Здравейте!
Д-р Бърди, чела съм мнението Ви за даване на калциев глюконат (ампули) на бебета.
А за даване на такъв под формата на сироп при по-големи деца?
Синът ми е от няколко дни с пресипнал глас. Обадих се на педиатърката ни, според нея няма нищо притеснително, няма нужда да го водя на преглед, щом като няма други симптоми и препоръча Ca -сироп и ампули Vit C. Разбирам, че това не е "лечение". Вашето мнение ми е особено ценно.
Посъветвахте ме да заведем детето на преглед.
Днес ходихме, според нея всичко е наред - гърдите са чисти, гърлото дори не е зачервено. Предписа ни Аериус. Обясни, че най-вероятно пресипналият глас е от остатъчна, стара инфекция (преди 15 дни изкарахме един ден със сополи, кашлица и температура. След еднократно даване на панадол и малко сироп за кашлица всичко отмина).
Чудя се сега дали да давам Аериус-а?
Д-ре, разбирам, че желанието Ви е тази тема да е за по-сериозни и заплетени случаи.
Моля да не се сърдите, че понякога ви занимаваме с толкова дребни неща, като гореописаното. Защото съм сигурна, че колкото и елементарни да са някои въпроси - вашите отговори са ценни за доста майки. Някои от нас четат вашите теми още преди да са се родили децата им. И "трупат информация" за после. Знаете ли колко често мои близки, майки на бебета, ме питат "А какво казва вашият виртуален педиатър по този въпрос?"(напр. кърмене, повръщане, захранване и т.н)...
Разбирам и това, че сте достатъчно зает, и понякога ви идват вповече нашите лаишки въпроси. Вярвам, че всички тук оценяват помощта ви.
Извиянвам се за дългият пост
А сега отивам да чета мненията ви за Аереиус-а...