и аз леща за тази вечер
свате, нареждам се за рецептата
Готово, щом е за теб
Свинско печеноЕдно парче врат (без кост) около килограм, може и повече, се надупчва с нож на няколко места.
За марината:
2 с.л. лимонов сок
4 с.л. бяло вино
3 с.л. горчица
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. мед
2 с.л. олио (зехтин)
1 1/2 ч.л. сол
половин кг.гъби, нарязани на тънки филийки
1. Продуктите за марината се смесват и се разбъркват добре
2. Месото се поставя върху ал.фолио и се намазва от всички страни с марината
3. Завива се плътно с фолиото и се оставя да се маринова - добре е поне 6 часа, но аз нямах време и го държах така само час.
4. Маринованото месо се развива и се нареждат половината гъби върху и около него. Гъбките се заливат и те с 2 лъжици олио.
5. Месото се завива отново с фолио добре, така че сока който се отделя да не потече. Слага се в тавичка и се пече около 2 часа в предварително загрята фурна (времето зависи от големината на месото).
Накрая се развива и се запича за около 20мин. (гъбките които са върху месото може да ги бутнете отстрани.
С останалите гъби можете да направите сос.
След като изкарате месото соса и гъбите от фолиото може да ги изсипете в соса.