Писмото на Ванда никой няма да го публикува в този вид, защото е лично адресирано към МБ. Ако Ванда или някой друг с нейно разрешение го преработи без да е лично обръщение към нея може би някоя медия ще се престраши да го извади на бял свят. Ванда изразява емоциите на всички които са с репродуктивни проблеми и за нас това писмо е прекрасно, но в медиите които бихме искали да се ангажират с нашата гледна точка едва ли има много от нас които биха го почувствали така както го чувстваме ние. Давам пример. Реших за себе си, че не се се притеснявам да казвам на хората че моето дете е заченато след борба със стерилитета, че съм ползвала асистираните технологии - инсеминации, инвитро, че съм се лекувала, че съм чакала и съм се борила за да имам дете. Останах с впечатление че колежките със които говорих на тази тема ме слушаха с разбиране и добри чувства, но когато дойде едно момче с картички на сдружение "Зачатие" и обясни с каква цел се разпространяват и че 2-та лева са за подпомагане на хора с репродуктивни проблеми освен мен само една колежка купи картичка, а другите реагираха така както реагираме на циганките които разнасят по службите и улиците чували с евтини дрехи. Искам да кажа че ако искаме да проникнем в съзнанието и душите на хората без такива проблеми трябва да се обърнем към тях и то с много търпение, а не да си разчистваме сметките с "журналисти" като МБ. не знам дали успях да обясня какво мисля. Дано да сте ме разбрали правилно.