Здравейте! От няколко дни след събуждане, Вики започва да киха, по 2-3 пъти един след друг. Първите 1-2 дни излизаше бистър секрет. След това през целия ден няма хрема, кихавици 1-2 за деня. Тази сутрин вече бяха само кихавици без секрет! Забелязвам, че през нощта диша спокойно с нослето, но на няколко пъти "мляска" с уста.
Педиатърката ме успокои, че няма нищо тревожно, но... ако все пак мога да направя нещо по въпроса ... приемам всякакви съвети!
Това според мен означава, че АКО има алерген /по моята логика и опит ако наистина има носът ще има секреция и през нощта/, то е в леглото или около леглото на детето. Възможно: обиколник и синтетичната вата в него, възглавница, одеало. По възможност сведи до минимум пух, вълна и синтетика около и в леглото на детето, защото те са най- често срещаните алергени. Следващите неща са такива, които излъчват аромати - ароматизатора е най- простото, а нещо което може би не си се сетила са парфюмите на тоалетката /ако спите в обща стая/, паста за зъби. Изключвай едно по едно от такива неща, за да видиш кое точно предизвиква евентуална реакция.
В тази връзка между другото в групата на сина ми в ДГ е неприемливо детски играчки тип "плюшковци", бебета с коси и други подобни играчки - мъхести, влакнести, събиращи прах, които могат да предизвикат алергична реакция.
П.П. И майка ми се чудеше едно време как бронхо-спазмите ги правя нощем, докато не се оказа че съм алергична към пух, прах и вълна и спях на пухена възглавница със завивка - вълнено одеало. Горните неща ги споделям от личен опит. Едно време преди Х години като тийн лежах в Детската пулмология на МА - някои неща са се променили там, други - не. Та спомням си, че в отделението не можеха да се внасят елементарни неща като ароматизирани сапуни или портокали, защото от тях някои от децата получаваха пристъпи.