0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Отзиви за Д-р Тимева от клиниката на Щерев.
« Отговор #20 -: Май 21, 2006, 15:26:24 pm »
За съжаление никаква бележка не взех, всичко остана при докторката. Мисля, че точно за някакъв салпингс става въпрос, но май ще е най-добре да се обадя и да попитам  :oops:
Така неочаквано ми дойде всичко, че нищо не попитах  :oops:
А и по-притеснена не съм била, чак треперех като влязох в кабинета
 :oops:  Уж не съм лигла, а като такава се проявих  :oops:

lb2f
« Отговор #21 -: Май 23, 2006, 11:19:28 am »
Цитат на: jazzybaby
Ето ме след прегледа :))
Докторката е много мила  :D  Постави ми нова диагноза. Според нея имам течност в едната тръба и тя се е раздула. Та за сега ми се разминава операцията. Два месеца на хапчета и после пак на преглед.
 А аз имам един въпрос.На вагинален УЗИ ли видя хидросалпингса?
« Отговор #22 -: Май 23, 2006, 12:40:45 pm »
Да, ако това е диагнозата, защото не съм сигурна  :oops:
Преди това в Тина Киркова ми казаха, че е киста на левия яйчник /пак на вагинален УЗ ме гледаха/, после в клиника Лора ми казаха, че е киста, но изходяща от дясно.
А Тимева звучеше доста убедено, когато каза, че е течност в тръбата и се е раздула. Каквото и да е е доста голямо 10 на 6 см.  :(
Склонна съм да вярвам на Тимева, тъй като толкова голяма киста не става за една седмица, а мен не ме е боляло преди това.
Ще се обадя днес да питам, но малко се съмнявам да ми кажат по телефона  :(  Може би ще се наложи да отида до клиниката.

lb2f
*

balmi

« Отговор #23 -: Май 23, 2006, 15:38:55 pm »
jazzybaby, ако решиш да се обадиш, д-р Тимева ще ти отговори на въпросите и по телефона. Винаги е лудница пред кабинета, но тя ще намери време да се чуете.
« Отговор #24 -: Май 23, 2006, 19:26:20 pm »
Така или иначе се наложи да отида   :) .
balmi права си, наистина Тимева намери време за мен  :D
И така, диагнозата е: вероятен hydrosalpinx, изхождащ от дясно  :(
Другото, което пише е /не разчитам всичко, така че не се смейте ако видите нещо грешно  :oops: / :
влажни длани;
щитовидна жлеза - неувеличена;
гр. жлези ІV - V ст. Танер, добре изразен паренхим
gall (+) дясно (-) ляв;
.... тук не разчитам  :oops:

УЗД: матка AVF 39mm ПЗД
мат. лигавица S2 13mm
десен яйчник опер. отстранен (st. post oper.)
ляв зад матката, б-о фол.
в С. D. ехонер. структура 7,2 mm и нагоре.

Помагайте с мнения, моля. И ако някой има идея как може да съм се  сдобила с този хидросалпингс  :(  моля да пише.
Предварително благодаря!

lb2f
« Отговор #25 -: Май 25, 2006, 16:24:36 pm »
Цитат на: jazzybaby

Помагайте с мнения, моля. И ако някой има идея как може да съм се  сдобила с този хидросалпингс  :(  моля да пише.
Предварително благодаря!

Ами аз се разрових из нета и това което намерих за хидросалпингса е следното:Получава се вследствие на:
1.Открита хламидиална инфекция
2.Стрептококова инфекция
3.Стафилококова инфекция
4.Раждане
5.Аборт
 А ако желаеш да разбереш какво причинява хидросалпингът ,ето ти линк със снимки и обяснения:
http://www.advancedfertility.com/hydrophoto.htm
« Отговор #26 -: Май 25, 2006, 16:31:25 pm »
Леле, красота  :(
И аз четох из нета и хич не съм щастлива от прочетеното  :(
За съжаление за хламидии не съм изследвана  :oops:  Само микробиология и цитонамазка си правя на 6 месеца.
Няма раждания и аборти. А четох, че може да е помогнала и коремната ми операция, или по-скоро срастванията след нея  :cry:
Сега въпросът, който ме мъчи е: винаги ли се решава въпроса с премахване на тръбата? Аз с такова впечатление останах  :(
Мерси за линка, всяка информация ми е полезна.

lb2f
*

dessya

« Отговор #27 -: Май 27, 2006, 11:42:37 am »
jazzybaby, не се притеснявай и изчакай док. да ти каже как ще действате. Но не винаги решението е махане на тръбата-могат само да я "защипят", за да не се връща течността в матката/има такава теория/. При мен направихатака и с двете тръби :( , а хидросалпингса ми се беше повил в следдствие на класическата операция от ендометиоза и многото сраствания след нея... :(
Re: Отзиви за Д-р Тимева от клиниката на Щерев.
« Отговор #28 -: Септември 19, 2010, 00:56:58 am »
Здравейте,
относно наболялата напоследък тема за ин витро процедурите мога да пиша за моя опит в клиника "Щерев". Имах вече едно неуспешно ин витро там, но това, което ми прави впечатление е, че (надявам се другаде да не е така) нямат никаква информация или и аз не знам защо не практикуват нововъведенията в стимулацията, трансфера и др. операции съпътстващи ин витро оплождането. Например вече е ясно, че от 100 млади момичета 80 имат успех със забременяване и износване на плода след ин витро ако се направи "потискане на имунитета" на жената т.е. да не възприема внесените ембриони като чуждо тяло и да не ги унищожава като чужди клетки, както би унищожила появяващи се ракови такива.   

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/1746815.stm

Обаче в "Щерев" се плаща общо за цялото ин витро около 5000 лева със стимулацията и цена на лекарства и нищо подобно не се прави... дали не се чака следваща "вноска"???      Защо трябва неуспехът да е налице, за да почне да се прави необходимото ако въобще почне?

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #29 -: Октомври 26, 2010, 00:34:24 am »
Здравейте,
относно наболялата напоследък тема за ин витро процедурите мога да пиша за моя опит в клиника "Щерев". Имах вече едно неуспешно ин витро там, но това, което ми прави впечатление е, че (надявам се другаде да не е така) нямат никаква информация или и аз не знам защо не практикуват нововъведенията в стимулацията, трансфера и др. операции съпътстващи ин витро оплождането. Например вече е ясно, че от 100 млади момичета 80 имат успех със забременяване и износване на плода след ин витро ако се направи "потискане на имунитета" на жената т.е. да не възприема внесените ембриони като чуждо тяло и да не ги унищожава като чужди клетки, както би унищожила появяващи се ракови такива.   

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/1746815.stm

Обаче в "Щерев" се плаща общо за цялото ин витро около 5000 лева със стимулацията и цена на лекарства и нищо подобно не се прави... дали не се чака следваща "вноска"???      Защо трябва неуспехът да е налице, за да почне да се прави необходимото ако въобще почне?

ти като даде линк към статията - прочете ли я?

"Suppressing the immune systems of women who suffer recurrent miscarriage may be able to allow many more to give birth.
The technique may also help those who suffer repeated IVF failures, or who cannot get pregnant, without an obvious reason why."

това не се прилага на всеки, който прави IVF, а при показания. не си мисли, че докторите тук падат от Марс.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #30 -: Декември 07, 2010, 21:13:31 pm »
Прави се това за което говориш, мисля че теста се казва PBMC, ако са искали да ти вземат парите напразно са щяли да го направят. Тези повишаващи успеваемостта процедури се правят само при показания за това.