дълбоки коловози. Изглеждаше вече като лунен пейзаж. След няколко месеца пак отседнахме там и нищо не се беше променило. Сега незнам как е.