Докторе, аз отдавна не съм писала. Но за мое съжаление, пак съм тук.
На 6-ти август тръгнахме за почивка - Черноморец /моя много груба грешка/.
Още на същия ден, след първия плаж се появи обрив по лявата страна на лицето и зад едното ухо - ситни дребни пъпки, детето го сърбеше, имаше обрив и в косата. Предположих, че е от горещината и от пот. Едни пъпки завяхваха /преди това бяха с бял връх/, други се появяваха, на сгъвката на лявата ръка. Мазах с Фенестил - ефект нулев.
Малко пояснение: местихме квартира на втория ден, в първата беше непоносима жега, по-висока от температурата на открито, а морето беше мръсно и след една морска буря си меришеше на фекалии и отходен канал.
На четвъртия ден от нашата почивка се появи хрема - първо водниста и прозрачна, в последствие жълто-зелена. Нямаше температура. Започнах със стандартни неща - Стеримар и помпа, Нурофен, профилактично Отипакс. Не вярвам на лекари, лепещи обяви из аптеките или по плажа в стил "Доктор Х, само домашни посещения, мобилен номер".
На следващия ден хремата се задълбочи, детето се давеше в сополи. Дистанционно от моята педиатърка - Аугментин , но ме предупреди, че може изпражненията да са по-редки. Както знаете, Вики е със хроничен запек, та дадох Аугментина. И се започна едно неистово растройство - напрво вода. На 11/12-ти започна и повръщането.Редувах Хидрасек и Натриев цитрат. От Вас знам, че диетата не трябва да бъде съвсем строга, но ограчих до запичащи и по-леки неща храни - морков, картоф, сиране, сухар, пилешки бульон.
Вече сме в София - преглед при лекар.До четвъртия ден на АБ - имаше повичеша температура - между 37.5 - 38 градуса. Всичко е правилно, продължаваме с аугментина. Предписа редуване на Хирдасека с Ентерол и Смекта - не мисля да ги давам, няма полза поне според мен. Междувременно има и хрема, но не чак толкова обилна.
Притеснява ме вида н изпражненията - Вики направо вода изкарва, въпреки лекарствата. Кожния участък около ануса е силно зачервен . Не е ли редно да се направи посявка на изпражнеието? Някакви други насоки на лечението?
П.П. Пъпките напълно завяхнаха, след като си дойдохме в София.