По темата за недоносените бебета - моето дете (Михаела) също е недоносено, макар че не е заченато чрез АРТ.
Тяхното лечение в неонатологичните отделения на болниците не струва нито 15 000, нито 3 500, а тези суми могат да варират и зависят от състоянието и степента на недоносеност при съответното бебе.
При нас се наложи да заплатим лечението на детето, което престоя 29 дни в болница. Първоначално ни бяха направили сметка за 3500 и нещо, но след като възразихме за някои неща, я намалиха на 2441лв. и стотинки. Имам я съвсем подробна, пише ред по ред кое лекарство колко струва, колко игли и спривцовки са използвали и т.н. Пазя си я! Спомням си, че препаратът Сърфактант, който е за белите дробове при недоносени струваше 680лв. Детето ни беше интубирано само два дни, така че, първите 2 дни се водят интензивен престой и ни струваха по 80лв., а останалите 27 дни си беше в кувьоз, но с обикновен престой.
Така че, очевидно обобщения от типа "Всяко недоносено струва 15 000 на държавата" са неверни и манипулативни!
А относно бТВ, и друг път съм писала, че не ги гледам особено. Не гледам новините им, както и сутрешния им блок, те са си към една дирекция и без друго. Намирам ги за манипулативни. Те не представят всички гледни точки, както твърдят в авторекламите си, а напротив.
Да, например, в момента гледам сериала "Отчаяни съпруги", харесвам и сериала "Стъклен дом", гледам с удоволствие "Комиците" и "Аламинут". Но до тук.
Старая се да не гледам репортажи и предавания, които ще предизвикат негативни емоции у мен, ще ме разстроят и ще ме разплачат. За целта ползвам дистанционното.
Момичета, не гледайте отново онази жълта помия, която ще ви разплаче!