Здравейте и от мен,наложи се и аз да прибегна до вашата помощ.Дъщеря ми е на 6 години и често има продължителна хрема.Капали сме в нослето мукосептонекс,виброцил и от онези правените кафеви капки.Резултата в общи линии винаги е бил сходен - временно затишие и пак наново.Притеснява ни обаче последния път,заради който и ви пиша - започна да чува много тежко,почти не чуваше дори.След преглед от личния,взехме направление за специалист УНГ.Диагнозата беше - хлътнало тъпънче на едното ухо и никаква видимост на другото - направихме промивка.Пуснаха и аудиограма и се оказа,че има отклонения леки и на двете ушета.Последната диагноза беше вътрешен отит и предписаното лечение беше Ксизал 2х3капки,Ердомед 2х5мл и правени капки,които така и не мога да прочета какво точно съдържат - едното е адреналин - 3х3капки.Започнахме да правим 10-дневно продухване на нослето.Хремата не намаля,продухванията стигнаха до петото и след като ни се накараха,че още има секрет,прекъснахме и ни предписаха антибиотик Аугментин.
Още в началото бяхме "успокоени",че ако не подейства лечението има решение - макарички в ушите.
Може и да не сме прави,но със съпруга ми решихме,че антибиотик няма да дадем и при този специалист приключваме посещенията.Забравих да спомена,че детето започна да чува след промивката дори и най-тихото шепнене.Освен това,от бебе не сме имали проблеми с ушите й - нито се е оплаквала от болки,нито е имала температура свързана с тях. А сега обаче на къде?От всичко прочетено по форуми и т.н. като информация,оставам с впечатление,че трябва да наблегнем на профилактика на хремата.Но с какво?Ще съм благодарна,ако ни дадете съвет,защото вече не знам към кого да се обърна.Ужасявам се при мисълта,че може да изтърва нещо важно и детето ми да загуби слуха си ,а в същото време не искам да се поддавам на такива бързи лечения - макарички и т.н.Детето ни мога да кажа,че е здраво и не боледува - хремата ни е единствената болест.Благодаря предварително!