Д-р Birdie, ще помоля и аз за мнение. В четвъртък и двете ми се разболяха, голямата се оплака от болки в гърлото, а на малката се появи хрема. При прегледа се оказа, че и двете имаха зачервени гърла, само малката с хрема. Развитието беше следното: малката не е вдигала Т, хремата след 2 дни спря, гърлото се успокои и засега всечко е ок. Но голямата, в петък, т.е. 2-ри ден вдигна Т, не висока - 37,7, появи се лека хрема. на 3- ден, видимо добре, хремата изчезна, болките в гърлото - също, Т не е вдигала. Всичко говореше за подобрение. Но в неделя се влоши изведнъж, вдигна пак Т, ок 37,3-37,5, и се появи мн.силна водниста хрема, носът не спира да тече. При прегледа лекарката каза, вирусна инфекция, възпалението е преминала към фарингса, но за вирус АБ няма да изприсва. Изписа ни бронхикум сиропче, биоден сприй за гърлото и pinosol капки за нос. От вчера на обяд вдига Т от порядъка на 37,3-37,4 понижава сама. През ноща на два пъти съм давала панадол - Т ок.37,6. Не се оплаква вече от болки в гърлото, само казва че я сърби. Последно панадол съм дала в 3ч. през ноща от тогава Т се движи ок.36,5-36,7. Хремата е силна и водниста.
Възможно ли е след силното подобрение на 3-я ден, влошаването на 4-я отново да се говори за вирусна инфекция.
Снощи като се чухме с лекарката по телефона, каза че ако не се подобряват нещата ще включи Бисептол или Суметролим, но на този етап предпочита да изчака. Зная че не харесвате много тези АБ. Да настоявам ли за друг АБ? Въобще при това развитие на нещата да настоявам ли за АБ / послено пи Аб преди месец/ или да изчакам още малко?