Здравейте д-р Бърди.
Да си призная честно, много съм притеснена и ми се искаше да ви попитам за мнение и съвет, отново
Синът ми (на 1,3г.) преди около месец изкара един тежък стомашно-чревен вирус - 3дни висока Т, няколко пъти повръщане, разтройство...определено стомахчето му доста трудно се възстанови и трудно започна да приема отново твърда храна.
След вируса стомахът му остана някак надут и в последствие се появи едн странно преглъщане, все едно връща храна и се мъчи да я преглътне. Така е вече от около месец
В един момент преди една седмица, нещата се влошиха. Вечер не иска да заспи, ако успее след около час се буди с писъци, заради въпросното преглъщане и не заспива повече. Заведох го на лекар. Диагноза ГЕР, в следствие на прекарания вирус. Явно връща стомашни киселини и храна
Изписаха ни Креон и някакъв сироп ни даде педиатъра, който в БГ го няма, но негов пациент му го беше донесъл от Италия - Перидон.
Два дни нещата се пооправиха, но на третия ден отново започна да връща. Казаха ми да му давам и Нексиум..
Въпросът ми е, според Вас това лечение адекватно ли е? Притеснявам се да не се влошат още нещата. Наистина ли в следствие на този вирус може да направи ГЕР?
Благодаря Ви предварително, докторе!