0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Седмица 16- 22.08.2010!
« -: Август 16, 2010, 16:56:51 pm »
Усмихната, весела и спокойна, повече поводи за усмивки и по-малко тревоги за всички.
Аз ще пробвам да спра Фликсотайда на Стефания тази седмица, дано повече никога не ни се налага да го ползваме.
 Замисляме посещение на Крушунските и Хотнишките водопади в събота и неделя, та ако някой е запознат с местностите и уютно местенце за нощувка в района ще се радвам да сподели.
« Последна редакция: Август 16, 2010, 18:05:44 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #1 -: Август 16, 2010, 17:05:33 pm »
Лека седмица и от нас.
Мини, нзнам изобщо какво е Фликсотайд, но дано не ви се налага. Не ми звучи да е приятно. Дано Стефи и Преслава са добре и да изкарате  хубав уикенд (като му дойде времето):)
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #2 -: Август 16, 2010, 17:06:49 pm »
Лис, кортикостероид, като Урбазона, но за продължителна терапия при деца с дихателни проблеми
наистина не е хубаво и ти пожелавам никога да не го купувате у вас  :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #3 -: Август 16, 2010, 18:03:55 pm »
Спокойна, усмихната и прохладна седмица и от нас!
Аз обмислям дали след седмица-две да въвеждам вече глутен :? Иначе вчера и днес се пробвах да въвеждам агнешко, ама то милото така се намуси, хич не го хареса и директно го изхвърлих целия буркан с пюрето няма и да го тормозя с това месо, нали яде пиле, пуйка и заек, че даже и телешко понякога :)
Мини, там не съм ходила, но имам голямо желание, така че ще чакам да разказваш! И да не забравиш снимков материал :wink:
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #4 -: Август 16, 2010, 18:53:41 pm »
Rozovelka aгнешко? Не дей моля те. На моника и дадоха над 2 годинки влаканце и за 15 минути бяхме целите в пъпки и надути. Няма да ти обяснявам какъв кошмар. Педиатърката само дето не ме наби, защото 300 пъти ми е казвала, че агнешко се дава след 5 годинки. Бяхме на празник и едната баба си позволи зад гърба ми....
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #5 -: Август 16, 2010, 19:49:38 pm »
Аз като една "образцова" майка да ви кажа как без да разбера въведох глутена от раз:(
Дала съм на децата оризова каша на Милупа "плодов микс". В нея обаче имало глутен, ама кой да прочете. 1 седмица ядоха и слава богу не им стана нищо ама оттогава питайте ме дали не чета и дали се доверявам само на продавачките в магазините:(
Много съм смотана:(
Вчера варих тиква и им дадох смесена с пюре от пуешко месо. Днес пак но пуешкото беше повече. Сега имам да пера 6 перални защото всичко което беше постлано на земята да играят е оповръщано. Бъркам някъде но незнам къде. Преди 10-тина дни пак така повърнаха когато им сварих моркови и тиквичка и смесих с готово пилешко пюре. Дали не слагам много от месното пюре???

*
« Отговор #6 -: Август 16, 2010, 21:46:12 pm »
Лиско, може би слагаш повече месо и Андрея ми е отказвала да яде когато съм слагала 1/2 бурканче месо с едно малко зеленчуково например или 1:1 месо:зеленчук.
По спомени 1/3 от бурканчето е достатъчна за едно хранене за вашата възраст.
За повръщане не ми е повръщала много ... само по малко ми връщаше и то беше слюнка с малко храна. Да не говорим, че и до днес рядко давам пуешко на него най много се муси ... Може би трябва да купя месо и да и сготвя до сега само от бурканче съм и давала пуешко.

Мини, Ходила съм два пъти до Крушунските водопади, първия път спахме в Ловеч, а втория път бяхме в Габрово и само се разходихме до там за 1 ден.
Ето тук сме обядвали и двата пъти приятно е и сенчесто място, но нямам представа как е хотелската част има снимки може да погледнеш http://maarata.com/?act=host Предлагат езда, стрелба с лък погледни където пише настаняване има доста предложения за къщи...

Да се похваля и аз с нашата зъбна одисея, която почна от 40-я ни ден ... вчера или днес ни е пробило 16-тото зъбче, остават ни кътниците  :lol: Надявам се на малка почивка, че сме доста кисели напоследък.
« Последна редакция: Август 16, 2010, 21:50:39 pm от Малина »

*
« Отговор #7 -: Август 16, 2010, 21:46:49 pm »
Лидия, агнешкото го има в пюрета за над 8 месеца:

За пръв път чувам, че се давало след 5-годишна възраст. Аз още не съм му давала на моя син, но то е защото не съм голям фен (май само на Великден правя).

Лис, момичетата тук ми бяха казали да слагам по лъжичка-две чисто месо на едно зеленчуково пюре.
И да те успокоя - и аз като теб погрешка въведох глутена. Обърках овеса и просото и се усетих чак когато беше изял дребният всичко. Добре, че не беше малък, де - на 9 месеца, но аз нямах намерение да бързам. Откакто е вкъщи с баща си, захранването върви стремглаво.  :lol: :lol: :lol:  Онзи ден гледам, че беше купил пюре с ягоди, но му забраних да го дава.

розовелке, мисля, че глутена го водят за подходящ към 9-10 месец, а на други места - дори направо след 6 м.  

Да благодаря на Малина, мери и мими26 за съветите за чашата с накрайника. Купих на авент и май с нея се справя най-добре.

И да се похваля - моят дребен вече прави по 5-6 крачки сам.  :D

Лека седмица и да са ви здрави дечицата!
« Последна редакция: Август 16, 2010, 21:50:29 pm от blue_sky »

*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #8 -: Август 16, 2010, 22:48:33 pm »
От това, което ми пишете момичета, съм склонна да мисля, че наистина в количеството на месото ми е грешката. Аз слагам повече месо отколкото зеленчук. Първия път си помислих, че или са преяли или е вирус, но след като вируса отпадна мислех, че е първото. Днес обаче се зачудих и това беше единственото, което можеше да е защото количеството си е каквото си ядат всеки ден.
Инъче пуешкото засега им е любимо пред пилешкото и заешкото, да не кажа, че от  заешкото Бари най-много намазва:))))))
Благодаря ви.
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #9 -: Август 17, 2010, 08:37:58 am »
 :)
Здравейте и от нас! Лиске, ти поне си добре, няма да се изхвърля остатъка! :D
Ние се подготвяме за старт в градината! Следват всички гадни подробности /изследвания и тн/, но няма как! Само се моля да не се повтаря одисеята от яслата с болестите, защото .... не знам дали ще мога да издържа втори път! Сега правим ремонт на стаята - стотачката на дете май няма да стигне! Балатума само е 30 год. Като махнаха стария да не ви казвам колко хлебарки скочиха 8O. А леглата и масичките са просто за боклука, но те сигурно ще останат за подмяна догодина!  :?   
*
« Отговор #10 -: Август 17, 2010, 09:43:05 am »
Деси, честито ти проходило момченце! Само напред и нагоре да върви и никога да не се спъва и пада. Радвам се, че с чашката се справяте  :)
Лис, на мойте не съм слагала повече от 20гр.месо на порция на вашата възраст. Слагах около 40гр. месо с бульон 1:1 (сама си го варих и замразявах в малки бурканчета). Ако ставаше воднисто, добавях оризова каша на Милупа.
*
« Отговор #11 -: Август 17, 2010, 09:44:43 am »
Здравейте  :D
Да е усмихната и прохладна седмицата!
Ние утре сме на консултация.Ще слагат на малката хепатитната ваксина и първия синфлорикс.Ще и пуснат сигурно изледвания,ако успея да и забавя обедното хранене,ако не ще видим как ще се разберем с педи.Купих и три колектора,дано успея да го сложа както трябва.
Ще видим и какво ще е мнението на педи за този рахит.Ако пак ми каже,че има ще искам да и пусне и за това изследвания!

*
« Отговор #12 -: Август 17, 2010, 09:57:32 am »
Деска, честити ви първи крачки.
Относно глутена и аз го вкарах без да искам, от недоглеждане. :lol: :lol:
А агнешко дадох на около годинка, домашно приготвена супа, не на пюре. Не съм знаела, че е опасно.
« Отговор #13 -: Август 17, 2010, 10:12:18 am »
Не мисля, че е опасно агнешкото! Аз съм взела пюре на хип, което е за след 4 месеца 8O http://papa-bebe.com/piuretahippm4.html
Но така или иначе аз ходя при две педиатърки и двете казаха, че преди годинката може агнешко и говеждо, а след годникта свинско Както и да е, дала съмняколко лъжички, не го хареса и толкоз!
Лиско, аз също слагах от чистото месо в зеленчуковите пюрета, но док ми каза, че в порцията максимума на месото трябва да е 30 грама!!! Малчо също правеше муцунки, веднъж дори ревна и не посмях да настоявам повече Изхвърлих пюрето, дадох зеленчуково и имахме сделка :D Сега разбирам, защо в повечето готови пюрета месото е 8-9%
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #14 -: Август 17, 2010, 10:38:40 am »
Аз агнешко още не съм дала. При положение, че това месо не се готви в къщи (не го обичаме, освен печено по Гергьовден  :lol: ) не виждам смисъл да захраня децата само за идеята, че са захранени. На другия Гергьовден, ако някой Георги черпи с агнешко, може и да опитат  :lol:
*
« Отговор #15 -: Август 17, 2010, 11:21:23 am »
Момичета, възможно ли е от много топлото време да сме постояно с пъпки по тялото, главно по ръцето и вратлето. Не са с мехурчета, не го сърби детето, но се притеснявам, че от около  10 дни не се скриват и намаляват изобщо. В началото ставаха само по свивките, където се изпотява най-много и изчезваха, но сега се задържаха доста време.
Проблема е, че сме на море и нямам лекар под ръка, но се чудя дали се налага да потърся, или да не го мисля толкова като детето не се тормози от тях.
*
« Отговор #16 -: Август 17, 2010, 12:13:31 pm »
сладко, и мойте и двамата са така... пооправят се и като се изпотят, отново излизат.
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #17 -: Август 17, 2010, 12:19:04 pm »
Сладко и ние сме така. Сега като сме си в къщи и им изчезнаха защото климатика разхлажда и не се потят олкова, но докато бяхме 1 седмица в Шумен, Никол беше най-зле. Раменцата и вратлето бяха станали като шкурка на пипане. Толкова много бяха пъпчиците.

Срам не срам ще си призная, че вчера дадох по 1 цяло пюре чисто месо на всеки (130 гр.) и останалото до 200 беше тиквата 8O. Изобщо не съм знаела, че не е нубаво. Даже си мислех, че е за добро. Те затова стомахчетата им не са успели да се справят.
Уж питам, чета като ми остане време ама не съм се сетила изобщо за това:(
*
« Отговор #18 -: Август 17, 2010, 12:56:44 pm »
Лисо, не се шашкай чак толкова. От веднъж нищо няма да им стане.

Благодаря на всички за поздравленията!  :D

*
« Отговор #19 -: Август 17, 2010, 14:23:03 pm »
Блу скай,честито проходило момченце :)