0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Липса на менструация
« -: Юли 29, 2010, 17:09:11 pm »
Здравейте!Аз съм момиче на 19 години.За първи път имах менструация чак на 16 , след това спря с месеци,да не кажа година...Бях притеснена,и след време вече реших,че е крайно време и отидох на лекар,правеха ми се изследвания,но не можеха точно да ми обяснят проблема.Попринцип съм нисичка,и смятах,че може би е забавяне на разтежа...не че това много ме успокоява :D ..Та след изследванията на хормоните( не помня кои и колко на брой бяха ) докторът ми предписа фемостон.Приемах го 2 - 3 месеца,и спрях...но в момента в който не го пия нямам менструация.Само 1 или 2 пъти цикълът ми дойде случайно...после пих феминорм...Незнам положението е странно ... Днес отново си купих фемостон,но този път малко се притеснявам,тъй като не ми е препоръчан от лекар,а и знам ,че не е абсолютно безвредно.Така,че се двоумя...Макар,че знам,че и да отида на лекар,пак ще ми го предпише...
Re: Липса на менструация
« Отговор #1 -: Юли 29, 2010, 17:58:18 pm »
Привет!Тогава отиди на друг лекар.Защото и аз така ми е проблем цикъла.Преди време пих утрогестан по схема, т.е. по предписание на лекар за 6 месеца.Вярно с него цикъла идваше нормално, но като го спрях и трябваше да идва спонтанно не ставаше. До този момент не бяха ми изследвали нито хормони, нито нищо. И така се превърнах в опитно зайче на лекарите в града,то не б утрогестан, оргаметрил и регивитон/ако не бъркам името/.Така че поискай и друго мнение от друг лекар,и направи каквото трябва!
Пожелавам ти успех ,здраве и много усмивки :D
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=mimito_ge][/url]
« Отговор #2 -: Юли 29, 2010, 19:32:01 pm »
Vittorita, трябва да се намери причината и обяснението за този проблем. Начинът не е да се експериментира с лекарства, ей така напосоки, пък "дано помогне" (въпреки, че много лекари правят точно това).
Според мен трябва да потърсиш добър репродуктивен специалист и да се консултираш с него. Много си млада и сигурно ти звучи притеснително тази идея :wink:, но ако тръгнеш да обикаляш по случайно препоръчани гинеколкози, рискуваш здравето си. Между тях разбира се има много кадърни лекари, но има и... Само ако прочетеш някои от историите на момичетата тук, ще ти настръхне косата. Не можеш да си сигурна, на какъв ще попаднеш. При репродуктивен специалист, първо вероятността за грешка е сведена до минимум, второ той знае всички изследвания, и най-новите, с които разполага към момента медицината, за да се търси проблема. От личен опит ти казвам, че при редови гинеколози, дори супер добъри в други насоки, не е така.

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
« Отговор #3 -: Август 02, 2010, 17:52:39 pm »
Vittorita, трябва да се намери причината и обяснението за този проблем. Начинът не е да се експериментира с лекарства, ей така напосоки, пък "дано помогне" (въпреки, че много лекари правят точно това).
Според мен трябва да потърсиш добър репродуктивен специалист и да се консултираш с него. Много си млада и сигурно ти звучи притеснително тази идея :wink:, но ако тръгнеш да обикаляш по случайно препоръчани гинеколкози, рискуваш здравето си. Между тях разбира се има много кадърни лекари, но има и... Само ако прочетеш някои от историите на момичетата тук, ще ти настръхне косата. Не можеш да си сигурна, на какъв ще попаднеш. При репродуктивен специалист, първо вероятността за грешка е сведена до минимум, второ той знае всички изследвания, и най-новите, с които разполага към момента медицината, за да се търси проблема. От личен опит ти казвам, че при редови гинеколози, дори супер добъри в други насоки, не е така.
Напълно подкрепям цитата!
Не те упреквам Vittorita а просто се чудя как си удържала да не потърсиш и второ мнение при наличието на явен проблем :ask:

Задължително направи това което те съветва plumeria ,че и идея си нямаш какви последици може да има!Дано по бързо да се разбере причината,пиши в темата когато това стане.Успех!
« Отговор #4 -: Август 23, 2010, 23:12:03 pm »
Здравей Vittorita,
според мен посети ендокринолог.Аз също имах подобен проблем,но за съжаление никой тогава не ме насочи към такъв специалист,а проблема ми се оказа ендокринен(инсулинова резистентност).
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #5 -: Август 23, 2010, 23:55:50 pm »
Направи консултация с ендокринолог! :D