0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Какво ще готвим тази вечер - 12
« Отговор #460 -: Октомври 23, 2010, 18:23:18 pm »
рецепти с елда някой ще сподели ли

вкъщи лазаня и шопска салата
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #461 -: Октомври 23, 2010, 18:55:08 pm »
Кюфтета с бял сос,десерт бишкоти със сладко от круши.

Аз елдата си я приготвям предимно за закуска като я смилам в кафе машина и я накисвам в горешо прясно мляко около 10-тина мин.След това добавям малко масло,сирене и ленено семе(което също съм смляла в машинката)На вкус подслаждам с мед и канела.Много вкусно и здравословно :D
*
« Отговор #462 -: Октомври 24, 2010, 10:39:07 am »
руло Стефани - пълнено с броколи и яйца
ориз
салатки
*
« Отговор #463 -: Октомври 24, 2010, 12:10:41 pm »
свинско с праз
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #464 -: Октомври 24, 2010, 13:10:20 pm »
Аз Елдата я познавам отдавна, но под друго име - на руски е Гречка.
Тук в БГ масово я хапват за закуска подсладена, за мен това е странно...никога не съм я опитвала така.
Придава много хубав вкус сложена в супа - вместо фиде, ориз или картофи.
И двамата с мъжа ми имаме руско в рода си, той си има любима рецепта с Гречка, която се научих да готвя :

Пропорции не мога да кажа, готвя "на око". Съобразявам се с брой хора, съд в който ще сложа яденето и т.н.
Трябват ни :

- гречка, лук, пилешки сърца, воденички, доматено пюре, подправки според вкуса.

Сваряваме сърцата и воденичките, вторите се чистят от ципата. Воденичките се нарязват, ако искате може и сърцата на две.
Запържва се лука, нарязан на лунички ( по на едро стои...), прибавят се дреболиите, а след това и доматеното пюре. Изчакваме да покъкри 15тина минути ( да стане по-гъст соса ) на слаб огън и изсипваме сместа в дълбок съд. Може и разни подправки да се сложат, аз слагам само сол и черен пипер.
Отделно сваряваме гречката както си пише на опаковката, прибавяме сол и масло, разбъркваме хубаво и изсипваме в дълбокия съд върху дреболиите. Не се разбърква !
Гречката си стои горе, другото долу .
« Отговор #465 -: Октомври 24, 2010, 13:19:15 pm »
Здравеите.ще сподели ли някой рецепти за октопод?обожавам октопода а мога да го приготвям само по един начин и то не аз а мъжо ми и то когато не го ядосвам :lol:
« Отговор #466 -: Октомври 24, 2010, 13:29:16 pm »
и ако някой може да каже и рецептата за свинско сас кисело зеле и боб ще съм ви благодарна.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #467 -: Октомври 24, 2010, 16:52:01 pm »
Здравеите.ще сподели ли някой рецепти за октопод?обожавам октопода а мога да го приготвям само по един начин и то не аз а мъжо ми и то когато не го ядосвам :lol:
Може ли рецептата за октопод на твоя любим. Аз нямам намерение да готвя подобна гадост, но баща ми се интересува много. Може да му подаря един сготвен октопод  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #468 -: Октомври 24, 2010, 22:37:37 pm »
Октоподе съм правила на скара с много лимон,става много добре
А за тази вечер- телещко кебаб,зелена салата с парнезан и плодова пита
*
« Отговор #469 -: Октомври 24, 2010, 22:53:06 pm »
спанак чорба
пържолки с пържени картофи

*
« Отговор #470 -: Октомври 24, 2010, 23:55:38 pm »
свински пържолки и печени картофи

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #471 -: Октомври 26, 2010, 00:38:09 am »
супа топчета
кюфтета в бял сос
туршийка
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #472 -: Октомври 26, 2010, 08:37:27 am »

кюфтета в бял сос

мини кажи рецептата

вчера пилешка супа
салата: домати, царевица, сирене и червен лук

*
« Отговор #473 -: Октомври 26, 2010, 09:11:17 am »
Аз снощи сготвих свинско с ориз, но за първи път добавих на ориза домати и стана страшно вкусно! Много съм доволна! :D
« Отговор #474 -: Октомври 26, 2010, 12:16:36 pm »
Може ли рецептата за октопод на твоя любим. Аз нямам намерение да готвя подобна гадост, но баща ми се интересува много. Може да му подаря един сготвен октопод  :)

пак закъснях с отговора ама ето ти рецептата.
500гр бебе октопод
250gr макарони
1 чч бяло вино
2 глави лук
5 ск чесън
5 дафинови листа
чер.пипер
малко ронена чубрица
сол
зехтин
вегета
нарязваш ситно лука,прибавяш малко сол(така лука омеква по бързо)добавяш веднага чесъна,чубрицата,чер.пипер и дафинов лист разбаркваш и прибавяш и октопода.бъркаш на слаб огън около 5 мин след което заливаш с виното похупваш и оставяш да се изпари виното.като отвреме на време разбаркваш да не загори.
отделно слагаш да заври водата,прибавяш вегета зехтин и макарони.когато макароните станат готови прецеждаш и ги слагаш при вече готовите октоподчета.готвиш ги още около 5 мин и готово.
забележка.Ако октопода не е напълно готов преди да сложиш макароните може да добавиш още вино докъто не омекне и тогава макароните.По желание може да прибавите и люта чушка.
добър апетит. :eat:
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #475 -: Октомври 26, 2010, 12:23:52 pm »
Миш- маш и за десерт кекс.
07.10.2009
*
« Отговор #476 -: Октомври 26, 2010, 14:11:24 pm »
Вчера готвих телешки рулца с гарнитура задушени картофи, а днес дояждаме. Ако успея в това време да набера ябълки ще направя и пай.

*
« Отговор #477 -: Октомври 26, 2010, 16:39:43 pm »
днес ще имаме гости та:
салата зеле,моркови,чушки и целина
риба тон,царевица,кис.краставички,майонеза
руска салата
пържолки и кюфтета на скара
задушени картофи
еклерите са купени

*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #478 -: Октомври 26, 2010, 18:38:04 pm »
Пъстърва със задушени картофи
Домати с моцарела
кекс с яйчен ликйор
СЛАДОЛЕД С БАДЕМИ
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #479 -: Октомври 26, 2010, 18:52:56 pm »
каймата омесвам с яйце и подправки, после овалвам в брашно и придавам форма на средно големи топчета
50 грама масло стопявам в тефлоновия тиган, добавям 2 с.л брашно и бъркам да се разтвори напълно, заливам с 500 мл пясно мляко. Добавям чеснов прах и черен пипер, малко сол и бъркам постоянно в една посока. Добавям кюфтенцата и продължавам да бъркам докато се посгъсти сосчето.

Ако ще давам на децата от това само запичам брашното, наливам му прясното мляко а маслкото слагам накрая, като дръпна от котлона