0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Графиката на Фе
« -: Юли 28, 2010, 11:58:56 am »
Реших се и аз да си направя тема- така ще съм по-мотивирана да меря БТ редовно, защото ранното събуждане ми е много трудно  :oops: Надявам се и вие да помагате  :)
Меря сутрин в 7,15 с дигитален термометър ректално.

Като за начало- малко обобщена инфо: цикъл средна дължина 29 дни, като за последните 19 цикъла  най-дългият е 35 дни, а най-краткият 26 /имах и един цикъл с дължина 20 дни, но няма да го отчитам като най-къс, защото беше свързан с опити за бебеправене и смяна на климата/.

От прегледите досега- казват ми, че всичко е наред, преди време имах и преглед на ехограф, нямам данни за кисти. Нямам ярко изразени признаци на ову и ПМС, нито междинни кървения или тежки МЦ.

Досега имаме един месец с плътни целенасочени опити /с най-дълга пауза 3 дни без секс/, но за съжаление неуспешен. Честно казано не разбирам защо не би се получило веднага ако се покрият добре дните и няма проблем  :?

Половинката има прекарана заушка през пубертета, уж контролните спермограми са показали нормални показатели. Засега отлага нова СГ, иска да опитваме известно време.

Това е като за начало, ще се радвам да коментирате.

Re: Графиката на Фе
« Отговор #1 -: Юли 28, 2010, 12:08:34 pm »
Честита темичка миличка Фе!
Дано ти е на късмет и да има едномесечни коментарчета за нея
Понякога по бавничко става мила трябва да имаме търпение за заветната цел.Ще се случи да си гушнем всички слънчицата  :bighug:

Вярвам!!!!
« Отговор #2 -: Юли 28, 2010, 12:42:06 pm »
Здравей Фе, и да не се задържаш тук ей  :wink: Изобщо не е нужно да се скапвате от непрекъснат секс, освен ако не ви е такъв ритъма де  :D Даже според някой лекари така се разрежда материала  :D За да си сигурна, че хващате овулацията ти препоръчвам да правиш тестове за ову поне един-два месеца, много по-лесно и сигурно е, поне на мен така ми се струва! Ако няма проблем, при хваната овулация за мен 6 месеца е оптималния период в който би следвало да настъпи бременност. Според статистиката при здрави двойки средностатистически се получава на четвъртия месец  :) Така че ще те следим изкъсо! Тук има много информация и графики, които можеш да разглеждаш, ако вече не си го направила  :D  yahoo_17

*

ioly

• 785
  • Очаквам те ... За да си истина...
« Отговор #3 -: Юли 29, 2010, 06:55:29 am »
Фе честита ти темичка и нека тя ти е на късмет и скоро да ни се похвалиш с  :bfp: :crossfingers:

*
« Отговор #4 -: Юли 29, 2010, 08:41:53 am »
Фе,дано ти е на късмет темата и да не се налага много да коментираме а да честитим бързо :goodluck: :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: вируси за късмет

*
« Отговор #5 -: Юли 29, 2010, 09:38:50 am »
Дано, дано, мерси на всички  :grouphug:

Нещо тази сутрин нямам достъп до календара, дано по-късно се оправи сървъра. Принципно моята идея е да пробвам този месец само с БТ, а евентуално следващия БТ плюс тестове за О. Идеята ми е, че тъй като съм забелязала, че общо взето ми се редуват един по-къс и един по-дълъг цикъл, по БТ може би ще мога да се ориентирам за дължината на лутеалната фаза и така да знам от кой ден да започна тестовете.

:bighug:

Днес БТ е 36,7 /пиша да не забравя докато календара не работи/
« Последна редакция: Юли 29, 2010, 09:44:27 am от Fe »

« Отговор #6 -: Юли 29, 2010, 11:52:20 am »
Преценката е твоя Фе  :D Но имай предвид, че при повечето жени покачването е плавно в рамките на 2-5 дни, така че и при ясно изразена двуфазност няма да можеш с точност да определиш ову без тестове! Успех!

*
« Отговор #7 -: Август 02, 2010, 13:06:48 pm »
Вече имам нанесени няколко стойности и много се вълнувам ей  :lol: да знаете, взе да ми става добър стимул да се събудя сутрин- по принцип ми е трудно. Според мен ову-то наближава, направо ще е всеки момент /нали??/, а дано и после има трайно повишение!!

Иначе за сърцата- на нас още ни е такъв ритъма, че и няколко последователни дни си е нормално, дано не се разреди много материала, ама като се обичаме.. 8)

Тестовете за ову наистина реших, че може да ги включа ама не от първия месец на измервания, че много ще се зомбирам, лека полека, дано не се налага изобщо де. Целувки на всички, които хвърлят по едно око на моята начинаеща графика  :wink:

« Отговор #8 -: Август 02, 2010, 13:24:23 pm »
Супер е, все така да се обичате и да не се уморявате  :D То и ние много се обичаме, но през седмицата сме толкова скапани и двамата  :( Овуто ти трябва да е днес, утре, така че   :crossfingers: След няколко дни ще видим! Докато не започне да се повишава никакво спиране на опитите!  :D

*
« Отговор #9 -: Август 02, 2010, 13:45:00 pm »
Феди, шегувах се за това за сърцата и обичането, мисълта ми беше, че все още смогваме, не че не сме уморени понякога, ама няма и година откакто сме заедно, та затова... :bighug: и много благодаря за помощта ти  :balk_5:

*
« Отговор #10 -: Август 02, 2010, 13:52:13 pm »
давайте в същия дух,успех  :goodluck: :D

*

ioly

• 785
  • Очаквам те ... За да си истина...
« Отговор #11 -: Август 02, 2010, 13:53:43 pm »
Успех Фе, мила яко гонка на това яйчице. Редете, редете сърчицата.  :bed: :bed: :bed:

*
« Отговор #12 -: Август 03, 2010, 19:00:47 pm »
Момичета, много ми е любопитно- днес има леко покачване на БТ, дали овулацията е минала? /знам, че трябва да изчакам няколко дни високи температури, за да е сигурно, ама все пак../

Друго нещо много странно- /извинявам се за подробностите, ама нали се вторачвам в детайлите/ днес следобеда имах по едно време абсолютно белтъкообразна прозрачна и разтиглива ЦС, отдадох го на нещо като възбуда в този момент, а сега преди малко забелязах голямо количество бяла кремообразна ЦС, не е като усещане за течение 100% съм сигурна, просто си изтече като голяма капка след пишкане.. за пръв път ми се случва да е такова голямо количество и ми стана любопитно има ли значение като признак.  8O

Иначе, днес понеже имах време и почетох разни материали за заушката и т.н., при моя приятел е било едностранно засягането, т.е. е възможно да има известно намаление от нормалните показатели, което според изчетената от мен информация не би трябвало да е проблем за забременяване, но може да удължи периода до зачеването. Принципно, след заушката, са му правили контролни СГ и са показали подобряване, но единия тестис, този, който е бил засегнат, е с по-малък размер след боледуването и вероятно или не функционира или пък не е на същото ниво като другия. В този смисъл си мисля, че май бебеправенето всеки ден наистина не е най-добрия вариант, дори и днес да е фертилен ден, се замислям, че през ден може да е по-добре.

« Отговор #13 -: Август 03, 2010, 20:30:42 pm »
Ако утре продължава покачването значи е била вчера или евентуално днес ову! Много вероятно да е била вчера  :) Има различни теории за това дали е добре да се прави секс всеки ден или през ден, вероятно и двете страни имат своите разумни доводи. Аз при всички положения съм привържаник на всекидневното бебеправене във фертилните дни, защото ми се струва по-вероятно да има остатъчен материал в точния момент, дори и да е с по-слаба концентрация, поне знам че съм дала всичко от себе си  :D Така че според мен като сте почнали давайте и днес за всеки случай! А нищо не пречи да се консултираш и с лекар за вашия конкретен случай, може той да е на друго мнение по темата. Но и днес да е ову и да не сложите сърце пак си имате достатъчно, така че стискам палци утре да продължи повишението и това да е твоя месец  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

« Отговор #14 -: Август 03, 2010, 20:39:35 pm »
Фе и аз съм на мнение,че е добре да сложите и днес сърчице.И аз като Феди съм привърженик на всекидневното бебеправене във важните дни-поне така съм по-спокойна,че каквото е зависило от мен съм го направила(макар че доки каза секс през ден),а после каквото съдбата реши.. :).

*
« Отговор #15 -: Август 03, 2010, 22:57:12 pm »
Фе,по -моето скромно мнение ову е била на 15 ден ,но трябва да изчакаш БТ ще покаже.Бебеправене всеки ден ,аз съм чела че не е много удачно защото се разреждал"материала",но по време на ову-и след него 1-2дни- да всеки ден.Има много неща  за това ,които можеш да прочетеш и тук във форума. :balk_24: :balk_21:

*
« Отговор #16 -: Август 04, 2010, 11:56:10 am »
Благодаря момичета  :ballons: много ми помагате всички!

Днес има мъъничко покачване, дано да продължи да се увеличава, за да видя и аз две хубаво отделени фази. Иначе снощи все пак сложихме сърце, сега малко почивка, предполагам с покачващата се БТ бездруго ловния сезон за този месец е към приключване  :balk_22: и ще видим по-нататък какво сме сътворили.

До преди няколко дни гледах да се понижи БТ сега пък се тревожа ще се вдигне ли  :ask: така е, като ми е за пръв път да си правя графика. Даже честно казано се зарадвах на този ясен спад, така по-лесно може да се предположи деня на ову-то отколкото както съм виждала някои графики с почти еднакви температури през цялата първа фаза. Та дотук добре- сега да видим втората фаза.

:bighug:

« Отговор #17 -: Август 04, 2010, 13:08:28 pm »
Супер е температурата, ще се качи до 2-3 дни (обикновено покачването е плавно, така че не се притеснявай). Идеални са ти сърцата, според мен ову е била на 15 ден, сега чакаме  :crossfingers:

« Отговор #18 -: Август 04, 2010, 19:10:36 pm »
Здрасти ФЕ,

Честита ти темичка..надявам се другият месец да коментираме и да се радваме на бременната ти графика. Стискам палци, така като гледам сте оцелили ОВУ.

Целувки на всички !

*
« Отговор #19 -: Август 06, 2010, 11:41:26 am »
Момичетааа, съвсем се побърквам с тая БТ, едва първи месец, а вече взех да я сънувам и тя колкото повече я мисля, толкова по-странна става.  :(

Дали е възможно ову да е днес-утре? Преди няколко дни си помислих, че е била на 15 ден, но сега температурата пак спада, а и се появи белтъкообразна ЦС плюс кратки стягащи усещания като ПМС от време на време.

Днес след като мерих два пъти и двата беше 36,4, измерих даже и трети път, който не го отчитам, но тогава показа 36,3! Направо се почувствах отчаяна...после се замислих, че може би пък ову е сега, в крайна сметка е възможно нали? Иначе какво ли не ми мина през ума- че е липса на ову или пък кисти.. знаете как е, най-лошото мисли човек.
« Последна редакция: Август 06, 2010, 11:43:36 am от Fe »