Даааа,Jam за съжаление положението с местата за детски площадки е трагично.
То от почти 20 години вече не съм виждала деца да скачат на ластик и дама, да играят народна топка, да се гонят, да ритат футбол и т.н. любими наши игри от преди 30 години.
Едно време пред нашия блок имаше голяма поляна и по цял ден се търкаляхме по нея играехме карти, на кукли и не си спомням нещо да ме е захапало.
А сега от 3 седмици като минеш по паркинга краката ти почернявят от бълхи. Ужас!!!
Чакай, че май се отклонихме от темата за тревните площи.
Пред нашата работа има малка тревна площ, която аз и жената от съседния обект поддържаме сами - садим цветя, поливаме, копаем, плевим. Този "спорт" го упражняваме в свободното време или когато нямаме работа. Не сме собственици, а сме просто работници в съответните обекти, към които принадлежи тази площ, но по собствено желание го правим, за да е по-красиво. На собствениците не им пука щом не трябва да дават пари.
И познай, тази пролет тъкмо бяхме засадили цветя и през нощта някой ги беше изкоренил и оставил само тук там. Тъкмо цъфнаха лалетата и някой ги беше окъсал, и на мястото на едното лале беше боднал стръкче нарцис ама ей така без луковичката.
Така сме се смяли,
че едва ли не ни компенсирва за лалетата с този нарцис.
Същото е и с розите - те са от онези които миришат супер хубаво като от едно време -случайно ги отцелихме като разсад. Всичко това го поддържаме със собствени пари не на фирмите. Едната година помолихме общината да ни даде разсад и да ни помогне с поливането - е ми дадоха някакъв келав разсад и само веднъж поляха с водоноската и това беше за цяло лято. Ние мъкнем туби по 10 литра като гламави и на фирмения водомер понавъртаме повече вода...
Паркират си колелетата върху цветята, връзват си кучетата за дървото и те правят акита там и т.н. и т.н.
Еееее, как да не ме е яд после като видя някой да тъпче отгоре.
Предната седмица щях да "изям" един, че стъпи върху игликата, ама го преглътнах някак си.
Преди няколко години събрахме пари от нас си и засяхме райграс, но не се получи, защото не смогнахме с поливането - то си трябва яко поливане, а не като нас да мъкнем туби с вода... А и после го стъпкаха и превърнаха в място за отпадъци. Като питах един защо си хвърля боклука там, отговора беше - ми то нали е само трева...
Така решихме да направим градинката, ама и така не се получава...
Блу скай като гледам хората от снимката направо ми се прииска и аз да съм на тяхно място.
От кога не си спомням да съм седяла или лежала върху тревата...