Докторе,много ми се иска да се посъветвам с вас за следното нещо: синът ми има проблеми с третата сливица; след много прегледи докторът УНГ все пак е на мнение, че в момента тази сливица не е за махане и иска да изчакаме.
Задната хрема ту е по-добре, ту по-зле, но все си я има. Преди около месец започна да кашля нощно време - само през нощта и след като е тичал. Водих го на лекар, чисти гърди, леко зачервено гърло. Пусках в две лаборатории посявки на нос и гърло – гърлото е чисто, в носа има ауреус. Личната смята, че ауреуса е част от флората и той трябвало да се справи сам. Все пак по антибиограма изписа капки за нос Тобрекс, от които детето, много изненадващо за мен, се повлия много добре. Но продължи да кашля.
На своя глава давах една седмица АЦЦ Кидс, но не се повлия по никакъв начин.
И затова вчера пак го водих при личната – гърдите пак са чисти, дори гърлото не е зачервено – каза „сочно гърло, но не зачервено”. Според нея това кашляне 1-2 часа след като заспи детето било типично за деца с проблемна сливица. Изписа сироп експекторанс №5
и каза ако не спре да кашля да го заведа пак, за да правим отново консултация с УНГ.
Кашля по 1-2-3 пъти на вечер, за около две-три минути, много силна отхрачваща кашлица. Той от около година си има проблеми с тази сливица, но такава кашлица не е имало. Абсолютно съм наясно, че и от това сиропче №5 нещата няма да се подобрят. Имате ли някаква идея?