0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Какво им става на bTV?
« Отговор #180 -: Септември 11, 2010, 21:55:39 pm »
Цитат
Да спре тоя Университет да ги бълва тези хиляди педагози – там в 90% влизат невлезлите никъде.
Ето това изречение хич не ми хареса и ме засегна лично и затова не прочетох писмото до края,но може и да е "прекрасно" както казвате!
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #181 -: Септември 11, 2010, 22:37:55 pm »
Цитат
Да спре тоя Университет да ги бълва тези хиляди педагози – там в 90% влизат невлезлите никъде.
Ето това изречение хич не ми хареса и ме засегна лично и затова не прочетох писмото до края,но може и да е "прекрасно" както казвате!
:good_post:
*
« Отговор #182 -: Септември 11, 2010, 23:10:32 pm »
Какво мислите да й напишем какво мислим за филмът й - като получи няколко десетки, да се надяваме хиляда писма, може и да се светне?
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #183 -: Септември 11, 2010, 23:18:15 pm »
това ми излезе от гугъл "Попитай МБ" http://www.btv.bg/news/spetsialno/story/1051509467-Popitay_Mirolyuba_Benatova.html могат да се пишат коментари, дали ги чете  :? не знам
*
« Отговор #184 -: Септември 13, 2010, 08:55:11 am »
Vanda, поздравляния за писмото! Много добро! :jump12: :balk_5:
*
« Отговор #185 -: Септември 13, 2010, 12:35:38 pm »
Поднасям искрените си извнения на мерилин, мира мими и всички, обрекли се на блгородната мисия да работят с деца /самата аз произхождам от учителско семейсво/. Думите ми служат на тезата, че не бива хора без призвание да работят това, което не им е работа. Например: парадоксът "М. Бенатова-педагог". Който се е сблъсквал със социалните, знае за какво говоря. Надявах се да се мине без това обяснение, ама ... педагози, к'во да ги правиш:)))
П.С. Всяка аргументирана критика в сайта на БТВ се трие.
*
« Отговор #186 -: Септември 13, 2010, 15:30:46 pm »
имах по-скоро идея да се пишат писма до нея и до ръководството на бтв, че иначе няма смисъл, все пак отговорността е и тяхна, не само нейна
*
« Отговор #187 -: Септември 13, 2010, 16:05:35 pm »
аз пиша на news@btv.bg - чете се от всички новинари, независимо към кого е адресирано :wink:

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
« Отговор #188 -: Септември 13, 2010, 16:14:45 pm »
това е идея.
« Отговор #189 -: Септември 16, 2010, 11:16:00 am »
Писмото на Ванда никой няма да го публикува в този вид, защото е лично адресирано към МБ. Ако Ванда или някой друг с нейно разрешение го преработи без да е лично обръщение към нея може би някоя медия ще се престраши да го извади на бял свят. Ванда изразява емоциите на всички които са с репродуктивни проблеми и за нас това писмо е прекрасно, но в медиите които бихме искали да се ангажират с нашата гледна точка едва ли има много от нас които биха го почувствали така както го чувстваме ние. Давам пример. Реших за себе си, че не се се притеснявам да казвам на хората че моето дете е заченато след борба със стерилитета, че съм ползвала асистираните технологии - инсеминации, инвитро, че съм се лекувала, че съм чакала и съм се борила за да имам дете. Останах с впечатление че колежките със които говорих на тази тема ме слушаха с разбиране и добри чувства, но когато дойде едно момче с картички на сдружение "Зачатие" и обясни с каква цел се разпространяват и че 2-та лева са за подпомагане на хора с репродуктивни проблеми освен мен само една колежка купи картичка, а другите реагираха така както реагираме на циганките които разнасят по службите и улиците чували с евтини дрехи. Искам да кажа че ако искаме да проникнем в съзнанието и душите на хората без такива проблеми трябва да се обърнем към тях и то с много търпение, а не да си разчистваме сметките с "журналисти" като МБ. не знам дали успях да обясня какво мисля. Дано да сте ме разбрали правилно.
*
« Отговор #190 -: Септември 16, 2010, 11:48:55 am »
Искам да кажа че ако искаме да проникнем в съзнанието и душите на хората без такива проблеми трябва да се обърнем към тях и то с много търпение, а не да си разчистваме сметките с "журналисти" като МБ.
Не става въпрос за разчистване на сметки, а за опровержение на една категорично неверна информация, подвеждаща, която дезинформира обществото и насажда неверни внушения относно жените с репродуктивни проблеми.
Ако си замълчим - все едно това, което М.Б. твърди е истина, а то НЕ Е, но това го знаем само шепа хора тук и специалистите по клиниките.
« Последна редакция: Септември 16, 2010, 11:51:38 am от Tanitа »
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #191 -: Септември 16, 2010, 13:47:02 pm »
Може да й пишете и във Фейсбук, лично съобщение може да праща всеки, дори и да не е "приятел" с въпросната личност:
Миролюба Бенатова

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #192 -: Септември 16, 2010, 14:48:53 pm »
Разгледах профила на МБ.

Има ли правописна грешка тук?

"Не е важно никога да не падаме. А да ставаме винаги, когато паднем."

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #193 -: Септември 16, 2010, 15:15:10 pm »
мисля, че и двете неща са необходими - да се опровергае филмът, макар, че според мен вече е твърде късно, повечето хора не го помнят съзнавано, защото за разлика от нас нямат лична връзка с темата му. А другото е просто да си върви постоянна кампания за разясняване и позитивиране на нагласите на хората към ин витро процедурите и донорските програми.
« Отговор #194 -: Септември 16, 2010, 15:46:42 pm »
Танита, така както е написано писмото си звучи като адресирано към въпросната "журналистка" и затова си мисля че хората които са далеч от тези проблеми няма да усетят истинското му значение и няма да разберат че всъщност филма който е излъчен изкривява действителността по изключително грозен и далеч от истината начин. Определено съм ЗА това да бъде опровергана изнесената антиинформация, но без съдействието на медиите това няма как да стане. А не мисля че някоя медия ще се престраши да публикува писмото в този вид от колегиална солидарност. Затова имах предвид да се преработи във вид в който да не е директно насочено към МБ
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #195 -: Септември 16, 2010, 18:41:44 pm »
Абе принципно опровержението бива да бъде направено от лекари, специалисти в областта. Би било максимално обективно и точно. Това, разбира се, не значи, че ние трябва да си трайкаме. Но мисля, че освен от медиите, трябва да потърсим съдействие и от клиниките.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #196 -: Септември 16, 2010, 21:29:46 pm »
Разгледах профила на МБ.

Има ли правописна грешка тук?

"Не е важно никога да не падаме. А да ставаме винаги, когато паднем."

Вали, не виждам правописна грешка.
единствената грешка тук е пунктуационна. Липсва запетая след важно. Тя би отделила двете прости изречения в състава на сложното.
Кое те усъмни?

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #197 -: Септември 16, 2010, 23:30:54 pm »
Нищо.Правя си едни изводи  ,но по-късно ще споделя :)

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #198 -: Септември 16, 2010, 23:56:31 pm »
струва ми се вече късно за директно опровержение, пък и не виждам никаква възможност това да се направи, изглежда ми, че ни трябва организационна подкрепа - някой да поеме отговорността да събере всички мнения и да спомогне за вземането на решение какво да се прави, кога и по какъв начин. някой беше писал, че сдружение "зачатие" би бил естествената организация за целта, но те явно имат причини да не отреагират открито. единственото, което ни остава в момента е лична инициатива - писма до двете дами и говорене с близки и познати, за да се поразсее негативизма.
*
« Отговор #199 -: Септември 17, 2010, 07:20:53 am »
Elena B, кои са тези от сдружение "Зачатие"? ;)
Нали тук в тази тема обсъждаме какво ще правим :)
« Последна редакция: Септември 17, 2010, 07:50:38 am от cygnus »