Да да, докачлива... и един мармот....
Слушай, момиче! Имаш проблем не съм свекърва си и девер си, а с мъжа си! Той е проблемът, защото прощавай, но не се държи като мъж, а като поредното мамино синче. извинявай, ако те обиждам, не ми е това целта. Опомни се докато е време, защото с годините няма да става по-добре. В смисъл - те няма да те заобичат, той няма да започне да застава на твоя страна /щом досега не е/ и в един момент ще си развалите отношенията много. Не казвам, че трябва да се настрои срещу родителите си, за да е на твоя страна - не! Трябва ясно и недвусмислено да покаже, че не позволява такова отношение към жена му. Опичай си акъла много добре. Може да звуча крайно, но в живота хората рядко се променят, не и кардинално. Ако сега, в началото на връзката ви, в борбната ви за дете, той не е зад теб.... и в бъдеще няма да бъде. Просто с времето ти ще се научиш да си мълчиш и да си таиш в себе си, той ще реши, че всичко е забравено и ще си кара по старо му. Защото така е по-лесно, не му се налага да влиза в конфронтация, да заема позиция, а си седи и наблюдава и ви оставя сами да се оправяте.
Ако моите родители се държат по подобен начин с мъжа ми, аз лично ще ги поставя на мястото им и ще им дам да разберат, че ако искат да имат контакт с детето си, ще трябва да проявят уважение и човешко отношение към половинката ми. Обратното е неприемливо за мен.
Аз съм разказвала и преди за моя свекър. Свекърва ми е чудесна жена, но свекъра е ужасна бъркачка. Е, мъжът ми в началото уж му обясняваше някакви работи, но в крайна сметка предпочиташе да се снишава и да се прави, че всичко е наред. Той си го знае що за стока е, но все му прощаваше. Все го е страх да се скара с тати, сакън, може да му стане нещо, я сърцето, я друго, горкия. А и свекъра е доста груб и агресивен /словесно/, ако не е на неговата и се ядоса. Ами накрая, след като гадината си позволи разбира се, в отсъствието на мъжа ми, да ми вдига скандали, единия път в дома на собствените ми родители - пред тях, разбрах, че е време аз да действам директно. Така да се каже, играх мъжа в къщата и му тропнах на тоя на масата, ама яко тропнах. Не му говорих половин година. Накрая лазеше. И да не мислиш, че всички заживяли щастливи до края на дните си
Ниииищо подобно. Както е казал народът - всяко чудо, за три дни. И всеки следващ път изцепката е по-голяма и той си позволява повече. Но и всеки път моята уста е по-голяма и в крайна сметка, "милият свекър" дооооста си мери приказките и поведението пред мен. Не знам мъжът ми какво и дали изобщо му говори по темата, подозирам, че нищо. Което, разбира се ме вбесява и отблъсква и съм му го казала неведнъж. Наясно съм, че до голяма степен той е виновен, че татенцето си позволява такива волности, но моя мъж е льольо в това отношение, колкото и да ми е кофти да го кажа. Гледа да избегне конфликта и това, Ефра не е никаква доброта, а чиста проба страхливост и неспособност да си заяви позицията. Свекър ми е изключително властен и противен, доста тормоз са отнесли мъжа ми и майка му и в известен смисъл разбирам неспособността му да му се опълчва. Но не го оправдавам. Недей и ти да оправдаваш твоя хубавец. Свивай му сърмите и му дай ясно да разбере, че не може така да продължава. Като имате дете ще е по-зле. Помисли си дали искаш да живееш така, вечно да таиш в себе си. Говоря от опит.