но аз си мислех за друго - освен около яйцеклетките - голям е хаосът и с ембрионите и е вярно, че там трябва да се сложи ред, не мислите ли?
в англия когато отидеш на консултация за инфертилитет лекарят е длъжен да направи оценка за това дали това ще е в най-добър интерес на евентуалното дете. естествено те не са особено подготвени за това, но (с риск много да ми се разсърдите) може би когато се трансферират ембриони е добре да има някакъв вид оценка на това къде попадат.
Не мога да разбера, кой и защо смята , че е голям хаоса с яйцеклетките и ембрионите?
Колко от вас (нищо лично към никого) е правил АРТ с донорска я., за да знае за какво става въпрос?
Аз съм правила и смея да твърдя, че в клиниката в която съм няма абсолютно никакъв хаус, напротив!
Попълват се документи, правят се всички изследвания - на мен, мъжа ми и донорката и всички е точно, дори, за да няма и намек от някакво кръвосмешение - се искат данни за мъжа ми отностно всички негови първи братровчеди.
КОлкото до идеята да се проверяват къде и кой взима ембрионите - ще ме прощавате, ама това са повече от глупости!!!
За спонтанно забременяващите evro спомена, че никой не ги проверява, за тези който правят АТР със собствен генетичен материал, пак никой не ги проверява, дори и да са носители на нелечими генетични заболявания, откъде накъде ще проверяват семействата с донорска?? По какви критерии и кой ще е този, които ще ги определи и в ролата на какъв, може би на Господ? Освен това защо само семействата който взимат генетичен материал, ми дайте да видиме и донора - като ще правим проверки - хайде да видим и какво точно се предлага, за да няма дискриминация. Ами, ако бабата на донорката е злобна и гадна, аз като рецепиент мога да не искам детето ми да унаследява тези гени, примерно...Определено започваме да прекаляваме, особено, когато в темата се намесят хора, които само хипотетично разсъждават, а темата не ги касае лично! Вече писах достатъчно в различни теми, свързани с 62 годишната русенка, нека да престанем да я дъвчим жената, да е жива и здрава и да си гледа детето.
Хайде да не се опиваме да изземем функциата на природата, Бог или какво искате го наречете - ако едно дете трябва да се роди - то ще се роди, и то при този, който трябва, а ако не е писано и 10 процедури с донорска я. да направи някой - пак може да са неуспешни!