0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Какво им става на bTV?
« Отговор #40 -: Август 28, 2010, 20:30:45 pm »
Аз сега го гледах за първи път това творение. Гадост, голяма гадост...
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #41 -: Август 28, 2010, 22:22:39 pm »
яйца=яйцеклетки
пиленца=ембриони

Уникални кадри и сръвнение!

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #42 -: Август 28, 2010, 22:24:15 pm »
яйца=яйцеклетки
пиленца=ембриони

Уникални кадри и сръвнение!
Липсваше само Баба Яга... :x свине! Но пък се чуваше.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #43 -: Август 28, 2010, 22:39:19 pm »
За тези, които не са гледали предните явно два пъти /за мен беше ново, че и по синема са го давали/ да почакат да видят утре вечер за какво става дума  :x Аз понеже съм била във въпросната клиника и там забременях от първи опит знам, за какво става дума и за мен е ясно, че материала е поръчков.От Бтв дори не си направиха труда на спомената, а камо ли да излъчат отговора на клиниката в Солун по обвиненията които им отправят.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Предаването по БТВ
« Отговор #44 -: Август 29, 2010, 00:50:55 am »
аз също съм от потърпевшите, но момичета в казаното има и доста истина. Това е игра с гените, трябва да сме обективни........поне до колкото можем.
Кое е игра с гените? Извинявай, но мисля, че малко бъркаш нещата. Това, че на някоя жена се трансферира ембрион, който не съдържа нейното ДНК, не е игра с гени. Гените на ембриона си остават същите след това. Както и на жената. Осиновяването и то ли е игра на гени? Щото там принципно детето също е било първо ембрион, с чужди гени, не на осиновителите.
Значи принципно, поставените въпроси имат резон. Но не и така изопачени. Първо, тази хммм, не знам как да я нарека...госпожица, няма идея от основната терминология. Тя не прави разлика между яйцеклетка и ембрион. От там нататък каво да коментираме? Цялата й теория се гради на грешна теза....Темата е много обширна, момичетата преди мен вече са казали това, което и аз мисля. Но нека наблегнем на едно - тук дори не става въпрос за българска клиника. А това, че българки ходят да си продават яйцеклетките в Гърция, за да изкарат някое евро....си е техен проблем. Никой не ги е принуждавал, още по-малко някоя нуждаеща се от донор жена, да отиде и да им опре пищова - айде, продайте ми гените си - това е абсурдно. Много хора ходят да си продават бъбреците и др. органи зад граница. Някой да е обвинил за това нуждаещите се от трансплантациия? Нека да гледаме реално на нещата.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

evro

• 5167
« Отговор #45 -: Август 29, 2010, 08:36:14 am »
На времето когато някое семейство е било "ялово" лекари услужливо са предлагали на жената да иде на "санаториум" или както сега му викакме - доноскра инсеминация и това е било/е нормално, а когато в двойката има нужда от женски гамет -това вече е игра с гени - престъпно, гнусно, унизително! Свинщина!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #46 -: Август 29, 2010, 14:04:41 pm »
На времето когато някое семейство е било "ялово" лекари услужливо са предлагали на жената да иде на "санаториум" или както сега му викакме - доноскра инсеминация и това е било/е нормално, а когато в двойката има нужда от женски гамет -това вече е игра с гени - престъпно, гнусно, унизително! Свинщина!

Аха, на Маймун дере в Хисаря...
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #47 -: Август 29, 2010, 17:03:27 pm »
Да не забравяме и Спасовден :lol: :lol: :lol:

Наистина, защо никой не прави репортаж за мъжете, които даряват сперма. Те го правят доста по-често и голяма част от тях също за пари само... Абе жената просто не е помислила преди да си направи подобието на реепортаж. То това се отнася и за повечето й колеги. Почти няма вече истински журналисти в България, жалко....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
« Отговор #48 -: Август 29, 2010, 19:23:35 pm »
Госпожица Бенатова май се изживява като съдник и решава кой може да има деца и кой не, защо не се коментира факта,че и жени под 30 години имат нужда от донорски яйцеклетки. Според "медията" ние сме изкуфели боготашки, които видиш ли имат фикс идея - да бъдат майки. Боже , опази какъв ужас.
А фразата" замразени хора" просто не искам да я коментирам.
Изключително неграмотен, популистки репортаж.Дори и малкото добри идеи в него ( като регистър, ясни правила и т.н) не са изказни по подходящ начин.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #49 -: Август 29, 2010, 19:51:36 pm »
Няма край тая свинщина  :x нямам думи просто.
*
« Отговор #50 -: Август 29, 2010, 20:11:24 pm »
Леле леле каква неграмотност  8O Значи нямало разлика, ако си продам детето, което е с моето и на мъжа ми ДНК, износено и родено от мен.... и ако даря /дори продам/ свои яйцеклетки на друга жена, пък една или повече от тях се оплодят със спермата на нейния мъж и тя си износи и роди детето...хахахах  Мдаааа никаква разлика няма наистина ;) В тази връзка значи, кога ще вкарат по затворите проклетите донори на сперма бре?! Ми те търгуват с деца мръсниците, даже още по-лошо подаряват ги...
То вече не е за ядосване момичета, то ако не беше тъжно - щеше да е смешно. :(
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Dolphin

• 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
« Отговор #51 -: Август 29, 2010, 20:14:17 pm »
:( хората, които не са запознати с истината трупат "обща култура" на базата на този репортаж. Днес се видях с една приятелка, изключително умно и интелигентно момиче. Един от коментарите и беше: "Не знаех, че ин-витро се прави като директно се инжектира сперматозоид в яйцеклетката".Не съм го гледала цялото, това чудо, не мога,стяга ме главата след няколко кадри и коментари, но ми е мъчно, че по този начин българите трябваше да формират общата си култура относно АРТ процедурите. И ми е мъчно за нас, които биваме обиждани директно и индиректно, а отдаваме цялата си енергия, за да бъдем някой ден родители. Вероятно незапознатите майките, които се информират, гледайки и слушайки този абсурд, придърпват децата си към себе си и благодарят, че не им се е наложило да станат престъпници като нас  :balk_146:
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
« Отговор #52 -: Август 29, 2010, 22:23:40 pm »
които даряват сперма. Те го правят доста по-често и голяма част от тях също за пари само...

.... представяте ли си тогава милионите "хора" /както госпожицата беше нарекла яйцеклетките/, които се търгуват....  :lol:

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #53 -: Август 29, 2010, 23:00:04 pm »
Мани, мани...Увеличи се износа....А ние отчитаме отрицателен прираст :lol: Те китайците затуй са толкоз много :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
« Отговор #54 -: Август 29, 2010, 23:14:37 pm »
Сикс, тихУ да не чуят китайците, че с тая далавера с "пазара на яйцеклетки" ще превземат света бе...колко матрЯл имат за продаванеееее.
Миролюба може да иска комисионна за идеята даже, тя умна жена както се убедихме всички  :lol:

*

evro

• 5167
« Отговор #55 -: Август 29, 2010, 23:44:31 pm »
Сикс, тихУ да не чуят китайците, че с тая далавера с "пазара на яйцеклетки" ще превземат света бе...колко матрЯл имат за продаванеееее.
Миролюба може да иска комисионна за идеята даже, тя умна жена както се убедихме всички  :lol:
ТихУ я, патентовайте идеята че госпойцата току виж скочи до Пекин. :lol:

Те осмислят живота ни!

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #56 -: Август 29, 2010, 23:54:09 pm »
:jump12:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #57 -: Август 30, 2010, 10:09:09 am »
а вие отде знаете, че не ви пробутват вече китайски яйца по клиниките, а? :lol:
след като и доматеното пюре в лютеницата ви е китайско - на какво се надявате?  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #58 -: Август 30, 2010, 11:35:20 am »
Относно терминологията ,с която госпожицата такаааа "добре" борави  :dontknow:,сто пъти повториха как ни "имплантират" ембрионите.Брех да му се не види, :wink: явно не сме попаднали на лекари,нашите само трансфер ни правят.Дали да не ги пратим при Бенатова  :x да ги научи как да ни ги имплантират  :D ......много ще ги улеснят и тях и нас ?!
*
« Отговор #59 -: Август 30, 2010, 12:08:40 pm »
Кое как нарича госпоИцата не е толкова важно - то е ясно, че нашите лекари трябва да се запишат на курс при нея, белким се научат най-после кое как да правят.  :lol: Долу ЕТ! Вече ще имплантират ембриони и раУтата ще заспи...
Също така, аз се "обогатих" с информацията, че жени под 43-48 г., които не са богати, или нямат богати мъже и не искат "да си купят дете" ей така от скука и глезотия - явно симулират, че са с ИЯР. Пардон, то такива изобщо няма де...не се споменава такова нещо. Това е диагноза само за богати жени в по-напреднала възраст. Правят го ей така за забавление само, за да нарушават законите и да рискуват здравето и живота на донорките си и естествено, защото са дълбоко увредени в морален аспект...
Чудно ми е единствено, колко време и "мисловен напън" отнема, за да сътвориш подобно филмче и да изкривиш толкова определена информация?!  8O Ще да е паднал къртовски труд, ако съдим по резултата.