0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част III
« Отговор #620 -: Декември 23, 2010, 14:18:23 pm »
Оценете лечението с "Панцеф" след 3 дена. Ако няма ефект, ще е нужно да смените с Кларитромицин.
Ако нещата са от нослето- да парвите промивки.
Ако е бронхит, или остатъци от бронхиолит, е добре да направите инхалации с Фликсотайд за 3-4 дена.

Тоест, въпрос е на Диагноза... .
« Последна редакция: Декември 23, 2010, 18:10:14 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #621 -: Декември 23, 2010, 14:49:51 pm »
Много се извинявам за намесата в темата, но ЛЮБА, защо в Токуда са ви назначили венозен антибиотик, ако кръвната картина е била в норма?
*
« Отговор #622 -: Декември 23, 2010, 17:26:31 pm »
Незнам,левкоцити 4 ЦРП 6 хематокрит,хемоглобин,еритроцити всичко в средни норми... Даваха ни и нещо за алергия,попитах ги какво е, зиртек ли е ,отговориха ми не, друго е и това беше по темата..Когато ги попитах защо дават противоалергични лекарства,казаха превантивно и това е... Общо взето не съм доволна..Когато ни изписваха ги попитах може ли да ми сменят антибиотика да не е аугментин,защото досега никога не е успявал да излекува малкия и ме попитаха колко стаж имам в професията та се намесвам... Това е..

Д-р Бърди,много ви благодаря за отговорите..И без това имам среща с педиатър в неделя,ще поговоря с нея по този въпрос..
« Последна редакция: Декември 23, 2010, 17:28:28 pm от Luba_ »
*
« Отговор #623 -: Декември 26, 2010, 14:45:58 pm »
Здравейте, Докторе!
Нуждая се от Вашата помощ за поставяне на точна диагноза и насоки за лечение на сина си.
През Октомври тръгна на ясла и два дни по-късно беше с хрема, темепература. Лекувахме вирус  6  дни с капки за нос (по рецепта на педиатъра ни, а не готови) и антипиретици. На 6 тия ден направи ларингоспазъм и се появи и кашлица.  Урбазон в спешното и от следващия ден включихме Проспан и Зиртек. След още два дни включихме Сумамед, тъй като кашлицата и температурата не се повлияха.  След това боледуване остана хъркане от носа при сън, без изтичане на секрети от носа.  След 10 дни се появи кашлица отново и давене от секрета от носа. След 4 дни Синекод и 5 дни Назик кидс кашлицата спря, а носа остана да похърква при сън. Началото на Декмври започна темпереатура и леко зачервено гърло започнахме макситрол за носа и антипиретици. След 3 дни вдигна висока температура и поддържаше 2 дни (стигна до 39, а не успявахме да свалим трайно под 38) и започнахме Цефзил за 10 дни. В рамките на декемврииското разболяване пуснахме по Ваш съвет (преди антибиотика) гърлен и носен секрет – чисти и  направихме снимка на дробовете – също чисти.  След антибиотика остана „задната хрема”, но този път и суха кашлица. Кашля 4-5 пъти през деня, нощем понякога кашля по 1,2 пъти, а има и нощи в които е напълно спокоен. Сутрин също не винаги кашля, но има и сутрини с давене при ставане от сън. Посетихме УНГ (доц Тодоров от ИСУЛ), които само с преглед на нос, уши, гърло постави диагноза алергичен ринит. Лечение – антихистамин и макситрол.  Когато попитах колко време, каза, че и цяла зима можело да пие антихистамина (зная мнението Ви по темата и леко се обърках от изказването му), а капките 5 дни, като до 5 дни симптомите щели да преминат. Е, хъркането си остана, както и кашлицата.
Моля Ви, за мнение как да продължа. Какви специалисти да посетя, ако се съмнявате за диагнозата или ако Ви изглежда правилна какво лечение да предприема?
« Последна редакция: Декември 26, 2010, 14:57:23 pm от midge »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #624 -: Декември 26, 2010, 15:01:07 pm »
Можете ли да намерите това в Бг:
http://www.neilmed.com/common/pediatric.html
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #625 -: Декември 26, 2010, 15:06:31 pm »
Докторе, това към мен ли е? Ако не успея в БГ (утре ще проверя), а се търгува в Гърция, мога да взема от там.

Благодаря Ви предварително!
« Последна редакция: Декември 26, 2010, 15:18:20 pm от midge »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #626 -: Декември 26, 2010, 15:19:39 pm »
Това е много добро нещо да измиете нослето на малкия с него. Разтваряте прахчето първо в преварената вода, с която пълните бутилчицата.

Не мисля че имате нужда от толкова лекарства за нослето. Всъщност- само промивайте с това нещо.
Бих препоръчал само промиване с този уред, 2 пъти дневно и нищо друго.
Ако след ден, два, промиване има още секрети, може да ползвате "Назонекс" ден, два.
Убедете се че посявките наистина са отрицателни!

Не ползвайте силни капки в нослетата!
Детето е малко за ДГ!
« Последна редакция: Декември 26, 2010, 15:24:54 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #627 -: Декември 26, 2010, 15:29:40 pm »
Благодаря Ви!
Ще повторя посявките и ще пиша отново. Ако има значение имаме и още една чиста от ноември, но е в същата лаборатория.
Ще го поръчам и ще намеря УНГ (имам позната) за първата промивка, че ми се видя страшно на клиповете  :? Яслата, за сега, е заменена от бавачка, но не съм намерила начин да си запазим мястото там. Изглажда, че ще се налага да го пускам макар и рядко, за да не губим мястото  :( тъжната ни действителност. Да спирам ли антихистамина или първо да намеря продукта и да промивам с него? Страхувам се от спазъм, за това не го спирам на своя глава. При евентуален спазъм мога ли да направя нещо различно от това да го заведа в спешното, където е 100% сигурно, че ще му бият урбазон? Извинете за 100те въпроса.
Благодаря Ви, отново!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #628 -: Декември 26, 2010, 15:35:51 pm »
Може да дадете Аериус за седмица, максимум. Мисля, след като му промиете нослето за ден, два ще се подобри значително.
Имайте пред вид също че кашлицата може да е бронхиална, и да изисква за кратко инхалации с "Фликсотайд" ( остатъчна кашлица след остри вирусни). Остатъчна инфекция? може, но зависи от това какво се чува.. .
Даването на антихистамини няма никакъв ефект с оглед дали ще направи спазъм,или не. Има се пред вид Астматични кризи, или бронхиолит.
За ларингити или ринити помага, но не с месеци, и няма протективна роля, по принцип. Даването на антихистамини в острата фаза на ларингити, Астма, бронхиолити, е без ефект, и не се прави, по принцип.

Ако имате средства, може да закупите от Гърция небулайзер за течни инхалации "Медел Клени" ( около 150-160Е)

и ампули "Вентолин", "фликсотайд" ( течна форма) от 2мг, 0.5 мг, съответно.

Може също да вземете КС капки "Солдесанил" ( 2-3 Е) от Гърция, и при КРАЙНА нужда да давате от тях. Заместват инжекционни форми КС, и спасяват от приеми в болниците в повечето случаи.
« Последна редакция: Декември 26, 2010, 15:40:42 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #629 -: Декември 26, 2010, 15:40:10 pm »
Сърдечно благодаря, Докторе!!!
Имам http://eruditabg.com/?pid=17&NewsID=21 .Има и небулайзер, но не съм работила с него. Ползвала съм го само за инхалации с физиологичен разтвор, до момента. Допускам, върши същата работа или?
За остатъчна кашлица питах 10 пъти педиатърката ни, тъй като прочетох от Вас, че трябва да се изключи като причина, но казва, че не е. Дано чува правилно.
Питах и УНГ за синузит, пак прочетено от Вас, но стандартния отговор тук е, че е малък и няма никаква вероятност.
Благодаря Ви, че отделяте от времето си за нас!
« Последна редакция: Декември 26, 2010, 15:53:09 pm от midge »
*
« Отговор #630 -: Декември 27, 2010, 11:46:28 am »
Здравейте,
обръщам се към всички майки, които водят децата си при УНГ д-р Тодоров (от Исул).
искам да Ви кажа, че първо той не е детски д-р УНГ (на знам дали това има значение в тази специалност) но от практиката с приятели, както и от това което чета, той изписва едно и също лечение на всички деца.
Миналата година и началото на тази водих синът ми на няколко пъти при него и диагнозата ни беше също "алергичен ринит", вероятна алергия към праховете в ДГ и съответно всеки път ни казваше ако можем да не пускаме детето на ДГ. Изписваното лечението винаги беше Ериус за 3-6 месеца + макситрол.........Нито един път не ни посъветва да вземем секрет от носа или при наличието на такъв, занесен от мен, казваше че според него не е коректен.
Мисля, че д-р който в 90% от случаите поставя една и съща диагноза и едно и също лечение на различни деца, не е кой знае какъв специалист (поне според мен).
Отказах се от този д-р, въпреки че все още не съм намерила добър УНГ специалист за синът ми. Следвам препоръките на д-р Бърди при наличието на сополи и кашлица и към момента нямаме сериозни проблеми.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #631 -: Декември 27, 2010, 11:53:37 am »
Сърдечно благодаря, Докторе!!!
Имам http://eruditabg.com/?pid=17&NewsID=21 .Има и небулайзер, но не съм работила с него. Ползвала съм го само за инхалации с физиологичен разтвор, до момента. Допускам, върши същата работа или?
За остатъчна кашлица питах 10 пъти педиатърката ни, тъй като прочетох от Вас, че трябва да се изключи като причина, но казва, че не е. Дано чува правилно.
Питах и УНГ за синузит, пак прочетено от Вас, но стандартния отговор тук е, че е малък и няма никаква вероятност.
Благодаря Ви, че отделяте от времето си за нас!
Може да ползвате този небулайзер. Просто е малко голям и съдчето,което приема течността, трябва да се пълни с големи обеми, неподходящи за деца като обем на съдържимото.

Разбира се че има синузити при деца от почти 6м възраст и нагоре... .
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #632 -: Декември 27, 2010, 12:22:40 pm »
Д-р Бърди, благодаря Ви!!!

Desita, това е доцента или младия доктор (сина му)? Моето желание (по препоръка на приятели и тук във форума) беше да се консултирам с младия доктор, но отсъства от БГ и за това се озовах при доцента. Очаквам да се върне и ще посетя и него.
Благодаря ти!
*
« Отговор #633 -: Декември 27, 2010, 12:51:39 pm »
Говорех за младия д-р Тодоров, имаше случай при който той отсъстваше и ни прегледа доцента, ами въобще не бях възхитена. Толкова пари изкарват, а нямат никаква техника в частният си кабинет, където все пак сумата за прегледа не е хич малка.
Но си позволих да напиша този пост, защото от известно време виждам как всеки отишъл при тях (баща и син) си тръгва с една диагноза и съответно едно и също лечение.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #634 -: Декември 28, 2010, 22:56:46 pm »
Докторе, какъв точно е този препарат и при каква симптоматика може да се използва? Не съм писала, но определено Вики има проблем с носа: Ноември / Декември сина ми изкара няколко уж вирусни инфекции, едната от която прерастна в любимия отит. Два пъти пи антибиотици. И ето от 22-ри декември пак с лека и непостоянна температура за два дена, без нищо друго освен хрема. МБ - чиста. Но има едно хъркане в носа нагоре, епизодично потича. Няколкократно промивам носа със Стеримар, личната и днес ми потвърди, че повече не е нужно. Благодаря и Честита коледа Ви желая!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #635 -: Декември 28, 2010, 23:10:03 pm »
Това е "система" за промиване на нослетата.
Sir Alec Guinness
*

lady_11

• 3217
« Отговор #636 -: Декември 28, 2010, 23:26:21 pm »
Тоест, по-добро от Куикс, Стеримар и подобни в комбинация с Тобрин, Тобрадекс, Макситрол и подобни? Мога ли да го прилагам при Вики. Междувпрочем Макситрола и на Вики му го изписаха в Исул, а детето беше с отит /установен от лекар на следващия ден/ , заради който пихме и един от двата антибиотика. Продукта го намерих в този сайт, мисля че доставят до БГ: http://www.pharmacyfirst.co.uk/medicines/neilmed-sinus-rinse-pediatric-starter-kit/prod_2361.html#fullDescr
« Последна редакция: Декември 28, 2010, 23:34:59 pm от lady_11 »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #637 -: Декември 28, 2010, 23:40:51 pm »
Да, много е добро.

"...Тобрин, Тобрадекс, Макситрол"
Не се дават такива неща на деца, освен по много, много редки, показания.
« Последна редакция: Декември 28, 2010, 23:46:36 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #638 -: Декември 28, 2010, 23:57:43 pm »
Лейди ако ще поръчваш от "системата" за промиване на нослета, поръчай и за мен, определено ще ни трябва и на нас. :)
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

lady_11

• 3217
« Отговор #639 -: Декември 28, 2010, 23:58:48 pm »
Да, много е добро.

"...Тобрин, Тобрадекс, Макситрол"
Не се дават такива неща на деца, освен по много, много редки, показания.
Елате да видите нашите лекари. Уби ме изречението : "Избери си между Тобрин и Коларгол". Тази "система", която Вие препоръчвате, колко дълго може да се прилага?