Добър вечер, доктор Бърди.
Моля ви за съвет.
Децата ми са на година и два месеца. Преди 5 дни Алекс започна да кашля нощем (след като си изпие млякото към 2ч.). Първите 2 дни беше съвсем малко но от 2 дни кашля поне по 1 час при заспиване и толкова след храненето през ноща. От вчера започна да кашля по малко и през деня а снощи в 23.00ч. го водих в неотложна помощ за да го прегледат, защото кашлицата от суха се промени и се притесних. Сега се дави и му се повдига от секрети в носа, които немога да изкарам с помпичката защото са назад(навътре).
Не ми се пише дори за съветите, които получих от доктора но като ми каза, да оставя детето да спи с голи гърди и корем и когато кашлицата се успокои да закрия гърдите и да оставя само коремчето голо, ми беше ясно, че не съм където трябва. На въпросът ми, цяла нощ детето отвито ли да спи ми се отговори "Нали искате да спре да кашля"
. Пита ме и какво е Синекод.
Не купих сиропа, който ни изписа, но купих Вентолин по препоръка на приятелка и му дадох. Успокои се и спа до сутринта. Днес се прибрахме във Варна и отидохме при педиатърката ни. Гърдичките му са чисти, гърлото е малко зачервено.
Детето е игриво, няма температура, няма хрема.
Лекарката ни каза да давам вентолин (2,5 мл.) преди заспиване и синекод 3 пъти по 10-15 капки. Изписа ни и Ериус-1 път по 2,5 мл., който днес не успях да купя.
Тази вечер, дори и след вентолина, кашля час и 20 минути. Сега е спокоен, спи и дишането е спокойно (чисто, без да хърка нослето).
Моля за мнението ви.
Спокойна вечер.