напълно съм съгласна, че отглеждането на детето е по-важно от биологичното му зачеване, но ако съдим от опита с осиновяването вероятно след години ще се окаже, че поне част от децата ще искат да знаят за биологичния си родител. дори осиновени много малки бебета се оказва че имат спомен за майка си. зная, че не е същото,но ми изглежда най-близка ситуация.
Напълно съм наясно, че голяма част от въпросите, които ми се въртят в главата и, които споделих с вас всеки ги решава сам за себе си. както с повечето неща, които обсъждаме тук във форума еднозначни отговори няма. Но това не значи, че не бива да се задават въпросите, нали?
в никакъв случай не казвам, че предаването е ок, напротив, според мен е ужасно не толкова с грешната си фактология, колкото с отвратителните образи, които вървяха на фона - фабрики за бройлери и бутилиране на не-знам какво. Защото фактите могат да се опровергаят, но по този начин се формират нагласи у хората, които гледат това предаване и, които може би нямат или не знаят за техни близки, които се опитват да имат дете с АРТ. Надявах се втората част да даде другата гледна точка, не мога да го намеря да го гледам, но от това, което чувам звучи като допълнение на тенденциозността на първата част. Затова пак ви питам не можем ли да направим нещо.