0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
Re: Графиката на Фе
« Отговор #20 -: Август 06, 2010, 12:46:28 pm »
Напълно възможно е да си с по - късна овулация този МЦ, така че действайте  :bed:.
Ако имаш възможност направи тест за ову.
Късмет!  :crossfingers:
*
« Отговор #21 -: Август 06, 2010, 14:02:30 pm »
Фе, не бързай със заключенията :P
БТ се вдига до 5 дни след ову, дай малко време и макс. инфо, и след това ще тълкуваме :wink:
А вие си работете по въпроса :P

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
« Отговор #22 -: Август 10, 2010, 06:40:04 am »
Привет Фе! Не се стресирай от БТ, както Олив е казала преди мен, до 5 дена след Ову БТ се повишава..
Сърчицата сте си ги наредили идеално :) Дано ни зарадваш много скоро с  :bfp: :crossfingers:

« Отговор #23 -: Август 10, 2010, 07:36:27 am »
Нареждам се със стиснатите палчета  :crossfingers:.Успех и на края  :bfp:

*
« Отговор #24 -: Август 10, 2010, 10:05:25 am »
Дано, дано, благодаря много! Разликата между първата и втората фаза засега не е особено голяма, но все пак я има, а и се надявам да се увеличи още малко. Четох във фертилити френд, че и разлика от 0,1 е достатъчна, за да се разграничат температурите в двете фази  :)

П.П. Този път, като бях по-подготвена кога може да е овуто, съм 99% сигурна, че я усетих!
« Последна редакция: Август 10, 2010, 10:11:57 am от Fe »

*
« Отговор #25 -: Август 10, 2010, 10:27:43 am »
Fe, това стандартната дължина на ЛФ ли ти е или просто останаха толкова дни след като нанесе ову-то?

*
« Отговор #26 -: Август 10, 2010, 10:34:28 am »
Не, това е средната стойност, която календара автоматично изчислява на база досегашните дължини - средна дължина на МЦ ми е 29. Реално, отсега ми е ясно, че дължината на цикъла ще е 30 - 30+ дни. Което прави ЛФ над 10 дни със сигурност. Във фертилити френд ми излезе дата за тест 25 август / ще я нанеса в календара за повече яснота/.

Между другото, сега за първи път ще видя и истинската дължина на ЛФ /нали за първи път меря БТ/, а нали ЛФ е относително постоянна.

Ето и един цитат за ЛФ, който намерих: The average length of the human luteal phase is fourteen days. Between ten and sixteen days is considered normal, although luteal phases of less than twelve days may make it more difficult to achieve pregnancy. While luteal phase length varies significantly from woman to woman, for the same woman the length will be fairly consistent from cycle to cycle.

Иначе за БТ в двете фази прочетох ето това във ФФ:
The rise in temperature is usually about 0.4 degrees Fahrenheit or 0.2 degrees Celsius, but the rise may be as slight as 0.2 degrees Fahrenheit or 0.1 degrees Celsius or even less in some cases. The actual temperatures are less important than noting a biphasic pattern showing two levels of temperatures.
« Последна редакция: Август 10, 2010, 10:38:31 am от Fe »

*
« Отговор #27 -: Август 10, 2010, 10:49:58 am »
Да, много е важно да си разбереш дължината на ЛФ.
Но на графиката ти в единия случай ми се струва къса, а в другия много дълга :lol:
Колко дни си написала за ЛФ в нашия календар?
Колкото за БТ - не я мисли толкова, тя е като пътни знаци - помага да се ориентираме по-добре в обстановката :wink:

*
« Отговор #28 -: Август 10, 2010, 11:17:03 am »
Ами не съм задавала някаква стойност, понеже досега не знаех колко е. Вярно е, че тази от ФФ излиза ужасно дълга, то е защото там съветват да се чака 18 дни за тест- малко прекалено ми се вижда. Засега ще оставя датата за тест на средната дължина - 14 дни и на 15-я ако няма гости- тогава трябва да покаже.

Благодаря ти за помощта  :D

*
« Отговор #29 -: Август 17, 2010, 05:59:08 am »
Фе, понякога ФФ определя Овуто с прекъсната червена линия, защото само се предполага датата на Ову. В такива случаи е възможно да ти даде по-късна дата за тест. Когато Ову-то е със сигурност определено отсистемата им -тогава  е с непрекъснатата червена линия, и датата, която ФФ дава за тест, е първия ден от закъснението на цикъла, с предполагаема ЛФ от 14 дни.. Ама и то какво оплетено обяснение стана :) Ще пуснеш ли линка с графиката ти във ФФ да погледна?

*
« Отговор #30 -: Август 17, 2010, 09:59:21 am »
Не успявам да видя откъде се дава линк към ФФ /така както на мен ми отваря страницата съм сигурна, че директния линк няма да отвори нищо- затова прикачам графиката в ПДФ формат/. Приемам съвети как да дам линк  :oops:

Иначе- не е с прекъсната линия. Определи ми я доста точно /защото този път и аз усетих ову-то/. ФФ ми задава да изчакам 18 дни понеже това е първи цикъл, който следя там и тъй като не е ясна дължината на ЛФ, така се препоръчвало по подразбиране. Аз разбира се не мисля да чакам чак 18 дни, и 15-16 стигат  :)

*
« Отговор #31 -: Август 17, 2010, 10:30:28 am »
Фе, тъй като все още не си сигурна за дължината на ЛФ, най-добре е да заложиш стандартната 14 дневна. След като проследиш няколко цикъла ще стане ясно колко точно е твоята и ще си промениш настойките по календарите.
Дано щастието ви споходи по-скоро, дори още този цикъл :crossfingers:

« Отговор #32 -: Август 17, 2010, 10:36:15 am »
Браво, хубава графика и още по - хубав спад на 9-ти ден след ову, силно стискам палчета да е имплантационен  :goodluck:
*
« Отговор #33 -: Август 17, 2010, 10:57:41 am »
Цвети, може да ти прозвучи забавно, но даже преди този спад разглеждах графики с такова имплантационно понижение на БТ /някъде между 6-9 ден бях забелязала, че е/ и сега наистина и на моята има нещо подобно на 9 ден. Само ме притеснява малко, че температурата не се вдига повече, дали не отиват нещата към М? Сякаш на бременните графики със спад след него има повишение  :?

Оли, аз в календара на зачатие съм оставила ЛФ на 14 дена, а във ФФ настройката е автоматична след няколко цикъла. Тези 18 дни те не ги посочват като ЛФ, а като достатъчни за да има повод за тест /то нали максималната ЛФ е около 16 дни/.
« Последна редакция: Август 17, 2010, 10:59:49 am от Fe »

« Отговор #34 -: Август 17, 2010, 12:33:44 pm »
Фе, при класическата бременна графика (разбира се не всички са такива) температурата след като се покачи след овулацията се задържа относително постоянна и чак след около 2 седмици (т.е. около деня на предполагаемия следващ цикъл) може да се тръгне малко нагоре. Т.е. нещо като трета фаза се получава при някой жени, но това не е задължително! Така че температурите са ти супер, според мен ако си много любопитна и още два дни задържиш тази температура можеш да пуснеш едно тестче! Аз ще стискам палци да е  +  :crossfingers:

*
« Отговор #35 -: Август 17, 2010, 13:04:17 pm »
Благодаря ти миличка за подкрепата  :bighug:

Вече минаха 11 дни след О, все пак мисля да изчакам поне до неделя, разбира се ако няма М дотогава /даже и тогава може да е рано- най-дългия ми цикъл е 35 дни, а в неделя е ден 34/. Така ще си спестя напрежението /и евентуално разочарование/ от тестването  :wink:

« Отговор #36 -: Август 17, 2010, 13:09:51 pm »
Мисля че е добре да изчакаш с теста до 22/08, както си отбелязала, пък и с теб сме на една дата за тест, дано да има двойна радост във форума  :drunk: :drunk: :drunk:
*
« Отговор #37 -: Август 17, 2010, 13:36:03 pm »
Дано, дано, така че никакви тестове предварително, дори и да ги сънуваме дотогава  :jump12:

*
« Отговор #38 -: Август 17, 2010, 14:53:19 pm »
айде ,де дано има много много радостни новини,аз вече съм стиснала палците :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bfp:
Фе,не се притеснявай БТ е супер

*
« Отговор #39 -: Август 17, 2010, 21:10:38 pm »
Фе, много добра стратегия си избрала :wink:
Дано да устискаш :crossfingers: