Здравейте и от мен!
Не знам даже как да започна, но ми писна от некадърщината на повечето лекари, на които попадам и заради това искам да се обърна към вас за незнам кой път вече..
Няма да се впускам в много подробности, но преди време бях ви писала за това, че дъщеря ми има едновременно пневмококи в нослето и салмонела. Борихме двете неща успоредно и успяхме да ги преборим със Суметролим само според антибиограмата на двете диагнози.
В интерес на истината направихме само една контролна посявка да пневмокока и веднага щом дойде отрицателния резултат ваксинирахме детето с Превенар. Това се случи някъде към края на месец октомври м.г. И след това тръгна на градина..
От месец ноември насам е почти постоянно с хрема (в момента задна, жилава) и страхотна кашлица заради секрета. Гърдите са чисти. Снощи примерно не е спала от кашлица и се чува как отхрачва поетия през деня секрет.
Бих ви помолила да влезете в профила ми, за да прочетете назад нашите заболявания, защото надълго сме си писали и не ми се иска да го извеждам сега тук под формата на цитати, но послединя път, когато при нас нещата бяха сериозни пак разговаряхме и по ваша препоръка аз правих инхалации с Вентолин, приемахме АЦЦ и честно казано малко на своя глава не дадох изписаното АБ. Към момента, вече втори месец пие Сингулер, но нямаме потвърдена диагноза астма, взимаме го превантивно заради честите бронхити, които правим..
Жалкото е, че и при наличие на инхалатор детето е почти постоянно с хрема и кашлица. Това не се издържа вече!
Имаме няколко поставяни диагнози - алергичен ринит, астма с алергичен компонент, 3 прекарани миналата година бронхиолита..
Не мога да смогна на доктори, лекарства и разнопосочни мнения!
Общото й състояние, след като излекувахме предходните двустранни хрипове (с инхалации Вентолин и АЦЦ) от средата на месец декември насам е хрема, която мина през всички видове цветове, консистенция и място (предна, задна и в момента само задна), слагахме последователно Максинтрол, Ксилометазолин, Виброцил, към момента капя само сребърна вода и физиологичен разтвор. Кашлицата обаче е много по-притеснителна и се влошава вечер, докато спи се съдира от нея, не спи спокойно, повръща понякога от кашляне..
Сега пред мен има няколко възможности и се чудя какво да правя, но нито имам достатъчно време, нито достатъчно средства, за да обиколя всичките тези места, доктори и да направя съответните неща - да я заведа на алерголог (въпреки, че е на 3 годинки и освен кръвен тест друго не можем да направим), да я заведа на УНГ, за да провери третата сливица, да я заведа на пулмолог, за да диагностицираме със сигурност наличието или липсата на астма, да й взема носен секрет отново (евентуално почнах да се съмнявам, че пневмокока не е изчистен) или да я заведа на рентген евентуално за синузит..
Искам да поясня, че детето кашля много като си играе, тича и вдига прахоляк (това съм забелязала), кашля при рязка промяна в температурни разлики (от топла стая навън на студено и обратно), госпожите в градината твърдят, че започва да киха и подкашля като се мие с препарат в нейно присъствие, обикновено ринита й се обостря в градинска среда, кашля сутрин като се събуди много и ми се оплаква, че гърлото й е сухо (на климатици сме) и пр. Общото й влошаване съвпада с тръгването на градина, пускането на климатиците вкъщи и слагането на дебелите килими у нас (въпреки, че тя е гледана по този начин от раждането й).. Ако това е от значение..
Помогнете ми!