0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Какво им става на bTV?
« -: Юли 29, 2010, 17:22:45 pm »
Не знам дали сте гледали снощния репортаж в новините на бтв. Отново сред първите думи беше ин витро, този път в негативна връзка с раждането на недоносени деца. Окраската на репортажа беше такава, че се раждат деца с проблеми, които "излизат" около 15000 лв месечно за издръжка на на данъкоплатеца, при отглеждането им в секторите за недоносени. Репортажът започна и с новината, че ще изписват оцелялото дете на Красимира от неонатологията на педиатрията в София.
Та какво се случва по дяволите в бтв? Защо?
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Какво им става на bTV?
« Отговор #1 -: Юли 29, 2010, 17:26:02 pm »
Изключително си права! Напоследък в бтв има негативизъм на тема ин-витро и върпосът е защо?
« Отговор #2 -: Юли 29, 2010, 17:28:16 pm »
Ето го репортажът
http://www.btv.bg//story/834687535-Rodilnite_otdeleniya_palni_s_nedonoseni_bebeta.html

Защо не споменават, че много неонатолози описват децата като недоносени само заради клиничната пътека? Че приемат с диагнози "фалшиво раждане" само да източат пътеката?
Защо не споменават, че заради стерилитета, много от жените и лекарските екипи избират секциото като вариант за родоразрешаване, а то естествено се прави планово, не в последния момент?

Това би трябвало да са думи на доц. Георгиева
""На месец едно недоносено дете излиза поне 15 хиляди лева, а ние получаваме 3 хиляди и 500 лева за всички месеци на лечение”, каза доц. Георгиева."
Не знам кой е авторът, но е много грозно.

Ето запис на централната емисия, 36-тата минута.
"Все повече бебета заченати ин витро се раждат недоносени"е анонсът към репортажа! :x

http://www.btv.bg/videos/emisii/video/1616826828-bTV_Novinite__Tsentralna_emisiya__28072010_g.html
« Последна редакция: Юли 29, 2010, 17:47:47 pm от *vera »
*
« Отговор #3 -: Юли 29, 2010, 17:47:05 pm »
Ха, и аз се чудя какво им е на Бтв. Много негативно отношение имат към хората с репродуктивни проблеми наистина, а откъде идва...Може би искат да прехвърлят вниманието на хората другаде, да не се замислят за доста по-важни неща. Що пък не направят предаване, ако нямаше ин-витро колко по-малко българчета щеше да има в момента, когато всеки българин е важен.
« Отговор #4 -: Юли 29, 2010, 17:51:08 pm »
Не зная, преди Ани Салич подготвяше тези новини, беше навътре в темата. Сега анонсът го прави Юксел. Дали не са някакви вътрешни редакторски борби, дали е политика на медията? Губи обществото ни като цяло, не само хората с репродуктивни проблеми.
Но анонсът е съвсем манипулативно извъртян, на фона на репортажа.
« Отговор #5 -: Юли 29, 2010, 17:56:38 pm »
BTV съвсем манипулативно излъчват тези репортажи. явно сатва дума за някакви полотически борби. Най-вече ми е гадно за семесйтвата,които имат проблеми,но все още набират информация и не са стигнали до клиниките по стерилитет. Тази новина действа все едно умишлено правим ин витро, за да родим деца по кило и двеста и да ощетим държавата с пари. Думите на лекарката са монтирани грозно и вярвам, че тя искаше да каже съвсем друго.
« Отговор #6 -: Юли 29, 2010, 19:39:24 pm »
Най-вече ми е гадно за семесйтвата,които имат проблеми,но все още набират информация и не са стигнали до клиниките по стерилитет. Тази новина действа все едно умишлено правим ин витро, за да родим деца по кило и двеста и да ощетим държавата с пари.

:good_post:

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
« Отговор #7 -: Юли 29, 2010, 22:10:17 pm »
Всичко това  според мен тръгна от 62-год.родилка.Много кофти "реклама" :(
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #8 -: Юли 30, 2010, 01:42:00 am »
Всичко това  според мен тръгна от 62-год.родилка.Много кофти "реклама" :(
Тя беше по-скоро повода. Самата причина се корени по-дълбоко според мен. И мисля, че има политически характер...
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #9 -: Юли 30, 2010, 07:28:57 am »
Това, което на нас ни изглежда като негативизъм е просто липса на професионализъм, т.е. репортерът не си сяда на дупето да провери фактите в дълбочина, ами посъбере информация отгоре-отгоре и айде готово, получи се евтин репортаж. И понеже никой не ги съди, и дори не им пише лично оплаквания за качеството на репортажите, те продължават в същия дух, нали номера минава...Преди време бях потресена от повърхностното третиране на темата на мамопластиката (силиконовите цици) от Любомира Бенатова, дето уж я имах за сериозна журналистка...та сега историята се повтаря...

« Отговор #10 -: Юли 30, 2010, 08:06:25 am »
 Ами да....btv  стартира добре...,стана обаче телевизия на турските сериали и надъханите, изопачаващи истината репортажи.
 Жалко!
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*
« Отговор #11 -: Юли 30, 2010, 09:22:02 am »
Най-вече ми е гадно за семесйтвата,които имат проблеми,но все още набират информация и не са стигнали до клиниките по стерилитет. Тази новина действа все едно умишлено правим ин витро, за да родим деца по кило и двеста и да ощетим държавата с пари. Думите на лекарката са монтирани грозно и вярвам, че тя искаше да каже съвсем друго.
:good_post: А най-гадното е, че никой не споменава за това колко нерви и средства им струва на семействата, за да се сдобият с така желаната рожба.
*
« Отговор #12 -: Юли 30, 2010, 09:35:07 am »
Това, което на нас ни изглежда като негативизъм е просто липса на професионализъм, т.е. репортерът не си сяда на дупето да провери фактите в дълбочина, ами посъбере информация отгоре-отгоре и айде готово, получи се евтин репортаж. И понеже никой не ги съди, и дори не им пише лично оплаквания за качеството на репортажите, те продължават в същия дух, нали номера минава...Преди време бях потресена от повърхностното третиране на темата на мамопластиката (силиконовите цици) от Любомира Бенатова, дето уж я имах за сериозна журналистка...та сега историята се повтаря...
И аз така мисля.
Журналистката е Миролюба Бенатова, а не Любомира.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #13 -: Юли 30, 2010, 09:47:18 am »
между другото, в последния брой на списание "Обекти" има една статия от госпойца Бенатова (имат сайт, може би е достъпна статията там), в която покрай другото пак е зачекнала любимата си тема. толкова слабо написан материал за публикуване от някой, който претендира за журналист, не бях чела отдавна.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #14 -: Юли 30, 2010, 10:31:01 am »
ГоспоЙцата мисля, че дори не е журналист. Тя е просто репортер, но за съжаление е и слаб репортер. (Освен ако в последните години не е завършила журналистика, в което дълбоко се съмнявам) :lol:
Просто не може да не си подготвен и да се изказваш - не става.
А БТВ - отдавна се смъкваха надолу в моите очи - просто стигнаха дъното. Жалко!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*

yoto

• *
  • 34
  • Кой, ако не ти? Кога, ако не сега?
« Отговор #15 -: Юли 30, 2010, 14:05:15 pm »
Това, което на нас ни изглежда като негативизъм е просто липса на професионализъм, т.е. репортерът не си сяда на дупето да провери фактите в дълбочина, ами посъбере информация отгоре-отгоре и айде готово, получи се евтин репортаж.

Днес в медиите не е важно да се проверяват факти, камо ли пък в дълбочина. Парадоксално, но насред партийната цензура на миналия век има повече примери за добър журнализъм, отколкото сега. Сега е важно друго, другари - да се крепят рейтингите, за да се закърпи рекламния бюджет. Сиренето е с пари, и сензацията и жълтото, уви, отдавна у нас са единствената надеждна рецепта за привличане и задържане на публика.
Кой, ако не ти?
Кога, ако не сега?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #16 -: Юли 30, 2010, 15:03:51 pm »
Свинщина!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #17 -: Юли 30, 2010, 15:36:29 pm »
Гледам им вечерните новини и от известно време са захапали темата "къде се трошат парите на държавата, ерго данъкоплатците" - това ако не е редакционна политика, здраве му кажи.

Много новини и репортажи все през тая призма се отразяват, без да има връзка или смисъл. Но докато парадират с ролята на глашатай на злоупотреби с обществени средства, дробят големи каши.
« Отговор #18 -: Юли 30, 2010, 15:44:19 pm »
Много е нелепо това заглавие "Бум на недоносени бебета", в стил в-к Шок. Всъщност, предполагам журналистката е отишла по повод изписването на Мери, доц. Георгиева вероятно е отказала да коментират публично здравето на пациент, т.е. не се е получила сензация от това. Вместо това, доц. Георгиева използва възможността на акцентира недофинансирането на неонатологичните пътеки - разликата между 3500 лв по пътека и 15000 реално е потресаваща. Познавам лично доц. Георгиева, както и проф. Емилия Христова, която споменават в репортажа, спасиха ми детето. Те са хора с големи сърца, сигурна съм, че единственият им приоритет е здравето на децата. И финансирането, за да ги лекуват с по-съвременни методи и по-добри лекарства.

Факт е, че със стартирането на инвитро фонда има повече многоплодни бременности. Факт е и че това статистически увеличава риска от преждевременно раждане и нужда от специални грижи. Обаче ранните раждания не се дължат само на инвитро оплождане, все по-голям е процентът на раждания извън златната възраст 20-25 години, когато чисто биологично жената е най-годна да роди здрави деца - расте относителният дял както на тинейджърските бременности (в някои общности особено), така и на жени след 30-те, просто начинът ни на живот измества за по-късно раждането на деца, даже да няма репродуктивни проблеми. Така че мисля, че думите на доц. Георгиева наистина са извадени от контекст,  репортажът изместо фокуса от финансирането на неонатологията към "бум на недоносени след инвитро" заради сензацията. Жалко. бТВ ми беше предпочитаната тв, но след филма на Миролюба и манипулираните кадри с тризнаците на Лиса точно в деня на ДРЗ, повече не гледам техните новини.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #19 -: Юли 30, 2010, 16:55:39 pm »
Подкрепям всяка дума написана от marmotche !
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)