Започнах с опитите за забременяване през април 2003 г.
Една моя позната ме заведе и запозна с д-р Нецов от Шейново, при когото тя забременя (5 инсеменация) чрез донорска инсеменация поради мъжки фактор.
Аз също почнах да правя донорски инсеменации при него. Започнахме без изследвания, след кратък разговор с него. Между другото аз имам една бременност преди около 8-9 години, завършила с аборт по мое желание в 3 месец и малко.
Първите 3 или 4 инсета не си смоням точно ги правихме в Шейново, след което нещо се изпокараха там с Шейново Табакова и сина й и Нецов ме пращаше в последствие при Николов в Репробиомед.
Междувременно почнах да чета в Дира в Проблемното забременяване и реших , че или аз съм малоумна или те мама му стра никой не ми беше направил никакви изследвания, ама никакви!
Така след 7-то неуспешно инсе, като всички бяха стимулирани от 3-7 ден с Клостилбегит аз почнах да ръчкам Николов да ми прави изследвания на хормони или там каквито е необходимо, той ми каза , че хормоните ми били добре , щото съм реагирала добре. Аз поисках да направя лапароскопия и така на 25.11.2004 Нецов ми направи лапаро.
От нея се оказа , че тръбите ми са проходими и всичко е наред, така и не се откри причина за неставането на бебето. Махнал ми беше 2 малки миомки и толкоз.
Продължих с още 2 инсета след лапарото пак нищо.
Записах си умишлено час при Николова, която ми назначи да изследвам хормони , рубеола, спин,васерман, абе всичко необходимо + антитела.
От всички направени изследвания се оказа , че всичко е в норма, но имам проблем и с 3-те антитела (фосфолипидни, спермо и овариални).
Реших твърдо да сменя лекаря и избрах д-р Стаменов.
Отидох при него с цялата папка с изледванията ми, но той не обърна голямо внимание на антителата.
Гледахме се с него на УЗ известно време и така той ми отрки ендометриален полип на матката, който трябва да отстраня с хистеро, което още не съм направила поради куп причини, но в най-скоро време ще направя.
Охх не знам дали разказах всичко, но за това се сещам сега момичета.
Не мога да дам стойности по излседванията защото цялата ми папка е в Стаменов там седи.
Ето хронология на направените инсета.
1. 11 и 12.04.2003 г.
2. 09 и 10.05.2003 г.
3. 06 и 07.06.2003 г.
4. 05 и 06.08.2003 г.
5. 03 и 04.09.2003 г.
6. 29 и 30.10.2003 г.
7. 27 и 28.10.2004 г.
8. 17.01.2005 г.
9. 16 и 17.02.2005 г.