Целта на една добра медия е да информира адекватно, да възпитава, да работи за хората. За съжаление това се случва много рядко, Всичко е продаваемост, рейтинг, скандал и това важи не само за телевизиите, но и за печатните медии. Като се започне от филмите, които излъчват, реалититата и останалите мозъчни промивки. Има и изключения, разбира се, добри журналисти и качествени обективни предавания, но все по-рядко и по-рядко. Логичното поведение трябваше да бъде първо да се обърнат към пациентите - "Зачатие" или "Искам бебе", след това към клиниките и професионалистите. Само така може да се получи качествен и полезен материал, ама на кого му пука. Важно е какво мисли Людмила ФИлипова и няколко девойки дето не знаят за какво са пътували до Гърция даже ...
Мен също ме смущава мълчанието на клиниките по повод филма. Част от изказванията на лекари наистина бяха извадени от контекста, но пък други не, а тази психоложка не знам как работи точно с пациенти като нас, след като е на светлинни години от нашата емоция. Нейните думи няма как да се извадят от контекста. Много ме разочарова, сигурно ме чете, но това е самата истина. Самите лекари са много смутени и разочровани от този филм, дори повече от нас, поне трима, с които имам информация от първа ръка и сме говорили за този филм. Това е жесток удар по професията и труда им ... В крайна сметка не знам дали можем да направим нещо. Освен нов качествен продукт с наша подкрепа и участие, който да покаже истнските проблеми, през които минаваме.
Колкото до кадрите с Лиско - да вземем да ги помолим просто да излъчат наново репортажа, но този път да ползват за фон собствените си деца
Тогава ще се съглася, че проблем няма в репортажа.
И дали е случайно, че филмът бе излъчен за първи път точно на Денят на репродуктивното здраве?