Др. Бърди Ще се опитам да бъде кратка, защото предисторията е дълга. Детето ми е на 1.4г, след прекаран ентероколит на морето/август/, едновременно с него започна и страшна хрема с непрекъснато течащи бистри сополи, като водопади и запушен нос. Вече 3-ти месец детето е с хрема,правен му е носен секрет -чист! Изпробвахме всички видове капки, без ефект! Заключение алергия е пие Зиртек 2 пъти по 3капки, без ефект! Края на септември слагаме ваксината МПР, на 7-мия ден вдига 39.7 и така 3-дена, сополите вървят непрекъснато,заключение херп ангина, по-вероятно реакция от ваксината,три дена подържа висока Т., оправи се с хомеопатия. Сополите отново не спират, 10 дена по-късно пак висока температура, за да се застраховаме почваме Зинат, пак три дена Т,кръвните изследвания показват бактериална инфекция, пие антибиотик, почва зверска кашлица на 3-тия ден от започването на антибиотика, дави се докато спи, всичко е от сополите - заключението Остър ринофарингит. В момента правим инхалации с физиологичен разтвор, пие и сироп Мукосолван, втори ден, положението с кашлянето е овладяно/изписаха ни и Вентолин, но не посмях да го дам, пък и тя бързо се повлия от сиропа и инхалациите/, сополите са намалели, но ги има!Да поясня със сополи е вече 3-ти месец! Преди това е имала само два пъти лека хрема,която е минавала за по 3дена със Стеримар!
Изписаха ни един правени капки и въпроса ми е свързан именно с тях,изчетах доста неща за тях, по-скоро за съставките им/никъде не открих инфо за тях,като цяло/ и искам да знам дали някой ги е ползвал и какъв е ефекта?- преди малко ги капнахме за първи път и носа и мигновенно, като че ли се отпуши/изписани са ни 3 пъти на ден по 3 капки/. Мъжът ми и и аз си капнахме от тях,да ги изпробваме, но много щипят в първите 2-3 но след тях си чувствахме, като нови носовете!Състава им е Коларгол, Ефедрин, Алергозан, Макситрол, Глицерин/ако правилно съм разчела/ и дестилирана вода. Попадах на различни мнения за действието на Ефедрина и Макситрола в детското носле и съм леко притеснена. Може ли да очакваме някакви странични ефекти от тях?И при положение,че съдържат Алергозан, може ли да си продължим с приема на Зиртек 2 пъти по 3капки?
Предварително благодаря за отговора!