0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: нова свекървенска тема
« Отговор #180 -: Август 08, 2013, 16:47:33 pm »
О Боже, Старшайн, сестри по неволя сме и откъм свекърви  :bighug:. Вярно, че сега съм отделно от моята и Слава Богу, но не всички могат да се отделят от свекървите си за съжаление.
Значи тук мога да ти съчувствам и да те разбера, не съм попадала баш в такава ситуация, ама... това е наистна също толкова гадно, колкото и поведението на моята "обична"свеки към мен самата.

Ухх благородно завиждам на онези от Вас, които са си добре със свекървите, добре сте с парите, защото имате постоянна работа, а не попадате на фирми перални, които Ви държат за по 6 месеца и аре после кой от къде е, добре сте защото имате здравият гръб на съпрузите или приятелите си.

Сега мъжа ми, се справя на новото място, аз вече с този корем къде да търся работа? Кой работодател ще ме вземе, най много като ми изтече майчинството да ме уволни. Е, да относно помощта от роднини лично аз не искам никой да ми се бърка в отглеждането и възпитването на детето ми, обаче щом за момента имам нужда от пари ще ги приема. И не мога да разбера защо се сърдите толкова, че примерно ще приема един път финансова помощ и то все пак тези хора а уж роднини, аз пари от Вас не искам, реакцията Ви е все едно Вие ще ми събирате помощи. Това е съвсем друго не ме разбирайте погрешно.

Единствено искам добро отношение от свекърва си, но не го получавам. Исках разбиране и тук, но явно това е тема единствено и само за щастливи снахи и свекърви, защото повечето сте така и аз много се радвам за Вас, голямото недоразумение е, че се чудите как може да има такива негативни взаимоотношения между снаха и свекърва, еми който не е патил той не знае!
*
« Отговор #181 -: Август 08, 2013, 17:07:48 pm »
Бъркаш понятията, ама много ги бъркаш.Мисли, че не сме минавали през некоректни фирми?Че ни е било лесно да сме в сегашното положение?Обясняваш колко е трудно финансово на хора дали по няколко хиляди за изследвания и опити?Сериозно ли?

С моя съпруг решихме, че ще имаме деца когато бяхме финансово независими от родителите си.Да отне ни повече време, но никога, не съм и мислела, да чакам на някой.Ти реши да имаш дете, без човека до теб да е със сигурна работа, без ти да имаш работа.После обясняваш на всички колко ти е тежко положението в което ти се вкара съвсем целенасочено.И искаш ние да ти съчувстваме?

Колкото до проблемите със свекървите, това че не се оплакваме всички, не означава че ги нямаме.

Аз лично към момента наистина не мога да се оплача.Но аз държа много моя мъж да помага на майка си, да е до нея, да ходим в тях на празници и т.н. Да имали сме търкания, но това е нормално.

« Отговор #182 -: Август 08, 2013, 17:15:18 pm »
Финансово стабилна или нестабилна на мен биологичнит часовник ми тиктака, да стана на 50 ли, за да се почувствам финансово независима и стабилна? Или кво да ми се изразходв яйчниковият резерв, за да ходя по ин витро процедури ли, защото в момента не съм финансово зависима, аре скъпа Маги, щом си толкова ербап намери ми стабилна работа или само се правиш на отворко?

Моля Ви се! Ставате нагли!
*
« Отговор #183 -: Август 08, 2013, 17:21:54 pm »
Нагла си ти и тонът ти е неприемлив. Мери си думите.
*
« Отговор #184 -: Август 08, 2013, 17:25:43 pm »
chattenoire84, айде малко по-спокойно, а  :wink:. Струва ми се, че забравяш в какъв форум пишеш и обиждаш модератор, а също и всички, които имат мнение, различно от твоето.

« Отговор #185 -: Август 08, 2013, 17:27:05 pm »
Сега ще взема линийката и почвам да си меря думите. А това, което написа Маги не е ли обидно, едва ли не аз съм Ви крива за нещо или може би ви е яд на мен???
Или Вие си се защитавате една друга и чакате удобен момент да ме баннете, щото казвам истината, която не Ви харесва!

« Последна редакция: Август 08, 2013, 17:40:29 pm от chattenoire84 »
*
« Отговор #186 -: Август 08, 2013, 17:27:22 pm »
chattenoire84, тонът ти не само е неприемлив, а изключително грозен, предупреждавам при следващ подобен пост ще ти наложа 3 дневен бан.
Ако не се лъжа вече имаше такъв, след втори, получаваш постоянен бан.

Кое по точно от казаното от маги е обидно, че всички тук сме минали през Н на брой процедури, че сами сме си покривали разходите за тях, че сме се бъхтали години и не сме търсили оправдания...
« Последна редакция: Август 08, 2013, 17:29:42 pm от StefiZ »
« Отговор #187 -: Август 08, 2013, 17:28:18 pm »
Ако ще ме банвате направете го, поне ми дайте достъп до календара, щото от друго нямам нужда!
*
« Отговор #188 -: Август 08, 2013, 17:57:56 pm »
chattenoire84, решенията си си ги взела сама и не се оплаквай от това. Твоите проблеми не са уникални, повярвай. Аз също бих искала да остана по майчинство по-дълго време, особено в нашия случай, когато всеки ден е от полза за изграждането на връзката с детето. По финансови причини го прекратих рано, но това си е мой проблем и не се оплаквам. Преценили сме какво ще ни коства и се справяме някак.

И с риск да прозвуча заядливо, но от наблюденията ми на креативните, находчиви и квалифицирани хора не им отнема много време да си намерят сами добра работа.
*
« Отговор #189 -: Август 08, 2013, 18:03:48 pm »
Не ми знаеш нито житието, нито битието, за да говориш така за мен.Аз не тръбя, колко ни е трудно, не виждам смисъл.

Да пишеш във форум за репродуктивни проблеми как не искаш да правиш ин витро или как не искаш ИЯР, е меко казано обидно.

Преди да пишеш, чети и мисли!

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #190 -: Август 08, 2013, 18:23:37 pm »
chattenoire84, всеки си решава какво да очаква и друг е въпроса какво ще получи.
Ние имаме 6 инвитро процедури (неуспешни), свекърва ми 1 лев не ни е дала.
Тя не е и длъжна. Теглили сме заеми, изплащаме и така. Нов заем, нов опит.

Не всичко ни е наред. Проблемите ми с нея се появиха заради детето.
Тя сякаш е отгледала цяла рота деца. Все много знае, а аз все едно падам от Марс.
И когато не мълча започват проблеми. Ако си трая много се обичаме.

Лично мнение - аз също бих взела парите. Щом иска да помогне нека и уважим желанието.

П.С. 2 пъти съм напускала работа заради процедура, освен това заплатата ми е  била
250-350 лв. Така, че не мисли, че се къпя в пари.
« Последна редакция: Август 08, 2013, 18:27:17 pm от eganeva »
« Отговор #191 -: Август 08, 2013, 18:37:10 pm »
 От два, три дена я гледам темата и ме сърбят пръстите да драсна и аз няколко реда. За мен лично, когато имаш претенции към околните, ти трябва да отговаряш поне в еднаква степен на тях. Нямам проблем със свекърва ми, но това не значи, че очаквам от нея да ме издържа. А най-голямото удоволствие в моя живот е да помагам на майка ми(не тя на мен!), да направя живота й малко по-спокоен, да може да си позволи нормален стандарт на живот. Тя милата се чувства много неловко, защото тя пък от своя страна помага на брат ми-търтей,който все чака някой нещо да му дава.                chattenoire84,казваш "които са си добре със свекървите, добре сте с парите, защото имате постоянна работа, а не попадате на фирми перални, които Ви държат за по 6 месеца и аре после кой от къде е, добре сте защото имате здравият гръб на съпрузите или приятелите си."
 Работя от 16 годишна и оттогава до сега имам около 2 месеца без работа(заради приемните изпити в университета), сама платих висшето си образование, на 20г. взех ипотечен кредит за апартамент, в който да осигуря на мен и майка ми нормален живот. въпреки, че вече живея при моя приятел продължавам да си плащам ипотеката. Ако не бяха тези проблеми със забременяването и по-рано щях да го изплатя целия кредит, но.......всяко зло за добро. Работила съм и за малко, и за много пари, но където и да поискам да се върна на работа ще ме приемат с отворени обятия. То късмет с хубава работа, ама чак пък всичко да зависи от него......не ми се вярва!!! А по въпроса за приятеля ми-той за мое щастие е като мен-работи много и влага парите си в сериозни неща, но не ми помага, сама се издържам и покривам моята част от общите разходи.                                    Казваш Е, да относно помощта от роднини лично аз не искам никой да ми се бърка в отглеждането и възпитването на детето ми, обаче щом за момента имам нужда от пари ще ги приема Ами,мила, това няма как да стане!!! Ем да чакаш пари, ем да не ти се бъркат. А и казваш, че би "приела" пари-никой не ти ги е предлагал. Разбирам да има желание, някой да ти помага-да, но ти едва ли не смяташ, че и майка ти и свекървата са ДЛЪЖНИ. Те когато е трябвало да гледат деца са го правили!                                                                                                                            Казваш " Или кво да ми се изразходв яйчниковият резерв, за да ходя по ин витро процедури ли". Това с резерва за съжаление не е концерт по желание. Когато на 25г. започнахме с опитите за бебе, не съм и предполагала, че проблема може да е по-ранно започнала менопауза. Никой не може да ме убеди, че съм изчаквала прекалено дълго, но диагнозата е факт......Така, че тия камъни за чакането ги хвърляш върху грешните хора-дори и тези, които съзнателно са взели това решение сигурно си имат своите причини.
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #192 -: Август 08, 2013, 18:59:59 pm »
С моят мъж работим заедно, фирмата е семейна. По-голямата част от работата вършим аз и ММ,  съответно изкарваме повече пари. От свекърите една стотинка не сме взели. Напротив, всеки месец им даваме, независимо колко сме изкарали. Отделно всеки ден свектрвата измисля нещо. А и взима за да посреща ежедневните си нужди. Тя на нас една стотинка не е дала. Само скубе. Не сме богати, живеем нормално. Истината е, че те са по-властни. Искат да е както те кажат. Но нали се сещате, че няма как да позволя те да командват в нашето семейство. Свекървата е изключително незряли същество, непрекъснато търсещо внимание и т.н. Аз на нея никога не съм я нагрубила или нещо такова. Тя от своя страна винаги търси повод да ме захапе. Повярвайте момичета, има лоши свекърви, без снахата да и е направила нещо, без да делят друго, освен любовта на сина и. :?
Извинете ако има правописни грешки, пиша от телефона

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #193 -: Август 08, 2013, 19:05:55 pm »
Старшайн, щом печелите добре, защо не се изнесете на квартира? Това със сигурност ще повлияе положително на отношенията и нервите ви. Не се заяждам. Просто питам.
« Последна редакция: Август 08, 2013, 19:18:55 pm от blue_sky »

*
« Отговор #194 -: Август 08, 2013, 19:16:33 pm »
Starshine, майка ми ( видна тъща  :D ) има една приказка за снахите и свекървите, която в момента не мога да цитирам точно, но смисълът и е, че отношенията между тях зависят до голяма степен от снахата и съм склонна да се съглася с това. Хора разни и е нормално да има различия особено между 2 поколения, а ако се добави и чепат характер прехвърчането на искри е почти неизбежно. В случая не става дума за това. Държи се тон и се раздават квалификации от потребител с претенции и изисквания към аудиторията. Това е меко казано дразнещо и некоректно.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #195 -: Август 08, 2013, 19:24:57 pm »
Те когато е трябвало да гледат деца са го правили!                                                                                                                           

Позволи ми дълбоко да възразя по тази точка. След прочетеното през последните няколко дни в тази тема съм твърдо убедена, че някой някога никак не си е свършил работата  :wink:.
*

Starshine

• 494
« Отговор #196 -: Август 08, 2013, 19:30:14 pm »
Блу, печелим, да. Но не толкова, че да строим нова къща. Имаме апартамент - тристаен, но няма смисъл да се местим, при наличието на къща (която е на моят мъж) при това с предостатъчно място. Все пак чакаме дете, няма да е удобно на тясно място, пък и няма логика да бягаш от собствената си къща и да се нанесеш в квартира.  :? Освен това и къщата в която живее майка ми е моя. Но при условие, че тук сме създали уют, как да се преместим? А и сме имали някакви виждания и план когато сме заживели на това място.  :? Заради капризите на тази жена, защо ние трябва да променяме плановете си? :( И ние не ринем парите с лопата, всеки лев е изкаран с много труд, но това вие го знаете много добре, защото и вие работите, знаете колко трудно се изкарват пари по почтен начин.
Пак се извинявам за правописа- пиша от телефона.

*

Starshine

• 494
« Отговор #197 -: Август 08, 2013, 20:17:08 pm »
Блу, не съм си и помислила, че се заяждаш. Разбрах, че е въпрос.
Додич, да не намекваш, че си мълча прекалено много?  :lol:  :P
Ако имате забележки - не се притеснявайте, приемам критики. Със самочувствие съм на добре възпитана дама. Не викам, не се карам, избягвам да споря, особено с хора, по-възрастни от мен. А на ММ с майка му пък дори не си го представям. Въпреки, че понякога ми идва в повече това, че се опитва да ме тъпче както намери. Отдавам го на това, че съпругът и на младини я е мачкал емоционално.  :? Което пак не оправдание за лошото й отношение към мен.

*
« Отговор #198 -: Август 08, 2013, 21:14:06 pm »
Ох, писах, писах и накрая нищо. Хайде малко да си събера мислите и после пак ще пиша.
Няма нужда да пускаш два поста един след друг. В рамките на два часа можеш да редактираш.

*

Starshine

• 494
« Отговор #199 -: Август 08, 2013, 21:43:07 pm »
Ой, Блу, извинявай за двата поста, пиша от телефона и като реших да добавя втората част, бутона за редактиране ми липсваше. Понякога се случва и с бутона за повече иконки.
Искам да ти пожелая лека вечер и много усмивки. Вероятно чак утре ще чета съвети и коментари, че предната нощ не успях да спя повече от 3 часа и сега ще лягам.  :hug2:
П.с. надявам се да не съм засегнала никого с поста си по-горе.
« Последна редакция: Август 08, 2013, 21:46:34 pm от Starshine »