0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Какво им става на bTV?
« Отговор #100 -: Септември 01, 2010, 16:07:45 pm »
това, което мен ме натъжава, е че общността на лекарите по репродуктивна медицина (БАСРЗ) и общността на ембриолозите (БАРЧЕ) не взе никакво публично отношение по повод този филм, макар да съм чувала, че са възмутени и не го одобряват.

а тяхното мнение би намерило доста повече гласност и би имало много повече тежест от това на пациентите.
представете си да излезе някой виден и признат специалист и да каже - Бенатова, дрънкаш глупости! всеки ще му повярва и то веднага. но не го направиха, под никаква форма...

jam и аз това си мислех, но не смеех да го напиша. Как така един лекар не се нае да каже и дума по въпроса?
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #101 -: Септември 01, 2010, 16:22:45 pm »
Как така един лекар не се нае да каже и дума по въпроса?

Аз примерно казах повече от една дума. Естествено, интервюто не беше излъчено. Достъпът до медията не е толкова прост, колкото изглежда на първо четене и това, което се излъчва, съвсем не е стопроцентовата истина.

Безсилна съм пред широко затворените очи на българската журналистика.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #102 -: Септември 01, 2010, 16:33:55 pm »

Ха-ха, наистина са ЗАТВОРЕНИ на снимките. :D

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #103 -: Септември 01, 2010, 17:04:56 pm »
Въобще не си представям "Btv" да допусне излъчването на какъвто и да е материал, интервю с някого, "право на отговор" и дори коментар - противоречащ на внушенията във филмчето на Бенатова. Нямат интерес да го правят просто и никой не може да ги принуди да го направят. Така са си сглобили материала, че всъщност никой засегнат няма правно основание да ги съди /те техните юристи не спят/ Говори се общо: "богати жени на 43-48 години..." и от сорта. Ама не се казва "Иванка Петкова на 45г. от еди къде си си купи яйцеклетки от....", защото им е ясно, че "Иванка Петкова" ще ги разкости в съда, като не могат да докажат глупостите които говорят. Те и Лиско с децата използваха за фонче на материал нямащ общо с ДРЗ, или с Лиско..., ама си вързаха гащите. Снимали са я с нейно съгласие, не са казали коя е що е - няма проблем значи.  :?
Те всъщност имат достатъчно вече заснет материал, който не е в подкрепа на тезите на Бенатова. Като гледам Д-р Даскалова на снимките, дълбоко се съмнявам, че е говорила за покупко-продажба на яйцеклетки, деца, ферми за бройлери и пр. Може и аз да съм пропуснала /отдавна не следя Btv/, но не съм видяла да излъчат интервю с нея, нито съм попаднала на линк с такова из форума. Тя просто не е казала, каквото е било нужно за "епохалния труд" на Миролюба и в монтажната са я "резнали".
Вероятно има някакъв шанс да се чуе и "другата гледна точка", но в конкурентна телевизия, примерно "NOVA". Но едва ли те ще седнат да правят материал-опровержение, на материала излъчен от друга медия...Наистина никак не са елементарнички нещата в телевизиите, нито е особено лесно да получиш трибуна в някоя от тях, дори като представител на сериозна организация.
Пиша това с горчилка, защото осъзнавам, че просто сме с вързани ръце и няма как да се отреагира адекватно на това "творение" на Бенатова.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #104 -: Септември 01, 2010, 17:08:56 pm »
Ха, Мели много бързаш бе човек. Чакай да дойде някоя нова хрумка на някоя госпойца от БТВ и ще видиш какво любопитно интервю си дала. :lol:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #105 -: Септември 01, 2010, 17:32:53 pm »
Пепел ти на езика/пръстите  8) и шшшттттт не давайте идеи бе хора, форума се чете.

Иначе да, един доктор на ДРЗ беше много огорчен от репортажа, но и той в последствие някак замлъкна. Надявах се на лекарската гилдия и аз честно казано, особено на употребените във филма. :( :? но явно им е подшушнато на ушенце да си мълчат ... :(
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #106 -: Септември 01, 2010, 19:06:33 pm »
Как така един лекар не се нае да каже и дума по въпроса?

Аз примерно казах повече от една дума. Естествено, интервюто не беше излъчено. Достъпът до медията не е толкова прост, колкото изглежда на първо четене и това, което се излъчва, съвсем не е стопроцентовата истина.

:( Жалко. Чичо ми работи в Канал1 и от него чух същите думи. Много жалко.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #107 -: Септември 01, 2010, 20:01:05 pm »

Иначе да, един доктор на ДРЗ беше много огорчен от репортажа, но и той в последствие някак замлъкна. Надявах се на лекарската гилдия и аз честно казано, особено на употребените във филма. :( :? но явно им е подшушнато на ушенце да си мълчат ... :(
Аз много се надявах, че оттам ще тръгне глас срещу глупоста и амбицията да си непременно "в ефир" и бях много учудена от нереакцията на нито една клиника. бТВ може да е бТВ но не е единствената телевизия. Когато едно име се чува и знае в държавата е много лесно да се чуе и от хората стига да има желание за това.
*
« Отговор #108 -: Септември 01, 2010, 20:30:05 pm »
А да Лисе напълно си права, само че аз си мисля, че не от БТВ са подшушнали ...

*
« Отговор #109 -: Септември 01, 2010, 21:17:30 pm »
според мен лекарите са поставени в ситуацията да се оправдават, че не са търговци на хора и печелбари и от тази позиция е трудно да даваш опровержение, защото звучи като оправдание. на мен много ми харесва идеята за страница във фейс-бук. сигурна съм че ще може да се види от почти толкова хора, колкото и самото предаване, ако не и повече. моля, ако и вие мислите, че е добра идея, пишете, аз мога да я направя тази седмица още. не че е голям труд, просто имам повече време. въобще не сме във времето когато животът започва и завършва "с първа програма" и мисля, че ако този дебат се води така, че и "цивилни" (никога не съм мислила, че ще цитирам Виктория Бекъм) го четат ще има много по-голяма полза.

« Отговор #110 -: Септември 01, 2010, 23:21:37 pm »
Аз съм ЗА страница във фейса  yahoo_33
Мели, не се и учудвам, че не е излъчен репортажа.Те и отговора на "Якентро" не дадоха, но ти го знаеш предполагам.Всъщност си мисля, че Албена, която обвиняват в "трафик на хора" може и да има право да ги съди.Дано да го направи и тя и клиниката.Аз месец март бях ваша пациентка т.е. д-р Даскалов ми прави прегледите при стимулацията и благодарение на вас и Якентро сега съм в средата на 6-ти месец бременна с близнаци.За съжаление си следя бременността в София, а не при вас и сега използвам случая да ви благодаря от сърце  :balk_81:
*
« Отговор #111 -: Септември 02, 2010, 00:59:06 am »
Целта на една добра медия е да информира адекватно, да възпитава, да работи за хората. За съжаление това се случва много рядко, Всичко е продаваемост, рейтинг, скандал и това важи не само за телевизиите, но и за печатните медии. Като се започне от филмите, които излъчват, реалититата и останалите мозъчни промивки. Има и изключения, разбира се, добри журналисти и качествени обективни предавания, но все по-рядко и по-рядко. Логичното поведение трябваше да бъде първо да се обърнат към пациентите - "Зачатие" или "Искам бебе", след това към клиниките и професионалистите. Само така може да се получи качествен и полезен материал, ама на кого му пука. Важно е какво мисли Людмила ФИлипова и няколко девойки дето не знаят за какво са пътували до Гърция даже ...

Мен също ме смущава мълчанието на клиниките по повод филма. Част от изказванията на лекари наистина бяха извадени от контекста, но пък други не, а тази психоложка не знам как работи точно с пациенти като нас, след като е на светлинни години от нашата емоция. Нейните думи няма как да се извадят от контекста. Много ме разочарова, сигурно ме чете, но това е самата истина. Самите лекари са много смутени и разочровани от този филм, дори повече от нас, поне трима, с които имам информация от първа ръка и сме говорили за този филм. Това е жесток удар по професията и труда им ... В крайна сметка не знам дали можем да направим нещо. Освен нов качествен продукт с наша подкрепа и участие, който да покаже истнските проблеми, през които минаваме.

Колкото до кадрите с Лиско - да вземем да ги помолим просто да излъчат наново репортажа, но този път да ползват за фон собствените си деца :) Тогава ще се съглася, че проблем няма в репортажа.

И дали е случайно, че филмът бе излъчен за първи път точно на Денят на репродуктивното здраве?
« Последна редакция: Септември 02, 2010, 01:30:35 am от cygnus »
*
« Отговор #112 -: Септември 02, 2010, 09:04:10 am »
А може би просто сме си такива ние българите - каквото и да стане - си мълчим, с тази робска психика. Всеки чака другия нещо да направи и така - никой нищо не прави. И сега чакаме гръцката клиника да осъди Бенатова, аз по-скоро си мисля че тя наистина ще го направи.
Не ми се вярва някой нещо да е казал на клиниките - просто това е типична българска черта, за най-голямо съжаление.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #113 -: Септември 02, 2010, 09:43:42 am »
И аз не смятам, че някой "кара клиниките да мълат". Това студио Х не остана ли назад в годините.

Колкото до кадрите с Лиско - да вземем да ги помолим просто да излъчат наново репортажа, но този път да ползват за фон собствените си деца :) Тогава ще се съглася, че проблем няма в репортажа.

И дали е случайно, че филмът бе излъчен за първи път точно на Денят на репродуктивното здраве?

Дони, не се бях сещала за този вариант. Много ми харесва.
Откакто разбрах, че немога да ги съдя а СЕМ просто ми препратиха отговора на бтв без да си направят труда да дадат тяхно становише, дори да не е в моя полза немога да спя нощем. Не се шегувам. Мислех, че ядът ще ми мине но става все по-голям.
Що се отнася до излъчването му...все още мисля, че неможе чак такива конспиратори да са и да са го "наместили" точно в този ден, но...блажени са вярващите.
За каква страница във фейсбук става въпрос момичета?
Зачатие си имаше страница, която за съжаление беше погрешка изтрита и която ще възстановим. Там, както и тук, сме казали какво мислим.
За друга страница ли говорите?
*
« Отговор #114 -: Септември 02, 2010, 09:55:27 am »
Ами Лис колкото и да не ти се вярва в студио Х, аз друго обяснение нямам за мълчанието на клиниките. Това си е удар под техният кръст  /и не само/ и да не реагираш, не ми изглежда нормално и адекватно, особено в днешно време.
Може да си се възмущават колко си искат, както и ние тук всички заедно да плюем по Бенатова, но каква полза ... А тези от Янкетро, защо спят или може би случайно не знаят за филма ... :? Има нещо тук, подшушване ли, страх ли, какво е не знам, но това пълно мълчание от всякъде без БТВ /щото си въртят филма, където и когато им скимне/ е нещо повече от притеснително, а за мен и съмнително.

П.П. Знаете ли, че аз с моето "свеки" въобще амо въобще не можем да се гледаме и понасяме, е събрахме миналият уикенд на вилата и за мой ужас повтаряха филма.
Е нямаше такава наслада от нейна страна да плюе и говори глупости за АРТ в тон на комнтари по филма, а аз ми идваше да й ударя един. Детенце ме спира от подобни мои реакции и скандали. Е това ли трябва да гледат простите и елементарни хора, още повече да затъпяват и оглупяват. 
« Последна редакция: Септември 02, 2010, 10:34:21 am от Perdeto »

« Отговор #115 -: Септември 02, 2010, 10:50:09 am »
Важно е какво мисли Людмила ФИлипова и няколко девойки дето не знаят за какво са пътували до Гърция даже ...

Оооо, знаят те за какво са пътували до там, даже си казаха.Само незнам как след като са го направили само и единствено за пари имаха очи да застанат пред камерите и да говорят лъжи.Всъщност се сещем как....този път парите са били повече.

А тези от Янкетро, защо спят или може би случайно не знаят за филма ... :? 

Тези от Якентро знаеха още преди да се излъчи материала, нали по принцип от медията са длъжни да има кажат предварително и да има дадат право на отговор.Е изпратиха им отговор, който явно се е "изгубил" или не е "пристигнал на време" за да бъде излъчен.Отговорът на клиниката е писан съвместно от адвокатите на клиниката и български адвокати и доколкото ми е известно ще си търсят правата.
*
« Отговор #116 -: Септември 02, 2010, 10:54:50 am »
Цитат
Ами Лис колкото и да не ти се вярва в студио Х, аз друго обяснение нямам за мълчанието на клиниките. Това си е удар под техният кръст  /и не само/ и да не реагираш, не ми изглежда нормално и адекватно, особено в днешно време.
Има и един друг момент - тъй като няма спомената конкретна БГ клиника, а само Солунската, ако някой от нашите се изкаже и възроптае може да се приеме като "гузен негонен бяга". Може би затова всички мълчат и чакат да отмине във времето.
Едва ли всички БГ клиники са били заплашени едновременно.
Но аз съм решила да зачекна темата пред Владимиров като отида на преглед следващия път. :x :lol:
Цитат
.Отговорът на клиниката е писан съвместно от адвокатите на клиниката и български адвокати и доколкото ми е известно ще си търсят правата.
Евала, абе гърците, колкото и да са гадни византийци, са си и народ! Сигурна бях!
*
« Отговор #117 -: Септември 02, 2010, 12:08:59 pm »
Цитат
Ами Лис колкото и да не ти се вярва в студио Х, аз друго обяснение нямам за мълчанието на клиниките. Това си е удар под техният кръст  /и не само/ и да не реагираш, не ми изглежда нормално и адекватно, особено в днешно време.
Има и един друг момент - тъй като няма спомената конкретна БГ клиника, а само Солунската, ако някой от нашите се изкаже и възроптае може да се приеме като "гузен негонен бяга". Може би затова всички мълчат и чакат да отмине във времето.

Така изглежда и се надявам това да е причината за мълчанието и все пак ... да се бълват небивалици от "уважаваща се медия" и това да удря върху реномето ти,труда ти и ... въпреки, че според филма става въпрос за клиника извън Бг. Е да ама са употребени и български лекари за тази гнусотия. Да отмине във времето, ами нали виждате, че филма се върти при това доста често, кога и как ще отмине във времето ...
Не твърдя, че на всички клиники е подшушнато, а само на употребените, тези които могат да се противопоставят, тъй като са пряко засегнати. Другите явно си се възмущават по между си. Мисля си за още един  вариант, на никой не му се влиза в конфликт с медия, защото знаете каква е жълтата такава и какви "чудеса" сътворява. Скандалното и грозното е гледано.А от това ще страдат всички  хора с репродуктивни проблеми и работещите в клиниките по АРТ. Може би и госпойцата, автор на филма на това залага. Защото знае кой е зад гърба й. И все пак си мисля, понеже съм опак човек, че трябва да се противопоставяме на всичко което извън нормите, етиката и морала на цивилизованите нации, за да не биваме унижавани, употребявани за нечии чужд гнусен интерес.
Споняте си в "Шоуто на Слави" кога бяхме поканени, тогава когато имаше сканал по повод думите на един идот от лекарсаката комисия към нашият председател. Това беше скандално, но имаше отличен ефект за АРТ фонда.Не умаловажавам екипа на Слави, благодарни сме му,но истината си е истина.
« Последна редакция: Септември 02, 2010, 12:11:42 pm от Perdeto »

*
« Отговор #118 -: Септември 02, 2010, 12:43:40 pm »
Цитат
Скандалното и грозното е гледано.А от това ще страдат всички  хора с репродуктивни проблеми и работещите в клиниките по АРТ. Може би и госпойцата, автор на филма на това залага. Защото знае кой е зад гърба й. И все пак си мисля, понеже съм опак човек, че трябва да се противопоставяме на всичко което извън нормите, етиката и морала на цивилизованите нации, за да не биваме унижавани, употребявани за нечии чужд гнусен интерес.
Напълно съм съгласна! Не може ли да направим един протест пред btv - като едно време с празните колички. Ще потърсим помощ и от бгмама и от искам бебе, може да пуснем един призив и във фейсбука, като освен протеста срещу жълтия филм на Бенатова ще издигнем и искане за смъкване на 43 годишната граница - и после с количките при Бойко при Министерски съвет, той приема всичко присърце, та камо ли нас...и така ще се разплете кошницата.
Хайде мацки, има ли желаещи за протест?
« Отговор #119 -: Септември 02, 2010, 13:06:13 pm »
Едно не ми е ясно. кой имаше интерес от излъчването на този филм? Кой?
Ако допуснем, че това е поръчков материал, то кой го е поръчал? Кой?
Изяснихме срещу кого работи филмът. Но в чия полза работи?
Кой има интерес да няма донорски програми? Кой?

Понеже съм тъпа блондинка, моля, просветлете ме.

Бъдете добри и не губете кураж! :)